TICKER

Tuesday, April 10, 2018

Percubaan Makan Samyang Ice

Percubaan Makan Samyang Ice | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat.

Baru-baru ini Cik Ash rasa teringin nak makan Maggi Samyang Ramen, Ada anak saudara bagitaw yang plastik warna biru tak pedas, yang plastik merah dan hitam dia cakap memang pedas. Cik Ash dah dengar anak saudara kata begitu beli Samyang Ice.

Pada hari jumaat lepas suami cuti kerja masa tu la Cik Ash masak Samyang Ice untuk 4 orang makan masak dalam 3 bungkus, untuk Cik Ash, Suami, Mak Mentua dan anak saudara. 

Kami berempat makan Samyang Ice ini, Mak Mentua Cik Ash makan dua mulut dah tak boleh katanya pedas, Suami tak habis makan gak dia kata pedas la, anak saudara pulak makan sikit sama juga dia kata pedas sampai 2 botol air dalam peti habis dia minum hahahahaha, manakala Cik Ash makan hingga habis, ada baki lagi habiskan waktu petang tu sayang nak buang kan.. Memang pedas sangat Cik Ash minum air banyak sampai kenyang perut hahahaha.. 

Esoknya terima la akibatnya makan Samyang Ice yang pedas Cik Ash cirit-birit la hihihihihi, Dah taw perut tak boleh makan nak cuba juga kan terima akibatnya nasib baik sekali jer masuk tandas. hahahaha.. Kalau korang boleh makan pedas teruskan makan, kalau perut tak tahan makan pedas harap jangan cuba ya, hihihihihi..tak pasal-pasal cirit birit kan.

Ok la korang semua itu jer percubaan makan samyang ice yang Cik Ash dekat entri ni.. jumpa lagi nanti di entri yang lain ya. 

15 comments:

  1. Laaa..kesiannya..sampai cirit birit ye..SA x pernah cuba yang biru ni..biasa makan yang plastik hitam...SA macam biasa la..memang derhaka kalau maggi2 ni..selamba letak sayur dan udang ke sotong ke..at least tak pedas sangat nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi.. nanti try buat macam SA cmpr semua bahan

      Delete
  2. first time dgr pasal samyang ice ni

    ReplyDelete
  3. ekin, cik nor terliur jgk..tgk harga mahal supo bedil..bli maggi jah la..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahah... ekin cik nor hok maggi pun jarang nak makan... terliur beli jah.. sekali makan phtu xser doh

      Delete
  4. kalau saya, saya lagi suka yang cheese.. yang ice ni kurang pedas sikit. hehehe..
    ada banyak jenis lagi, nanti boleh cuba. ada yang stew, yang kulit wana pink (tak ingat dah), dan yang curry

    ReplyDelete
    Replies
    1. x berani try dah hahahah takut pedas...

      Delete
  5. Kinah tak try lagi yang ni. Selalu makan yang kuning je. Kuning tu pun boleh tahan gak pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pedas kut.. hahahha.. aduhhh xser doh eh

      Delete
  6. memang favorite saya samyang yang plastik hitam merah tu. tak try lagi yang plastik warna lain. takut nak try sebenarnya sebab takut tak pedas macam hitam merah. tapi maybe boleh cuba yang samyang ice lepas ni sebab cik ash kata pedas. saya memang suka pedas pedas ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xberani nak try hahahaha takut pedas.. kak ash x suka pedas hihihihi

      Delete
  7. tengok perkataan ramen tu gee takot dah. haha. dok tahan kepedasan dia!

    ReplyDelete
  8. Oh, Ekin memang tak tahan pedas ye...baru nak suggest makan yang cheese pula.

    ReplyDelete
  9. Adoi..kalau xtahan pedas jgn mkan ni ekin..sebab pedas dia pedas rsa serbuk cili tu...bg kami sedap lagi negi serda yg dari siam tu...pedas tapi sedap

    ReplyDelete