-->

Tuesday, April 7, 2015

author photo
Be Careful With My Heart Musim 2 | Assalamualaikum ...selamat  pagi semua.. hai reader blog Cik ash.. agak lewat ekin share cerita Be Careful With My Heart (Season 2) ni biasa  update guna tablet masa terhad nak karang entri.. huhuhu.. 

Bagi yang pernah mengikuti kisah pada season 1 mesti dah taw kisah drama macam mana ner kan.. hihihi...  Untuk. season 2 boleh la tengok sinopsis dibawah ya... ni pun autopost entri... huhuhu




Tajuk Drama:Be Careful With My Heart (Season 2) 
Siaran : TV3
Waktu Siaran : Isnin hingga Khakis pukul 3.00 petang
Barisan Pelakon : Pelakon Utama : Jodi Sta (Maria as Maya Dela Rosa Lim), Richard Yap as Richard "See Chief", Lim Mutya Orquia as Abigal Ruth " Abby", Lim Janella Salvador as Nikki "Nik-Nik", Grace Lim, Jerome Ponce as Luke Andrew Lim, Elisha Delos Santos as Sunshine Lim, Jeio Aquines as Sky Lim.
Pelakon Pembantu:Aiza Seguerra as Cristina Rose " Kute" Dela Rosa Sylvia Sanchez as Teresita Dela Rosa, Lito Pimental as Arturo Dela Rosa, Gloria Sevilla as Felicidad "Manang Few Marcelo-Alejo,JM Ibañez as Pocholo " Cho", Macavinta Marlo Nortel as Nicolo Angelo "Mallows", Cortez Divina Valencia as Conchita " Mamang" Dela Paz, dan lain-lain

Sinopsis Drama Be Careful With My Heart 

Cerita ini mengisahkan kehidupan selepas perkahwinan seorang gadis Maya Dela Rosa dengan Tuan Richard. 

Lagu Team:(Lagu Soundtrack Drama Be Careful With My Heart) 

1. Please Be Careful With My Heart - Performed By Jodi Sta.Maria and Richard Yap 
2. When You Say Nothing At All -Performed By Jodi Sta.Maria and Richard Yap 
3. Kaba - Performed By Jodi Sta. Maria 
4. Please Be Careful With My Heart - Performed By Sam Milby and Juris

your advertise here

This post have 27 komentar

avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 11:39 AM

Best bagi ekin la... sbb dah tengok yg season 1... hihiji

Reply
avatar
Aku delete April 7, 2015 at 12:37 PM

drama kegemaran abah kite ni...bagitau dia citer dia ada season 2, laju p tukar remote control baru since yang lama dah rosak...over angat!

Reply
avatar
Shad delete April 7, 2015 at 1:03 PM

shad tak penah tengok drma ni.. hehe

Reply
avatar
IMA SALSUZAIMA delete April 7, 2015 at 3:17 PM

ima jarang sangat tgk drama2 ni..takde banyak masa kat rumah.so nk layan tv pun kena gaduh dengan anak.haha

Reply
avatar
Jari Manis delete April 7, 2015 at 8:07 PM

waktu siaran jam 3 ptg? hurmm..sesuai utk suri rumah je lah...sura rumah jgn mimpi hehehe

Reply
avatar
Jari Manis delete April 7, 2015 at 8:08 PM

eehhh...JM pun berlakon ?

"JM Ibañez as Pocholo" ahahahaha

Reply
avatar
Jari Manis delete April 7, 2015 at 8:09 PM

ini drama from filipines kan...suka tg sbb pelakon kacak dan cantik

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 9:57 PM

Za hihihi cop sir chieff dah hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 9:57 PM

Wah terbaik abah cik jelita hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 9:59 PM

Kak ekin drama filipina jarang tengok... ni sbb dah tengok sblm ni tu yang layan hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 10:00 PM

Ekin xde nak berebut dgn sape2 pun MIL jah yg ada dia tumpang tengkk hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 10:01 PM

Yup 3pm... sis JM tengok on9 kat tonton tv3 ada tu... kalau tgk nak pinjam pass masuk boleh mesej ekin... hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 10:02 PM

Hahhaaahaah... dapat rasa mesti JM perasan nama ni... ekin masa taip nama dia duk terlintas kak JM mesti bc ni

Reply
avatar
Cik Ash delete April 7, 2015 at 10:02 PM

Yup filipina... sama la suka tengok... hihihi

Reply
avatar
Jari Manis delete April 7, 2015 at 10:33 PM

ahahahaah..sbb sis JM baca baru KOMEN

Reply
avatar
izzeyda delete April 8, 2015 at 12:21 PM

kadang2 jer tengok drama nih..jadi tak berapa nak faham sangat laa jalan ceritanya..

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete April 11, 2015 at 10:37 PM

tv xdok kat rumah.. hihi.. citer filipin kan..
ct tngk kalo ada jericho je

Reply
avatar
Cik Mimie delete April 20, 2015 at 1:49 PM

Kerja T_T so xdpt nak tgk cerita ni..hukhuk

Reply
avatar
Amelia delete April 20, 2015 at 11:00 PM

saya dah lama sangat2 x layan cerita kat tv... selalu saya donlod cter series english je...

Reply
avatar
Norihanyusuf delete April 25, 2015 at 2:12 PM

huhuhu, memang tak pernah tengok. tup-tup masuk season ke 2 dah

Reply
avatar
Cik Ash delete April 27, 2015 at 8:09 AM

Cik mimie kak ekin season 1 aritu keje gak sempat nak layan... tengok on9 ni dah jadi surirumah sepenub masa tu join tgk season 2 ni

Reply
avatar
Cik Ash delete April 27, 2015 at 8:10 AM

Hihihi ekin ni kalaau dah layan tv sudoh la hahahah

Reply
avatar
Cik Ash delete April 27, 2015 at 8:11 AM

Tgk jarang 2 memey xfhm hihuhi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post