Friday, November 14, 2014

author photoSekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) .

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
 1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
 2. Lengai (70%)
 3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
 • Berkebun
 • Makan angin
 • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
 • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
 • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
 • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
 • pergelangan tangan
 • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.
Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.Fanpage : https://www.facebook.com/gelangpenghalaunyamuk 
WhatsApp & Line : 016 4858235Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

sebab kenapa Cik Ash perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk kerana ingin mengurangkan rasa gigitan nyamuk kepada Ma Cik Ash yang berada di Kelantan yang mana mempunyai masalah penyakit denggi di kawasan rumah yang sedang berleluasa seperti yang kita tahu penyakit denggi ini merupakan pembunuh no1 di Malaysia.manakala Emak mentua Cik Ash pula mengalami penyakit asma dan juga Keluarga Cik Ash yang lain...kalau ada Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini memudahkan kerja Ma Cik Ash dan tak ada lagi gangguan nyamuk ketika tidur...tak payah  dah nak risau waktu nak tidur,walaupun memasang ubat nyamuk lingkaran dan elektrik nyamuk masih lagi berkeliaran serta menganggu masa tidur Ma Cik Ash,seperti yang kita semua tahu dengan penggunaan ubat nyamuk yang lingkaran mahu yang elektrik ia akan memberikan kesan yang tidak elok memandangkan Ma cik Ash sudah berusia.ditambah pula penggunaan ubat nyamuk tanpa kawalan boleh menyebabkan paru-paru kita rosak.jika penggunaan berterusan mereka mudah terkena batuk dan sesak nafas kerana racun ubat nyamuk yang masuk kedalam badan.Selain itu paru-paru,racun ubat nyamuk juga boleh mengganggu fungsi saraf,hati,ginjal dan sistem pernafasan. malah lebih buruk lagi boleh menyebabkan kanser dan kanser juga merupakan pembunuh no1 bagi wanita.sebelum terlupa ubat nyamuk jenis sapuan ada kesannya juga jika tidak dikawal penggunaannya boleh menyebabkan masalah anemia,lazimnya sering dialami kebanyakan wanita dan remaja perempuan, berbanding dengan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ia tidak mengeluarkan asap dan tidak beracun kerana ia Mengandungi bahan-bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia dan mengeluarkan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi)mudah digunakan dan tidak perlu bersusah payah lagi untuk memikirkan masalah racun ubat nyamuk dan masalah nyamuk yang banyak dan berisiko mendapat denggi  jadi bertepatanlah dengan tujuan dan sebab kenapa Cik Ash memerlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini.

This post have 17 komentar

avatar
Mia Liana delete November 15, 2014 at 10:18 AM

Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

Good luck (^_^)

- Mia Liana -

Reply
avatar
mila delete November 15, 2014 at 12:08 PM

dhsytnya komen..pnjg bjela.hehe..gudluck

Reply
avatar
Azwar Syuhada delete November 15, 2014 at 12:35 PM

Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Reply
avatar
Azwar Syuhada delete November 15, 2014 at 12:35 PM

Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Reply
avatar
Maria Firdz delete November 15, 2014 at 4:16 PM

Salam ziarah dari segmen yang sama ;

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya ... (^_^)

Reply
avatar
Dunia Zumal delete November 15, 2014 at 7:00 PM

Good luck yer, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Reply
avatar
Shah delete November 15, 2014 at 8:33 PM

Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

***IsmailDotCom***

Reply
avatar
Syamimi Saad delete November 15, 2014 at 9:51 PM

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya :-)

Reply
avatar
Cik Ash delete November 15, 2014 at 11:16 PM

@Mia Liana

wsalam kak mia... sory baru reply... sama-sama

Reply
avatar
Cik Ash delete November 15, 2014 at 11:17 PM

@Mila Hilas

hihihihi panjang tpi xtaw la lagi bertuah ke tak jdi pemenang 30 blogger tu...

Reply
avatar
Cik Ash delete November 15, 2014 at 11:18 PM

@Azwar Syuhada
terima kasih :) good luck to awk gak...

Reply
avatar
jaymiee delete November 17, 2014 at 10:02 AM

aduhh..terlepas pandang seketika..tak dapat nak join..

Reply
avatar
Alynn Azman delete November 19, 2014 at 4:20 PM

Assalammualaikum

singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

alynnazfiz.blogspot.com :)

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post