-->

Saturday, October 25, 2014

author photo
Puteri Limau Animasi Terbaru Keluaran Les' Copaque Production | Assalamualaikum...Hai reader2 dan  rakan-rakan Cik Ash yang dikasihi,... selamat pagi hari ini rasa nak update blog nak bagitaw pasal cerita Animasi Puteri Limau akan ditayang di TV3 tak lama lagi iaitu pada 23 November 2014 jam 6.00petang ..

  puter02

Animasi ini Cik Ash taw daripada adik Cik Ash agak terlewat update pasal ini..... patut la ternampak ada iklan aritu kat facebook... watak puteri-puteri dalam cerita itu comel jer...Cik Ash tertarik dengan krakter puteri  limau bali sebab fizikal chubby ala-ala Cik Ash lagi pulak baik hati... hihihi....perasan jer Cik Ash ni...  cerita Puteri Limau daripada syarikat yang sama buat cerita animasi Upin Ipin dan Pada Zaman Dahulu... Tak sabar rasanya tengok cerita ini.... . 


Siri Puteri menceritakan lima orang puteri yang hidup di sebuah Kerajaan Limau - Manis mempunyai suara yang merdu, Kasturi mempunyai hati seorang pahlawan, Purut yang pemalu, Bali seorang yang penyayang and Nipis si budak nakal bersama kucingnya bernama Jebat. Masing-masing dari lima beradik mempunyai kemampuan yang luar biasa yang apabila digabungkan, mampu menjaga keamanan dan keharmonian dalam kerajaan dengan mengalahkan ancaman jahat, makhluk mistik, dan sihir gelap.



Puteri Limau Purut – puteri yang sangat pemalu
Puteri Limau Bali – puteri yang baik hati 

Puteri Limau Nipis – puteri yang nakal dengan kucing kesayangannya Jebat


Apa info berkaitan cerita Animasi Puteri Limau boleh berkunjung ke Facebook Puteri Limau Official klik gambar kat bawah ini nak ke Facebook Official ya...  Credit To Facebook Puteri Limau Official... 


Update terkini cerita puteri limau bakal ditayangkan pada 20 November 2014... 9mlm...

 
your advertise here

This post have 7 komentar

avatar
Cik Ash delete October 25, 2014 at 2:06 PM

@hidayu ayumie

tengok2... hihihi... ekin pun minat kartun... abg lagi la minat kartun... hahhahahah

Reply
avatar
Unknown delete October 26, 2014 at 4:27 PM

suka2.. hihi.. nak kena tgk jugak nie.. puteri2 yg kiut.. >.<

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2014 at 7:00 PM

@Jie Najihah

hihihihi tengok2 jangan lupa tu....

Reply
avatar
ISRA ISMAIL delete December 19, 2014 at 3:33 AM

Post yang menarik...Jemput singgah blog saya Faceblogisra & video parody Animasi Puteri di Youtube..http://faceblogisra.blogspot.com/2014/10/puteri-animasi-terbaru-keluaran-les.html

Reply
avatar
ISRA ISMAIL delete December 19, 2014 at 3:40 AM

Post yang menarik, jemput singgah blog saya faceblogisra dan boleh tengok video parody animasi puteri di youtube...

Reply
avatar
Farrah MF delete February 13, 2015 at 8:12 AM

Akak dari mula2 keluar excited nak tengok, tapi asyik lupa nak cari.

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post