TICKER

Thursday, February 23, 2017

Tip Mudah Nak Betulkan Zip Rosak

Tip Mudah Nak Betulkan Zip Rosak | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat. Hari ini ada peluang nak menulis di blog jap. hihihihi.. loni ruang nak menulis tak ada lagi biasa la sibuk sikit dengan dunia luar banyak perlu diselesaikan.

Pernah tak berlaku Zip tersekat dekat beg , seluar , kain sarung ke.. mesti terfikirkan macam ner nak betulkan balik zip yang dah tersekat tu.. Cik Ash tengok ramai yang kongsikan guna lilin.. memang pernah try guna lilin tu menjadi jugak zip dah ok.. 

Ni tips dari MIL Cik Ash nak bagi guna pensil 2B atau apa-apa jenis pensil dan brand la korang gosok-gosok dekat zip kedua-duanya  bagi sama rata taw.. bila dah buat sampai habis try zip balik.. kalau menjadi tu korang dah berjaya.. kalau belum menjadi lagi cuba lagi gosok pensil tu dekat zip.. 

Korang faham ke yang Cik Ash share tu.. kalau tak faham nanti Cik Ash update semula cara-cara yang mudah difahami hihihihihi... ok la itu saja nak kongsi dengan korang semua.. jumpa lagi .





10 comments:

  1. biasa pakai lilin...rumah takde pensil 2b. sebab semua dalam rumah dah habis sekolah.huhu

    ReplyDelete
  2. xperna try tp rasa nya akan praktikkan sekira nya ada zip rosak nnti, xjuga syg kan brg2 kita tu =)

    ReplyDelete
  3. baru buang beg.. hahaha. selamat tinggal dh kt indon

    ReplyDelete
  4. aida mcm faham cara ekin tu.
    nanti aida try.
    berlambak pensel 2b kat umah.
    anak skola ler kan. memang borong kat mydin tu berkotak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihihi ekin ni MIL yg ajarkan cara buat tu share kat blog

      Delete
  5. menarik info ni,nanti Del cuba. #blogwalking here done follow sis

    ReplyDelete