BERITA TERKINI BLOG CIK ASH

Tuesday, March 24, 2015

Blog Menguntungkan Atau Merugikan Masa

Blog Menguntungkan Atau Merugikan Masa | Assalamualaikum,Hai rakan-rakan blogger dikenali... Hari ini terlebih nak sharing pasal blog ni adakah menguntungkan ataupun merugikan masa.
Ok berbalik pada apa yang Cik Ash ingin kumpas pasal blog ni boleh menguntungkan ke.. bagi pendapat Cik Ash la ya, sepanjang Cik Ash bergiat dalam blogger Cik Ash tengok ramai blogger yang untung bila mempunyai blog...seperti blogger retis diaorang mendapat pendapatan melalui blog... Ada gak menggunakan blog untuk meniaga barang online seperti yang Cik Ash nampak kebanyakkannya menjual produk shaklee..selain Facebook instagram! blog pun menguntungkan meniaga online atas kerajinan dan usaha. Blog juga dapat mengeratkan silatulrahim sesama blogger di alam maya bersuai kenal bertukar pendapat... Kalau Blog Cik Ash pulak banyak menguntungkan Cik Ash banyak memenangi Gieaway setiap Kali Cik Ash join giveaway... Alhamdulilah rezeki keuntungan Cik Ash Allah bagi hadiah menang kesemua kemenangan Itu ada ekin tulis dalam blog dekat entri Hadiah Menang Giveaway Sepanjang 2015 ,Hadiah Menang Giveaway Contest Sepanjang 2016Hadiah Menang Giveaway Sepanjang 2017.

Bagi yang Bab blog ni merugikan masa pulak Cik Ash rasa tak ada yang merugikan masa janji kita pandai bagi masa bila waktu kita free nak menulis kalau yang berkerja la.. tapi Cik Ash tengok ramai ja blogger yang berkerja menulis entri setiap masa.. diaorang mungkin draf  lama entri nak publish guna autopost.. kalau yang full time macam surirumah pulak diaorang banyak peluang nak tulis kan tetapi kena jugak tengok time bila ada masa free taw jangan disebabkan blog keluarga terabai huhuhu.... macam Cik Ash sejak kahwin ni baru berpeluang update blog masa tu laptop masih OK lagi.. Surirumah pun berkerja gak taw basuh Kain,lipat Kain,jaga anak n macam2 lagi.. untuk menghilangkan rasa kepuasan mereka menulis blog mengkongsi cerita tentang masakan,tentang anak mereka,petua dan sebagainya.. jadi blog tidak merugikan janji kita ingat pada Allah s.w.t , jangan lalai...biasakan perkara yang wajib n tunaikan..

Ok la ni saja yang dapat Cik Ash ini jer yang nak di kongsi... maaf kalau ada ayat berterabur ya. Cik Ash bab menulis panjang KO sikit huhuhu, harap anda semua berpuas hati la ya. Harap maaf kalau ada salah silap menulis entri ni.Sekian Terima Kasih..


39 comments:

  1. Kita tu yg bab Shaklee.. Hahaha

    ReplyDelete
  2. kalau pendapat sue x rugi masa pun..kita share benda berfaedah pun blh dapat pahala jika org amalkan..

    Lagi2 zmn lani semua duk pakat google,blog bantu naikkan sales dsamping dptla kawan2 baru..

    ReplyDelete
  3. SS tulis blog sbb Syok Sendiri.... Ok x berterus terang? Ha ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha blog ss syok sendiri banyak manfaat g travel

      Delete
  4. setuju...yang penting pandai bahagi masa...supaya semua tak terabai...^_^

    ReplyDelete
  5. Nak kena take time menggali ilmu menang menang dan terus menang hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akma hehehee ilmu nya yakin rezeki milik Allah... xde rezeki redha huhhhu

      Delete
    2. Ni la orangye yg sokmo menang kontest. Entah pawang ape la yg di guna...

      Delete
  6. untung rugi bergantung pada apa yang kita cari dari blog.ada org berblog semata mata sbb duit kalau x dapat maka dia rasa rugi.ada orang tulis blog sbb.nak popular,bila x dpt dia rasa buang masa.ada orang tulis blog sebab minat jadi tak dpt duit @ popular pun dia tak rasa rugi selagi dia rasa seronok melakukannya.untung rugi bergantung pada matlamat seseorang tu berblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Btul tu.. Matlamat penetu untung atau rugi. Ad matlamat bru blh fokus.

      Delete
    2. Setuju akak suria bgitaw ni

      Delete
  7. betul2 . yang pnting kena pndai bahagi masa kan kak

    ReplyDelete
  8. bagi sis JM byk untung nya salah satu dapat ramai kenalan dan byk terima ole2 ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu JM dapat kenal ramai blogger yg peramah

      Delete
  9. good luck for this segmen ye...byk tu sejak tulis blog..byk terima hadiah GA

    ReplyDelete
  10. @Scdha Sein (SS) Komen berterus terang SS ni yang win! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi syok sendiri best selalu travel kan kak farah

      Delete
  11. Bagi akak banyak yang positif berbanding negatif. Yang penting kita kena pandai bahagi masa so that berblogging ni tak curi masa kita sangat :)

    ReplyDelete
  12. aaaa tadi bace kat blog Kak Maria.. dia sebenarnya semua bergantung pada niat dan matlamat.. CT buat for fun.. kumpul kawan n sbb ada free time. buat macam skarang xde fix commitment lagi..

    ReplyDelete
  13. apapun bergantung pada individu itu sendiri.. bagi akak ianya menguntungkan malah akak dapat ramai kawan dan dapat menenangkan diri dengan berblog..

    ReplyDelete
  14. ada pro dan kontranya dalam menulis blog ni. Para bisnes menggunakan kebaikan blog untuk memajukan bisnes dioarang. Kalau setakat syok sendiri buat blog macam akak ni, selagi tak lalai atau mengendahkan tanggungjawab, bolehlah teruskan untuk isi masa lapang. kenal kawan-kawan, cari resepi

    ReplyDelete
  15. Blog ni atas diri masing-masing cuma yg sis tau mmg best sbb dpt berkenal-kenalan dan simpan mcm2 kenangan :D

    ReplyDelete
  16. mek start blogging dengan niat mcm diari. lepas tu tkde passion terus tinggal. lepas dah sekian lame rasa blog adalah medium paling sesuai untuk share kenangan dan info. sekarang dah jadi mcam 2nd job pulak. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  17. betul tu cik ash. kena pandai bagi2kan masa..asalkan kerja hakiki x terabai...

    ReplyDelete