Thursday, May 21, 2015

Laptop Abang Berakhirnya Riwayatnya

Laptop Abang Berakhirnya Riwayatnya | Assalamualaikum... Hai, Cik Ash ingin minta maaf kepada pembaca blog ni, mood nak menulis di blog berkurang sejak laptop dah tak ada ni.


Sebelum ni ramai dah tahu laptop suami Cik Ash masuk wad kan, lama tahu dekat-dekat 2 bulan lebih di kedai. Biasa la laptop suami yang dah berusia 8 tahun masa dia belajar lagi banyak la perlu tengok apa yang rosak kan. 

Rupanya banyak jugak la yang rosak katanya tauke kedai motherboard dan kipas laptop rosak, anggaran kalau nak baiki laptop tu mungkin dalam RM600 tu. Rasa rugi pulak kalau di baikinya baik la beli yang baru terus kan. 

Tetapi nak membeli yang baru tak tahu la nak belinya duit cash dalam tangan tak ada huhuhu, Nampaknya kena menabung tak lupa ambik ansuran boleh jugak ke. Nanti la Cik Ash bincang dengan suami. 

Riwayat laptop suami akhirnya tamat tak dapat dah nak diselamatkan jadi Cik Ash update blog guna Tablet dan handphone buat sementara waktu ni. Biasa la bila guna tablet ni update agak terhad la sikit. Agak susah sikit Cik Ash nak letak gambar dalam blog guna tablet ni. Kadang tu ada jer typo setiap entri orang yang selalu nampak typo Cik Ash ada Sis JM dan kembarnya SS

Ok la korang Cik Ash out dulu jumpa lagi nanti ya bila ada masa terluang Cik Ash update entri lagi. 





20 comments:

  1. ala ciannya..memang tak best langsung nak update guna hp/tablet.tak puas..bw pun kurang best..tapi takpe, ekin sabar la..insyaallah ada rezeki dapat beli laptop baru kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah xbest... BW ok lagi la... terjah blog yg mesra mobile ok l...

      Delete
  2. Patutlah typo aje... X pe... Skrg ni nak update blog pon boleh je guna handphone... Janji installl blogger aps...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Handphone.dah ada apps blog tu... tablet ekin yg murah jah xleh nak.install blog app tu yg susahnya

      Delete
  3. Sabarlah ekin... Ada rezeki boleh beli baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar dah SS . ujian Allah bagi kat ekin.dah.banyk.sangt...

      Delete
  4. Replies
    1. Sama.jah... hp boleh tab yg murah ada yg xleh.nak. install huhuhu

      Delete
  5. Akak pun rimas kalau nak update blog pakai phone...satu entri makan masa benar nak siap. Tak lama lagi adalah laptop baru ye,..

    ReplyDelete
  6. alahai ciannye..kumpul duit skit2 la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kumpul2 duit ada jah guna utk bnda lain.' Huhu

      Delete
  7. tamat dah ya riwayatnya.. alahai.. tak apa lah, lappy tu mintak rehat mungkin, jom kita sama menabung kak.. semoga akak dapat beli lappy baru nanti.. amin.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin harap dpt beli yg bru xde lappy susah nk buat keje

      Delete
  8. xpe2, kumpul sikit2..nnti ada rezeki beli laptop baru ye Kak Ekin :)

    ReplyDelete
  9. alaaah..Ekin nih..sis JM pun typo gak..cuma kalau org lain typo nampak aje kan huhu

    ReplyDelete
  10. nanti ade rezeki ade lah laptop baru tuuu.. xpe xpee.. keep chayok1 !

    ReplyDelete

ash.rie8506@gmail.com