Wednesday, May 20, 2015

author photo
Air Paper Bag Dari Thailand | Assalamualaikum.. Hai korang semua.. harap sihat la ya.. hari ini Cik Ash ada nak share dengan korang tentang minuman dari seberang Malaysia iaitu  negara Thailand.. 


Sejak dapat kak ipar sebelah Thailand dapat merasa makanan sebelah sana... pertama kali try minum air Ikhlas macam air yang dijual restoran gak cuma beza cara persediaan minuman berbeza sikit dengan kita kut... Cara bungkusan pun berbeza gak.. Ok bawah tu adalah air Ikhlas yang Cik Ash ambik Dari Facebook kak ipar hihihi...
Yang paling istimewa ais dalam air ‘paper bag’ ini tidak cair dan dapat bertahan selama lima jam taw.. Banyak perisa boleh kita nak minum...

Nanti inshaAllah akan Cik Ash update resepi dari thailand pulak untuk yang singgah blog Cik Ash ni.. korang Cik Ash update nak tengok cara buat air paper bag ni boleh tengok di youtube tapi kut thailand translate BI yang kak ipar bagi hihihi https://youtu.be/im6_4IlmZ0Y

This post have 36 komentar

avatar
Amelia delete May 20, 2015 at 4:38 PM

nama dia air ikhlas? hehehe. unik betul

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete May 20, 2015 at 11:06 PM

fuiyiooo kak ipaq always sawadikap laaaa ni ? hai kakak *lambai2*

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete May 20, 2015 at 11:06 PM

tak penah dengar pun air ikhlas.. first time ni..

Reply
avatar
Jari Manis delete May 21, 2015 at 8:04 AM

mana airnya..dalam bungkus kertas tu?

Reply
avatar
Jari Manis delete May 21, 2015 at 8:05 AM

air tu cam air kopi ke air bandung ke...air mata air

Reply
avatar
Jari Manis delete May 21, 2015 at 8:06 AM

kalau Takaful Ikhlas sis JM tahu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:44 AM

Itu nama dia ikhlas kut hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:45 AM

Amy nama dia ikhlas... air sama.jah... tapi beza susu dia guna lain.la.rasa..lagi.packing air.mcm.bag.gitu3

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:46 AM

Hihihiho sawadikap ha ah tak sempat nak.belajar balik jap aritu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:47 AM

Sama.la.kak ekin balik aritu baru taw ada air ni

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:47 AM

Dalam bungkus kertas.tu kak.jm

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:48 AM

Air teh beng,milo beng,nescfe beng,mocha beng n lain3 lagi

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:49 AM

Kin pun kenal takaful ikhlas hihihi

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:26 AM

Wow... Akak ipor orang oversea...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:27 AM

Uishhh... Rasa apa air ikhlas tu?

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:27 AM

Lepas minum jadi ikhlas... Ha ha ha...

Reply
avatar
Farrah MF delete May 23, 2015 at 2:01 PM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Cik Ash delete May 23, 2015 at 4:50 PM

hihihi orang dekat sebelah klantan

Reply
avatar
Cik Ash delete May 23, 2015 at 4:52 PM

Nama jah air ikhlas SS rasa sama jah air teh susu,milo susu,mocha susu dan lain3

Reply
avatar
Cik Ash delete May 23, 2015 at 4:53 PM

Air tu sama jah akak... nama ikhlas tu plastik dia jah kut... minum air dia sama jah dgm air kita teh susu dan lain3

Reply
avatar
Cik Mimie delete May 27, 2015 at 1:41 PM

Air dalam paper bag? wah gitu.. :)

Reply
avatar
wardahannesa delete May 28, 2015 at 12:42 AM

@Siti Yang Menaip sedap air niii tahan lamaaa aisnyaa hihi

Reply
avatar
wardahannesa delete May 28, 2015 at 12:43 AM

@Jari Manis bungkus kertas tu bahagian luar, air kat dlm plastik cam tuu. besar taww..

Reply
avatar
wardahannesa delete May 28, 2015 at 12:44 AM

@Cik Ash macam mcam perisa kan kak! sedapppp sangat

Reply
avatar
wardahannesa delete May 28, 2015 at 12:45 AM

@Cik Mimie air ni tahan lama taw... dah la besarrrr tahan lama, memang puas hatiiii

Reply
avatar
Cik Ash delete May 28, 2015 at 3:29 PM

Ha ah mcm perisa sdp bila minumtnk lg

Reply
avatar
Sha Mohamed delete November 13, 2015 at 12:17 PM

pergh!!Ohsem giler.. ekin nak satu.. hehehe..

Reply
avatar
Syaaaa delete November 17, 2015 at 5:59 PM

susu untuk air guna guna jenis apa ye ??

Reply
avatar
Cik Ash delete January 20, 2016 at 5:21 PM

syafirza nanti tanya kak ipar dulu tak ingat nama apa

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post