Saturday, June 16, 2012

author photo
Drama  Drama Deejavu Di Kinabalu (Slot Akasia TV3) | Assalamualaikum... Hai, Drama yang menampilkan pelakon yang Cik Ash minat ini. Lakonan mereka berdua memang terbaik sangat.Drama Deejavu Di Kinabalu yang menampilkan pelakon-pelakon seperti Tiz Zaqyah, Aqasha, Nazim Othman & Neelofa bakal menggantikan drama Seindah Sakura yang sedang ditayangkan di slot Akasia TV3. Tarikh tayangan drama ini pada 18 Jun 2012, jam 7.00 petang setiap hari Isnin – Khamis. Drama ini diarahkan oleh Erma Fatima. Sebanyak 28 Episode

Sinopsis Drama Deejavu Di Kinabalu
Mengisahkan tentang Nadira(Tiz Zaqyah) yang menghidapi penyakit jantung dan terpaksa menjalani pemindahan jantung tanpa pengetahuan orang lain termasuklah tunangnya sendiri. Jantung tersebut pula dimiliki oleh bekas teman wanita Ammar(Aqasha) yang terkorban dalam kemalangan jalan raya.

Ammar berasa kehilangan dan bersedih cuba untuk mulakan hidup baru dengan khayalan bekas teman wanita sehinggalah dia dipertemukan dengan Nadira.
Ammar merasakan banyak persamaan di antara Nadira dengan teman wanitanya. Namun kebahagiannya tidak berpanjangan apabila dia dikejutkan jantung Nadira adalah milik bekas teman wanitanya.Rupa-rupanya teman wanita Ammar telah mendaftar sebagai perderma jantung dan bersetuju jantungnya didermakan apabila dia meninggal dunia.Nadira pula seakan-akan telah lama mengenali Ammar,jantungnya berdegup pantas apabila Ammar berada berdekatan dengannya.
Dapatkah Ammar menerima hakikat ini? Adakah cintanya akan beralih arah kepada nadira? Bagaimana dengan tunang Nadira? Ini kena tengok dulu baru boleh tahu…
ps : baca sinopsis cam menarik dan nampak macam ada sikit2 cerita korean summer scent la …nanti boleh  tengok lah..

This post have 0 komentar

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post