TICKER

Sunday, February 11, 2018

Blog Berwajah Baru Dan Bertukar Domain

Blog Berwajah Baru Dan Bertukar Domain | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya..


https://2.bp.blogspot.com/-Gncmk2AlKSY/WIaf83CkXzI/AAAAAAAAKC0/BdRPN3Pp3aEfY7m0sKhjN7uuqc3K2ThGQCLcB/s1600/wajah%2Bbaru.png
Blog Sebelum ni
Baru hari  ini  sempat nak menulis entri pasal blog berwajah baru dan bertukar domain.. bersempena dengan besday Cik Ash bulan januari aritu ada teringin nak laburkan sedikit dekat  blog nak berubah wajah baru pulak.. hahahhaha.. biasa la saja-saja suka nak ubah selera kan.. masa-masa mula tu memang nak ubah template jer, tertiba dalam 3 minggu nak dekat besday Cik Ash suami tanya nak tukar domain tak, Cik Ash kalau ikut malas nak tukar lagi, rasa belum bersedia lagi hihihihi.. dah alang-alang suami nak support bayar hahahaha tukar jer, kiranya hadiah domain blog hadiah hari lahir untuk cik ash suami hadiahkan.. sweet tak suami Cik Ash hihihihi.. 



Bila tukar domain ni rasa lain macam la pulak, jadi macam baru tubuhkan blog hahhahaha.. traffik agak turun la sikit tak macam selalu, tak pe la dalam proses nak mesra alam dengan google dulu, mungkin dalam proses la kan, sabar jer la dulu, insyaAllah harap lepas tukar domain ni ada peningkatan dan dimurahkan rezeki lagi..
 
Wajah Blog Terkini

Ok tak template blog Cik Ash sekarang, sebelum nak tukar template ni Cik Ash suruh suami tengok macam ner sesuai tak dia angkat tangan sesuai tu Cik Ash bagitaw dekat Sis Awa nak design macam ni, memang apa-apa pasal blog Cik Ash tanya suami dulu, kiranya suami la mentor cik ash dalam penulisan blog kalau ada kesalahan dia tegur,hihihihi.. 

Terima Kasih Sis Awa designkan template blog dan tukar domain dekat blog Cik Ash ni, sebelum ni blog http://cikash.blogspot.com sekarang dah ada domain sendiri masih lagi dikekalkan nama http://cikash.com. senang orang search nanti  hihihi. Nama pena blog Cik Ash datangnya panggilan anak saudara Cik Ash, dari situ nama pena jadi nama dekat blog. kiranya kenangan abadi la ya sebab anak saudara first panggil nama cik ash.. hihihihi.. 

 Ok la korang semua,itu jer Cik Ash nak kongsikan dengan korang pasal blog berwajah baru dan bertukar domain.. semoga cik ash terus kuat dan semangat untuk menulis dekat blog lepas ni..

31 comments:

  1. Wah.. Makin comel blog ekin.. Tahniah ye..

    ReplyDelete
  2. Tahniah cik Ash .dah ada domain sendiri makin semangat la nk berblogging lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah harap ada semangat la nanti

      Delete
  3. Allhamdulillah... semoga sukses2 k...

    ReplyDelete
  4. Purple kaler..My fevret kaler...haha

    ReplyDelete
  5. comey doh blog ekin template terkini... purple i loikeee.. hii.. tahniah.. makin serius la ni nampaknya... hii doakan sama2 kita dimurahkan rezeki ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wani amin.. sesama kita berdoa deh

      Delete
  6. Tahniah cik ash dan happy birthday ye

    ReplyDelete
  7. Nampak lebih kemas dan profesional gituwww hehe..

    ReplyDelete
  8. Tahniah ekin.. MOga ekin terusss berjaya dalam dunia blogging.. Akak support awak tau.. :)

    ReplyDelete
  9. cantik lah cik ash! suka busyra tngok warna purple.. <3 teruskan berblogging!

    ReplyDelete
  10. wah, tahniah! kaella pula tak tau lah bila nak berhijrah ke dot com ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah bila kaella dah bersedia untuk tukar boleh boleh sis awa semua dia buat

      Delete
  11. wahh tahniah kak ekin...
    makin berjaya, dah xmampu nak kejar da kak ekin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ayu.. Hahahaha xdenya berjaya masih kak ekin yang lama jugak ni

      Delete
  12. Tahniah sahabat!! tengok tu malam ni bru smpat nk BW... haha.. sorry lmbt dtg ziarah

    ReplyDelete