TICKER

Thursday, July 30, 2015

Nak Barang Percuma ?? Join WOOP !


                                         
Assalamulaikum,Hai, reader blog Cik Ash, apa khabar semua... semoga dipermudahkan urusan untuk hari ini ya.. sebelum ni ekin pernah share  ekin dapat FREE barang sejak  join WOOP.my boleh baca kat SINI.

Siapa yang nak barang FREE????? Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. KLIK UNTUK DAFTAR



Untuk join woop.my anda kena sign up dulu atau pun connect dengan account facebook anda. Lepas itu jangan lupa untuk isi profil anda. Ingat tu alamat kena masukkan sekali taw sebab nanti pihat woop nak pos barang macam mana pulak kan.Jangan lupa juga untuk verify email anda.


         


Hadiah tu akan sentias diupdate, Untuk nak dapatkan hadiah anda kena la kumpul point dulu. Caranya ialah anda perlu jawab soalan dalam kategori Daily Mission dan Big Missions. Soalan Daily Mission ni soalan pilihan, tapi markah tak banyak sangat. 

Manakala untuk soalan Big Mission selalunya berbentul gambar dan melibatkan Facebook. Contohnya : "Anda perlu like Facebook WOOP", anda perlu pintscreen sebagai bukti dan selepas dicheck oleh admin-admin, anda dapat markah kalau bentuk

Kelebihan Website WOOP 
1. Tak perlu mengeluarkan duit dan soalannya mudah.
2. Barang yang di'offer' berjenama. Contohnya : Dettol, Joy , Starbuck. Bukannya jenama2 seperti "Sabun Pak Momok" So kualitinya terjamin.
3. Barang yang berbaloi seperti sabun, voucher, top up. Ada blogger siap dapat waffle maker lagi.

Kekurangan website WOOP  
1. Servis lambat. Sesiapa yang pernah hantar tiket pada Nuffnang, servis nya memang pantas. Tapi Woop.my ni pulak, nak tunggu gambar korang kena approve dan dapat points, mak aii lambat sikit tapi berbaloi dapat barang gak kan.




2. Website agak confusing. Contohnya, gambar atas ni kat yang Cik Ash akan redeem gift tu.

3. Kebanyakan cabaran menggunakan khidmat Facebook. Tapi masalahnya tak semua orang ada Facebook ye tak ?
4. Berdasarkan pengalaman, daily mission tak keluar hari2 pon.

5. Sesetengah cabaran ialah kurang praktikal. Contohnya, "share video ini di Facebook dan tag 5 orang rakan" "Ambil gambar anda dan produk **** dan share di Facebook.

Yang itu CikAsh belum lagi berkesempatan untuk join share sebab malu nak selfie dengan barang kita nak dapat tu... 


lagi satu bab soalan mission ni rasa macam Cik Ash belum boleh lagi jawab sebab Cik Ash belum ada anak lagi.. harap suatu hari nanti Cik Ash dikurniakan baby insyaAllah...





17 comments:

  1. wana pun dah register..tak sabar nak redeem point..hihikk..

    ReplyDelete
  2. Ok, baru faham fungsi WOOP ni..hehe.. jom serang WOOP :)

    ReplyDelete
  3. Menarik tu, bukan senang nak dapat sesuatu dengan percuma sekarang nie...

    ReplyDelete
  4. Yeah..da register..sha tgh tgu barang dari woop..
    Tapikn ekin..nak tanyalah, ada e sabun jenama sabun pak momok??hehehe..kelaka je nama sabun tuh..

    ReplyDelete
  5. @Bbwana adieniawah tahniah wana dah join gak Selamat mengumpul point dan reedem barang nanti

    ReplyDelete
  6. @Shahida Dzulkafli nanti sampai barang happy la sha hihihi... erk ada ke ekin tgk dalam woop xde tu...

    ReplyDelete
  7. menarik..ada baca di blog dak Farrah tu..dpt rexona

    ReplyDelete
  8. dh join dh...pulun kumpul mata...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Dulu rajin jugak survey freebies ni... Tapi sekarang macam dah malas... ha ha ha...

    ReplyDelete