TICKER

Wednesday, January 17, 2018

First Time Buat Laksa Penang

First Time Buat Laksa Penang | Assalamualaikum.. Hai korang semua, sempat lagi update blog malam ni hahahaha..


Cik Ash saja nya nak update nak bagitaw hari ini teruja sangat first time buat laksa penang, rasanya dah lama cik ash tak makan laksa penang ni, sejak minggu lepas dekat facebook ramai kawan share laksa penang tu yang jadi terliur nak makan, lagi pulak suami la asyik duk kata laksa kat kantin sedap hahahaha cuak sikit hati asyik puji kak kantin hahahaha jangan suami baca dah la..

Resepi buat laksa penang cik ash search dekat google jer banyak blog yang share cik ash cari yang paling simple buat, cik ash tak masukkan otak udang dalam kuah tu cuma letak sedikit belacan jer.. Langgar pantang makan belacan hidung jadi gatal la loni..

So layan la gambar laksa penang cik ash buat tu.. Hahahaha.. Memang kenyang molek makan laksa penang malam ni.. Suami kata lain tak sama la makan dengan kat kilang dia.. Patut la lain laksa kecil tak licin , cik ash beli laksa bihun yang kecik cik siti nama dia rendam dulu laksa tu lepas rebus dalam air mendidih.. Boleh la makan pelepas mengidam hahahaha..cik ash buat tak pedas sebab tu kuah nampak pucat sikit.. ulam-ulam pulak cik ash letak salad jer, timun dan nenas tak letak sebab tak berapa gemar makan hihihihihi..

Ok la korang semua cik ash undur diri dulu ya.. Esok nak jalan jauh ada urusan di luar daerah kulim.. Doakan buat cik ash dipermudahkan urusan esok ya.. Bye selamat malam...

21 comments:

  1. Memang lain la ikin..laksa penang dia macam berminyak sikit. Kuah dia cair sikit. .kalau kuah pucat gini laksa kedah atau pun laksa utara.Kuah laksa penang dia merah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. Ekin buat xpedas sangat.. Takut cirit birit..

      Delete
  2. Sedapnyaa ...
    Semoga dipermudahKn segaLA urusan cikash

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. sedap tapi ada kurang sayur2 hahahah ekin pilih sayur jer sbb nenas , timun x makan..

      Delete
  4. cikyan tak suka sgt laksa.. tp sesekali mkn, bertambah jugak.. lg kalau dpt yg kaw punye kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 tu cik yang.. hihihihi.. buat sendiri baru puas hati

      Delete
  5. wow kak ekin, sedapp tuuu buat ikat perut suami. hehehe

    ReplyDelete
  6. laksa penang ada nenas. kalau laksa kedah kami selalu buat, letakkan banyak sayur/ulam. ulam raja, salad, daun selom, bunga kantan. kiranya meriah la kehijauan laksa, hehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita xmakan nenas hihihihi.. tu tak letak nenas.. timun pun xmakan sangat...

      Delete
  7. Sedapnya cikash! Ciktie pun dah lama tak masak laksa Penang ni. Kalau dapat makan panas-panas memang puas hati la

    ReplyDelete
  8. not a big fan of laksa penang but i do enjoy it sometimes

    ReplyDelete
  9. alaaaa..baru nak minta ekin share ekin nye style...kadang goole pun bila masak x jadik..

    ReplyDelete
  10. sedapnyo.... tgk sj la kita x abs pantang lg

    ReplyDelete
  11. feveret i ols ni!!kalau duk sekampung gi tadah mangkuk dah.hahahaha

    ReplyDelete