TICKER

Tuesday, February 13, 2018

Selamat Hari Radio Sedunia

Selamat Hari Radio Sedunia | Assalamualaikum..Hai, selamat tengahari semua, tidak terlambat Cik Ash nak ucapkan Selamat Hari Radio Sedunia. 


Sebenarnya terlalu banyak sumbangan radio kepada kepada kehidupan kita semua sejak sekian lama lagi, ketika zaman dulu, hanya radio la yang menjadi peneman, ketika mak memasak, ketika kita tengah study, macam-macam peranan radio sebenarnya.

Ni kisah ibu mentua cerita pada zaman dulu susah nak cari tv waktu dulu, hanya radio la peneman setia, macam-macam boleh siap ada cerita dialong drama lagi. Ibu mentua Cik Ash bagitaw radio tak boleh sampai demam dia. tengok zaman dulu radio sangat berjasa kepada beliau.. itu pengalaman ibu mentua di masa zaman muda mudi dia.

Zaman Cik Ash pulak sebelum mengenali media sosial hanya radio la penyampai maklumat yang berguna kepada kita semua, semua isu semasa dengar dekat radio, siap pernah join kuiz-kuiz dekat radio cari barang tersembunyi lagi, tak lupa Cik Ash pernah juga terlibat dengan radio suatu ketika dulu jadi DJ radio online hihihihi... sempat la juga dikenali sebagai dj radio putar lagu permintaan untuk pendengar ,kawal alat untuk putarkan lagu daripada rumah ketika tu. Kiranya Cik Ash hanya berdj dirumah jer masa tu... tapi sekejap jer join radio sebab terpaksa cancel niat untuk terus dengan radio adahal peribadi...hihihi... rindunya zaman berdj dulu sebab kenangan yang terindah buat Cik Ash sebab disana la ditemuinya cinta di radio dengan suami Cik Ash hihihihi... alhamdulilah doakan jodoh Cik Ash dan suami berkekalan ke akhir jannah ya. 

Tapi sekarang dah banyak medium penyampai maklumat yang boleh kita dapat cari kan,tetapi radio tetap di tetap hati gak sekali sekala mesti layan radio kan hihihihi... Selamat Hari Radio Sedunia kepada semua penyampai radio masa kini, Ok la jumpa lagi dientri yang lain nanti... 

29 comments:

  1. Eh ada juga Hari Radio Sedunia ya. Baru tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup ada cik ash taw sbb ada rakan radio yg warkan hari radio sedunia dekat radio dj

      Delete
  2. Haaaa, memang ada ke hari radio sedunia? Serious emi tak tahu pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emi Yup ada cik ash taw sbb ada rakan radio yg warkan hari radio sedunia dekat dia radio dia dj

      Delete
  3. Macam akak masa kecik2 dulu kami tak de tv..Bila balik je sekolah sampai kat tangga mesti dengar radio berbunyi sebab mak saudara suka betul dengar radio.Ada lagu2 yang bila akak dengar sekarang tetiba je buat badan rasa letih sebab rasa macam baru balik sekolah, berpeluh2 jalan kaki..hgeheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh pengalaman akak tu memang mengusik jiwa sangat.. Tu la lagu baru2 sekarang macam2dah

      Delete
  4. Wow..ada hari radio ek..bru tau..hehehe.. Kalai kita suka dgr radio best 104... Lagi radio suria fm.. Pastu klo nk trend2 sikit radio era..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah ada tapi ramai xtaw wawa akak ni pun taw ada rakan fb dia share sbb dia dj radio tu yg taw

      Delete
  5. Memang betul.. Kalau tak ada radio mmg sunyi sepi sbb manusia pun memerlukan music jgk kan.. Zaza selalu dgr suria fm.. Kdgkala layan thr gegar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan betul tu zaza.. Akak selalu dnegar ikim fm n kool fm.. Hiihihi

      Delete
  6. Ya dulu radio ni penting sangat. Semua maklumat melalui radio kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Rose betul tu.. Radio lama yanv jenis putar2 ibu mentua cik ash sempat guna hahaha dengar pengalamannya syok jer

      Delete
  7. Hanyaaaa diradio ku mendengar suaramuuuu~

    wahhh...xtau ada hari radio seduni pulak...mmg celoteh dorang ni la peneman kita sehari-hari :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi sally cik ash pun baru taw ada hari radio sedunia rakan radio yang kongsikan..

      Delete
  8. zaman sekolah dulu, bawak walkman dengar radio. masa tu paling suka dengar carta era then malam dengar thr, lagu hindi. hahaha

    zaman sekarang dah kurang dengar radio, masuk kereta je dengar. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan betul zaman sekarang dah berubah boleh guna dengar guna hp boleh loni

      Delete
  9. Uikkss..tak penah tau pun ada hari radio sedunia.. hihi anyway selamat hari radio sedunia buat semua pendengar radio.. Saya peminat radio Kool FM, Hot FM, Sinar FM, THR Gegar, dan Mix FM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ash pun tak taw gak tertengok status rakan radio yg bagi taw tu la update kat blog hihihihi.. Sama la kita layan kool fm lagi hindi hahahaha

      Delete
  10. TB sebelum kahwin dulu sukalah dengar radio.. hari2 kalau kat office memang buka radio.. selalulah dengar lagu-lagi terkini on cart.. selalu juga dengar berita terkini melalui radio.. iklan melalui radio.. tapi sekarang dah malas dah dengo radio sebab takde masa.. tu yang sampai lagu2 terkini kat juara lagu 32 tu TB lansung tak kenal penyanyi2 nya dan lagu2 nya.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita TB zaman anak dara dulu layan jer radio.. Tapi zaman loni naik kereta jer baru Dengar hahahaha

      Delete
  11. LZ dah tertinggal info, ooooo semalam Hari Radio Sedunia, tak tahu pun..
    Hebat betul penangan radio, sampai sekarang masiih relevan..
    Thanks Cik Ash for sharing this info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LZ ramai yang tak taw tu la Cik Ash kongsi dekat blog ni

      Delete
  12. Dlu sblm de tv.. radio la yg de.. cik en pon suka dgr radio.. smbl tu blh buat keje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan betul tu Cik En sambil buat kerja layan lagu baru la semangat kan

      Delete
  13. wah. baru aida tau hari radio ni hi hi...
    lama tak dgr radio, ekin.
    dok rumah, layan tv ajer la.

    ReplyDelete
  14. aida peminat sinar.fm.
    suka lagu2 lama...

    ReplyDelete