Tuesday, March 24, 2015

author photo
Blog Menguntungkan Atau Merugikan Masa | Assalamualaikum,Hai rakan-rakan blogger dikenali... Hari ini terlebih nak sharing pasal blog ni adakah menguntungkan ataupun merugikan masa.


Blog

Ok berbalik pada apa yang Cik Ash ingin kumpas pasal blog ni boleh menguntungkan ke.. bagi pendapat Cik Ash la ya, sepanjang Cik Ash bergiat dalam blogger Cik Ash tengok ramai blogger yang untung bila mempunyai blog...seperti blogger popular diaorang mendapat pendapatan melalui blog... Ada gak menggunakan blog untuk meniual barang online seperti yang Cik Ash nampak kebanyakkannya menjual produk shaklee..selain Facebook instagram! blog pun menguntungkan meniaga online atas kerajinan dan usaha. Blog juga dapat mengeratkan silatulrahim sesama blogger di alam maya bersuai kenal bertukar pendapat... Kalau Blog Cik Ash pulak banyak menguntungkan Cik Ash banyak memenangi Gieaway setiap Kali Cik Ash join giveaway... Alhamdulilah rezeki keuntungan Cik Ash Allah bagi hadiah menang kesemua kemenangan Itu ada Cik Ash tulis dalam blog dekat entri Hadiah Menang Giveaway Sepanjang 2015 ,Hadiah Menang Giveaway Contest Sepanjang 2016Hadiah Menang Giveaway Sepanjang 2017.

Bagi yang Bab blog ni merugikan masa pulak Cik Ash rasa tak ada yang merugikan masa janji kita pandai bagi masa bila waktu kita free nak menulis kalau yang berkerja la.. tapi Cik Ash tengok ramai ja blogger yang berkerja menulis entri setiap masa.. diaorang mungkin draf  lama entri nak publish guna autopost.. kalau yang full time macam surirumah pulak diaorang banyak peluang nak tulis kan tetapi kena jugak tengok time bila ada masa free taw jangan disebabkan blog keluarga terabai huhuhu.... macam Cik Ash sejak kahwin ni baru berpeluang update blog masa tu laptop masih OK lagi.. Surirumah pun berkerja gak taw basuh Kain,lipat Kain,jaga anak n macam2 lagi.. untuk menghilangkan rasa kepuasan mereka menulis blog mengkongsi cerita tentang masakan,tentang anak mereka,petua dan sebagainya.. jadi blog tidak merugikan janji kita ingat pada Allah s.w.t , jangan lalai...biasakan perkara yang wajib n tunaikan..

Ok la ni saja yang dapat Cik Ash ini jer yang nak di kongsi... maaf kalau ada ayat berterabur ya. Cik Ash bab menulis panjang KO sikit huhuhu, harap anda semua berpuas hati la ya. Harap maaf kalau ada salah silap menulis entri ni.Sekian Terima Kasih..


This post have 39 komentar

avatar
Papaglamz delete March 24, 2015 at 1:23 PM

Kita tu yg bab Shaklee.. Hahaha

Reply
avatar
sufi delete March 24, 2015 at 1:47 PM

kalau pendapat sue x rugi masa pun..kita share benda berfaedah pun blh dapat pahala jika org amalkan..

Lagi2 zmn lani semua duk pakat google,blog bantu naikkan sales dsamping dptla kawan2 baru..

Reply
avatar
Cik Ash delete March 24, 2015 at 2:26 PM

Koyar la dio... ramai lagi tertt

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete March 24, 2015 at 3:53 PM

SS tulis blog sbb Syok Sendiri.... Ok x berterus terang? Ha ha Ha...

Reply
avatar
Umie Amirain delete March 24, 2015 at 4:40 PM

setuju...yang penting pandai bahagi masa...supaya semua tak terabai...^_^

Reply
avatar
Unknown delete March 24, 2015 at 6:05 PM

Nak kena take time menggali ilmu menang menang dan terus menang hehe...

