Monday, December 20, 2010

Mengapa WANITA Sangat Istimewa

Mengapa WANITA Sangat Istimewa | Assalamualaikum... Hai semua hari ini Cik Ash nak berkongsi tentang satu cerita mengenai wanita. Wanita ni sangat istimewa. Jom baca pengkongsian dekat bawah ni untuk fahami mengapa wanita itu sangat istimewa.

Mengapa WANITA Sangat Istimewa

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. " I letih la...dah lewat ni, i nak tidur lah..." 

Mama pun pergi ke dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...lech pulak nanti... dah tu, ada pulak rice cooker dalam sink... rendam lepas makan tadi... basuh sekejap.. susun pinggang kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...chek air panas dalam flusk...takut habis pulak nanti malam anak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara menunggu air masak,nampak pulak bekas gula dah kosong...salin la gula..chek bubur untuk anak nak hantar ke taska esok...nasib baik ada lagi...ishh...ni lauk bila ni,semalam...dah beku dah...basuh sekejap..pergi yard,masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je la..tik..bunyi air dah masak..salin air dalam flusk...ok settle...baru teringat tak sembayang lagi...on da way nak pergi bilik, papa tengok tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar taska...check la baju-baju pasang,towel mandi,towel kecil untuk selsema...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping...alamak terlupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...ternampak pulak beg pergi kerja..emm...besok nak pakai beg polo coklat lah, asyik-asyik pakai beg hitam jer... salin jap barang-barang dalam beg coklat...cek semua 6 poket beg, takut la tertinggal apa-apa...leceh pulak...selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli beg baru ni...rasanya 25hb ni Sogo sale nih...maria flyers tadi ek...ha ni dia... ok catit jap kat yellow sticker,nanti lupa...ok settle...

Tertiba dengar suara papa..." u buat apa lagi tu...tadi kata nak tidur.." yelah nak tidur la ni...nak sembayang jap..."masuk toilet...buat apa-apa yang patut...cuci muka dulu...2 jenis lak tu adoi...gosok gigi..sembayang...pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni. nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhu..buka almari...emmm...pakai baju hijau ni la besok...gosok kejap...check baju papa, baju papa pun kena gosok juga ni..kat bilik belakang...la,kenapa komputer ni tak tutup ni, gelas kopi pun ada lagi, dah bersemut dah...ishhh.. pergi dapur, basuh dan sambung gosok baju dan gantung. 

Elok-elok kemaskan baju gantung-gantung...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle... dengar suara papa lagi..." i dah ngantuk ni..." dalam pada nak masuk ke bilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha...lupa dah 3 hari tak siram...ok,siram jap...chek jap pintu ni..sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup...ni kalau tak chek ni, senang-senang jet mat indon masuk rompak rumah aku...buka lampu luar...ni mainan ni sepah-sepah...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyaknya...sampai bawah meja makan pun ada...adoiii...ok dah...

Ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan dia la...nape basah ni..emm,tukar la pampers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti pergi sogo 25hb ni beli la sekali...ok sayang tidur k...kalau boleh jangan la bangun tengah malam ni eh...tidurr sampai pagi ya.. good nite...sweet dremas...aahhh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku ni...ha,ni dia...sambil sapu lotion kurus, setkan alarm...setkan program kerja besok..pagi pukul 9.30 ada meeting. 

aaa..boring...panas pulak lotion nih...dah la...emm...sedapnya lelapkan mata..Ya Allah terima kasih untuk rezekiMu hari ini...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutu tv..."i dah mengantuk sangat ni...nak tidur lah..cerita pun tak best malam ni...bola pun tak ada...selang seminit dengar suara papa dah berkeruh... dah agak dah...So?...apa yang peliknya..??

Begitulah pengkongsian cerita dekat atas kerana wanita itu sangat istimewa kerana semua benda dalam satu masa semua dia akan buat sebelum nak tidur. Dah macam rutin Cik Ash kadang-kadang bila baca cerita ni cuma bab anak belum lalui lagi doakan Cik Ash dikurniakan rezeki zuriat nanti ya korang. 

No comments:

Post a Comment