-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Thursday, May 21, 2015

author photo
Laptop Abang Berakhirnya Riwayatnya | Assalamualaikum... Hai, Cik Ash ingin minta maaf kepada pembaca blog ni, mood nak menulis di blog berkurang sejak laptop dah tak ada ni.


Sebelum ni ramai dah tahu laptop suami Cik Ash masuk wad kan, lama tahu dekat-dekat 2 bulan lebih di kedai. Biasa la laptop suami yang dah berusia 8 tahun masa dia belajar lagi banyak la perlu tengok apa yang rosak kan. 

Rupanya banyak jugak la yang rosak katanya tauke kedai motherboard dan kipas laptop rosak, anggaran kalau nak baiki laptop tu mungkin dalam RM600 tu. Rasa rugi pulak kalau di baikinya baik la beli yang baru terus kan. 

Tetapi nak membeli yang baru tak tahu la nak belinya duit cash dalam tangan tak ada huhuhu, Nampaknya kena menabung tak lupa ambik ansuran boleh jugak ke. Nanti la Cik Ash bincang dengan suami. 

Riwayat laptop suami akhirnya tamat tak dapat dah nak diselamatkan jadi Cik Ash update blog guna Tablet dan handphone buat sementara waktu ni. Biasa la bila guna tablet ni update agak terhad la sikit. Agak susah sikit Cik Ash nak letak gambar dalam blog guna tablet ni. Kadang tu ada jer typo setiap entri orang yang selalu nampak typo Cik Ash ada Sis JM dan kembarnya SS

Ok la korang Cik Ash out dulu jumpa lagi nanti ya bila ada masa terluang Cik Ash update entri lagi. 





your advertise here

This post have 20 komentar

avatar
Sweet red cherry delete May 21, 2015 at 10:36 AM

ala ciannya..memang tak best langsung nak update guna hp/tablet.tak puas..bw pun kurang best..tapi takpe, ekin sabar la..insyaallah ada rezeki dapat beli laptop baru kan.. :)

Reply
avatar
Cik Ash delete May 21, 2015 at 11:10 AM

Ha ah xbest... BW ok lagi la... terjah blog yg mesra mobile ok l...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:20 AM

Patutlah typo aje... X pe... Skrg ni nak update blog pon boleh je guna handphone... Janji installl blogger aps...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:20 AM

Sabarlah ekin... Ada rezeki boleh beli baru...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 22, 2015 at 5:21 AM

Aps tab dgn hp bukan ke sama?

Reply
avatar
Cik Ash delete May 22, 2015 at 12:19 PM

Handphone.dah ada apps blog tu... tablet ekin yg murah jah xleh nak.install blog app tu yg susahnya

Reply
avatar
Cik Ash delete May 22, 2015 at 12:20 PM

Sama.jah... hp boleh tab yg murah ada yg xleh.nak. install huhuhu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 22, 2015 at 12:21 PM

Sabar dah SS . ujian Allah bagi kat ekin.dah.banyk.sangt...

Reply
avatar
Farrah MF delete May 23, 2015 at 1:54 PM

Akak pun rimas kalau nak update blog pakai phone...satu entri makan masa benar nak siap. Tak lama lagi adalah laptop baru ye,..

Reply
avatar
Cik Ash delete May 23, 2015 at 4:58 PM

Tu la akak rimas nak taip kan

Reply
avatar
nurul aqidah azahar delete May 23, 2015 at 10:40 PM

alahai ciannye..kumpul duit skit2 la...

Reply
avatar
Shad delete May 25, 2015 at 12:31 PM

tamat dah ya riwayatnya.. alahai.. tak apa lah, lappy tu mintak rehat mungkin, jom kita sama menabung kak.. semoga akak dapat beli lappy baru nanti.. amin.. :D

Reply
avatar
Cik Mimie delete May 27, 2015 at 1:44 PM

xpe2, kumpul sikit2..nnti ada rezeki beli laptop baru ye Kak Ekin :)

Reply
avatar
Jari Manis delete May 27, 2015 at 7:27 PM

alaaah..Ekin nih..sis JM pun typo gak..cuma kalau org lain typo nampak aje kan huhu

Reply
avatar
wardahannesa delete May 28, 2015 at 12:36 AM

nanti ade rezeki ade lah laptop baru tuuu.. xpe xpee.. keep chayok1 !

Reply
avatar
Cik Ash delete May 28, 2015 at 3:10 PM

Kumpul2 duit ada jah guna utk bnda lain.' Huhu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 28, 2015 at 3:11 PM

amin harap dpt beli yg bru xde lappy susah nk buat keje

Reply
avatar
Cik Ash delete May 28, 2015 at 3:12 PM

InshaAllah harap begitu la

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com