Reply
avatar
Cik Ash delete March 24, 2015 at 6:21 PM

Hahahaha blog ss syok sendiri banyak manfaat g travel

Reply
avatar
Cik Ash delete March 24, 2015 at 6:23 PM

Akma hehehee ilmu nya yakin rezeki milik Allah... xde rezeki redha huhhhu

Reply
avatar
suria lekatlekit delete March 24, 2015 at 11:57 PM

untung rugi bergantung pada apa yang kita cari dari blog.ada org berblog semata mata sbb duit kalau x dapat maka dia rasa rugi.ada orang tulis blog sbb.nak popular,bila x dpt dia rasa buang masa.ada orang tulis blog sebab minat jadi tak dpt duit @ popular pun dia tak rasa rugi selagi dia rasa seronok melakukannya.untung rugi bergantung pada matlamat seseorang tu berblog

Reply
avatar
SukaSedap MY delete March 25, 2015 at 9:33 PM

betul2 . yang pnting kena pndai bahagi masa kan kak

Reply
avatar
Jari Manis delete March 25, 2015 at 9:53 PM

bagi sis JM byk untung nya salah satu dapat ramai kenalan dan byk terima ole2 ehehehe

Reply
avatar
Jari Manis delete March 25, 2015 at 9:54 PM

good luck for this segmen ye...byk tu sejak tulis blog..byk terima hadiah GA

Reply
avatar
Papaglamz delete March 26, 2015 at 10:22 AM

Hahhaha.. Koyar tu ape ke benda?

Reply
avatar
Papaglamz delete March 26, 2015 at 10:23 AM

Btul tu su.. Sharing is caring kn..

Reply
avatar
Papaglamz delete March 26, 2015 at 10:24 AM

Ni la orangye yg sokmo menang kontest. Entah pawang ape la yg di guna...

Reply
avatar
Papaglamz delete March 26, 2015 at 10:25 AM

Yup.. Btul tu.. Matlamat penetu untung atau rugi. Ad matlamat bru blh fokus.

Reply
avatar
Cik Ash delete March 26, 2015 at 2:58 PM

Betul tu JM dapat kenal ramai blogger yg peramah

Reply
avatar
Cik Ash delete March 26, 2015 at 2:59 PM

Setuju akak suria bgitaw ni

Reply
avatar
Farrah MF delete March 28, 2015 at 8:14 AM

@Scdha Sein (SS) Komen berterus terang SS ni yang win! :)

Reply
avatar
Farrah MF delete March 28, 2015 at 8:16 AM

Bagi akak banyak yang positif berbanding negatif. Yang penting kita kena pandai bahagi masa so that berblogging ni tak curi masa kita sangat :)

Reply
avatar
Cik Ash delete March 29, 2015 at 12:36 AM

Tq kak JM murah rezeki dpt hadiah....

Reply
avatar
Cik Ash delete March 29, 2015 at 12:37 AM

Hihihihi syok sendiri best selalu travel kan kak farah

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete March 29, 2015 at 1:36 AM

aaaa tadi bace kat blog Kak Maria.. dia sebenarnya semua bergantung pada niat dan matlamat.. CT buat for fun.. kumpul kawan n sbb ada free time. buat macam skarang xde fix commitment lagi..

Reply
avatar
Tok Jabit delete March 30, 2015 at 9:12 AM

Blog adalah satu perniagaan. :)

Reply
avatar
Cik Ash delete March 30, 2015 at 9:04 PM

Bro HH betul tu yang bro cakap

Reply
avatar
izzeyda delete April 2, 2015 at 5:11 PM

apapun bergantung pada individu itu sendiri.. bagi akak ianya menguntungkan malah akak dapat ramai kawan dan dapat menenangkan diri dengan berblog..

Reply
avatar
Norihanyusuf delete April 5, 2015 at 10:40 AM

ada pro dan kontranya dalam menulis blog ni. Para bisnes menggunakan kebaikan blog untuk memajukan bisnes dioarang. Kalau setakat syok sendiri buat blog macam akak ni, selagi tak lalai atau mengendahkan tanggungjawab, bolehlah teruskan untuk isi masa lapang. kenal kawan-kawan, cari resepi

Reply
avatar
Siti Awadah delete May 3, 2018 at 12:49 AM

Blog ni atas diri masing-masing cuma yg sis tau mmg best sbb dpt berkenal-kenalan dan simpan mcm2 kenangan :D

Reply
avatar
mek yunie delete May 3, 2018 at 5:35 PM

mek start blogging dengan niat mcm diari. lepas tu tkde passion terus tinggal. lepas dah sekian lame rasa blog adalah medium paling sesuai untuk share kenangan dan info. sekarang dah jadi mcam 2nd job pulak. alhamdulillah.

Reply
avatar
Abam Kie delete May 4, 2018 at 7:10 PM

betul tu cik ash. kena pandai bagi2kan masa..asalkan kerja hakiki x terabai...

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post