TICKER

Wednesday, March 7, 2018

Terapi Resdung Herbanika

Terapi Resdung Herbanika | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya sihat walafiat ya.. 


Hari ini Cik Ash ada nak sharing sesuatu dengan anda semua ya, sebenarnya entri dah lama tersimpan dalam draf hahahaha, ni entri pengalaman Cik Ash menggunakan Terapi Resdung Herbanika yang Cik Ash beli dekat kedai kosmestik dekat kulim aritu. 

Sebelum ni Cik Ash ada guna terapi resdung afiat pemberian daripada rakan blogger sebelum ni, disebabkan terapi itu dah tamat tempoh tahun lepas tu Cik Ash beli baru brand lain dibuat dilangkawi jugak. 

Pengalaman Cik Ash menggunakan Terapi Resdung Herbanika ni memang best sangat bila rasa hidung nak tersumbat, sakit kepala ke,hidu jer terapi ni baunya masuk hingga ke dalam rongga hidung naik hingga kepala taw. best sangat hidu terapi rasa bernafas pun dah ok tak ada la tersumbat, manakala bab sakit kepala memang hilang menenangkan bila hidu bau herbanika ni. Yang Cik Ash taw Terapi Resdung ni ada 4 bauan iaitu yang Cik Ash sedang guna Cengkih, lavender, jasmine dan serai wangi.

Kegunaan Terapi Resdung Herbanika ni ialah : 
  • Dapat mengurangkan masalah resdung yang kronik 
  • kegatalan di bahagian hidung mata dan telinga 
  • Kerap bersin di pagi hari 
  • Hidung tersumbat, selesema ringan. 
  • Mabuk perjalanan dan masalah migrain
Manakala cara untuk menggunakannya sangat mudah tak payah nak sapu dan makan hanya menggunakan hidung kita untuk hidu bau terapi ini sekerap yang perlu sampai rasa selesa ya. 

Di dalam terapi resdung herbanika mempunyai kandungan bahan-bahan herba yang terpilih iaitu :-
  • Bunga  cengkih 
  • bunga lawang 
  • lada hitam 
  • buah pala

Ok la anda semua itu la pengalaman Cik Ash menggunakan terapi resdung herbanika ni memang suka guna terapi ni. so sesiapa yang ada masalah resdung boleh cuba cari kedai-kedai jamu komestik ataupun online ramai agen-agen yang ada jual.

15 comments:

  1. Ika rasa, abah ika pernah guna benda ni dan suruh ika try jugak. yang ni ke yang mcm dia balut semua bahan dalam mcm tempat jaring tu? Huhu ke salah?

    https://ikashoid.blogspot.my/2018/03/book-review-bila-kupetik-gitar-by-fahmi.html

    ReplyDelete
  2. Ika rasa, abah ika pernah guna benda ni dan suruh ika try jugak. yang ni ke yang mcm dia balut semua bahan dalam mcm tempat jaring tu? Huhu ke salah?

    https://ikashoid.blogspot.my/2018/03/book-review-bila-kupetik-gitar-by-fahmi.html

    ReplyDelete
  3. I don't suffer from resdung but know many who do. Will inform them of your recommendation and hope it helps them too!

    ReplyDelete
  4. Terapi resdung nie memang sesuai sangat dipakai untuk pesakit resdung tapi kalu selesema pun bleh jugak pakai.. Saya pun ada satu produk nie dan tiap kali selesema, mesti akan hidu baunya..

    ReplyDelete
  5. Bagusnya ada terapi resdung mcm ni. Ada saudara saya yg mmg ada resdung, bolehlah saya rekemen produk ni kat dia. Thanks sharing info bermanfaat ni CikAsh :)

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing and your review. I'll check if we have this locally.

    ReplyDelete
  7. Boleh cari ni sebab memang de resdung..

    ReplyDelete
  8. TB kerap bersin kalau waktu pagi.. hemm.. TB ada resdung la maknanya ye? boleh la try terapi resdung herbanika ni.. jenama afiat pun memang dah dikenali rami.. mesti bagus produk ni

    ReplyDelete
  9. this is good. Wanna buy this for my friends as they always complain to me about this issue.... Thanks for sharing

    Racheal

    ReplyDelete
  10. I love product that is multifuntional! I always suffer nose sinus, hopefully using this can help improve!

    ReplyDelete
  11. aida ada beli jugak produk resdung gini, ekin.
    botol cute jugak. nama nyer gamat.
    tapi beli kat langkawi. da abis.
    bagus. mcm balm.

    ReplyDelete
  12. yg ni jenis bau kan?
    ada serabut dlm botol tu kan?

    ReplyDelete