Friday, May 1, 2015

author photo
Selamat Hari Pekerja 2015| Assalamulaikum.. Hai.... Selamat Pagi Semua....pejam celik pejam celik kita dah beralih bulan baru kan dah bulan Mei kan sekejap jah kan.... Eh terlupa ekin nak ucapkan kepada yang bercuti pada hari ini sempena Hari Pekerja Tahun 2015... yang berkerja selamat berkerja hihihi.... macam encik suami ekin gak kalau ikut cuti gak tetapi dia nak keje gak boleh double pay hihihi.. 



Teringat waktu zaman belum kahwin lagi hari cuti kalau jatuh hari jumaat cuti panjang la ekin cuti hihii... 4 hari gak la jawabnya.... duk dumah tidur relaxkan otak dari segala masalah keje... tapi duk dumoh tetap gak kena fikir masalah keje gak aboh selalu Tanya hihihi... biasa ekin ni kerani dia... ekin masa kat kelantan keje kerani di syarikat security bagi cawangan kelantan.. aboh ekin pulak pengurus dikelantan.... selama 8 tahun keje sebagai kerani security macam-macam perangai jaga jumpa, siap ada nak mengorat ekin hahahaha... rindu pulak zaman keje dulu... buat timesheet,payroll,billing statmet,laporan cawangan, kwsp,socso,koperasi,buat tender lagi.... Masa first keje dulu tak ada lagi yang taw ekin anak bos hahhhaa... dah lama keje dalam 4 tahun tu la akhir ramai la gak pak guard dah taw.. ni dah lama tinggal keje kerani harap dapat ingat apa yang berkerja dulu... tengah mintak keje kerani di Kilang tak taw dapat ke tak. masa keje dulu blog tak aktif pun... sebab penat berkerja kan balik keje pukul 5 pentang....5.30 kadang2 pukul 6 paling lewat pukul 7 malam baru sampai rumah biasa pergi keje n balik dengan aboh hihihi... tempat persinggahannya banyak pergi singgah post-post tempat pak guard....

Setiap akhir bukan 21 hingga 30 bz la nak kumpul2 timesheet nak buat gaji pak guard dan staff... mesin Kira ber24 jam la jawabnya haahhaah... lepas 1hbln hingga 7hbln  mungkin boleh gaji kira-kira pulak nak agihkan gaji kepada pak guard yang ramai gila masa tu... nak kena ingat nama pak guard n ic diaorg jenuh taw.... Kira masa tu ekin seorang jah perempuan kalau dah berkumpul time gaji huhuhu... rindunya keje kerani hihihi..masa tu keje kerani tak ada yang cemburu,iri hati , jadi mangsa umpatan manusia syok pulak... ekin bebas duk dalam pejabat... boleh jadi bos gak kadang-kadang hihihi...

Tapi sejak jadi wife ekin jadi surirumah sepenuh masa ada pulak manusia-manusia yang mulut busuk mengumpat ekin macam-macam depo orang duk kata... memang orang Kedah ni tak suka orang kelantan kut...depo dorang sibuk duk jaga tepi Kain kita tak ingat mati kut.. depo diaorang tak fikir dosa mengumpat lebih besar Dari dosa zina.. Bersabar la wahai hati dengan manusia macam tu... kalau perasaan dendam n marah dalam hati tu sifat tak elok untuk kita.. semoga ekin diberi kesabaran mengharungi kehidupan di tempat orang.. kalau ikut hati nak jah p serang diaorg Gunung berapi pun boleh meletup kalau disimpan ni...Difikir duk ditempat orang ni kita tak taw hati perut dia orang huhuhu.. 


Adesss panjang pulak ekin menulis entri di hari pertama bulan Mei ni...  ideal menulis datang apa lagi karang jah la... 

This post have 28 komentar

avatar
Scdha Sein (SS) delete May 1, 2015 at 11:32 AM

selamat mentidokan diri... he he he...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 1, 2015 at 11:32 AM

selamat blogwalking! hi hi hi...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 1, 2015 at 11:33 AM

sape ngumpat2 tu? isksss... nak kena babab!

Reply
avatar
Ahlam Miera Shafie delete May 1, 2015 at 3:53 PM

banyak2 kan bersabar.. mulut tempayang boleh ditutup mulut org susah.. hehehe selamat hari pekerja..

Reply
avatar
Cikna delete May 1, 2015 at 11:32 PM

Ngumpat2 xbaik, bek ckp dpn2... BTW slmt bercuti....;-)

Reply
avatar
SukaSedap MY delete May 2, 2015 at 12:39 AM

selamat bercuti semua . hehee

Reply
avatar
Cik Mimie delete May 2, 2015 at 12:35 PM

Cik Mimie cuti Jumaat je..sabtu kerja isnin pun kerja..huwaa...menci >_<

Reply
avatar
Cik Ash delete May 2, 2015 at 12:44 PM

Tak tido pun SS abg kacau ekin dia calling dari tmpt keje hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete May 2, 2015 at 12:45 PM

Pok2 bab babab slow hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete May 2, 2015 at 12:46 PM

Miera btl tu inshaAllah harap diberi kesabaran la

Reply
avatar
Cik Ash delete May 2, 2015 at 12:47 PM

Oooo..tak ganti hari pekerja ke

Reply
avatar
Jari Manis delete May 2, 2015 at 9:08 PM

selamat bercuti...suri rumah juga perlu cuti

Reply
avatar
Jari Manis delete May 2, 2015 at 9:08 PM

sbb jadi suri rumah pun di kira pekerja tau..mcm2 kerja yg perlu buat..lebih penat dari keje di opis

Reply
avatar
Jari Manis delete May 2, 2015 at 9:09 PM

bestnya dafat cuti 4 hari nk layan KDrama dan Running Man

Reply
avatar
Jari Manis delete May 2, 2015 at 9:10 PM

siafalah mulut longkang tu...x de keje ke asyik nak mengumfat org...tak takut mati ke..tak takut neraka ke...Ekin doa byk2 sufaya hati mereka terbuka dan insaf...

Reply
avatar
Cik Ash delete May 3, 2015 at 9:16 AM

Surirumah tak cuti kak JM

Reply
avatar
Cik Ash delete May 3, 2015 at 9:16 AM

Betul tu kak JM keje surirumah srmua dia buat...

Reply
avatar
Cik Ash delete May 3, 2015 at 9:17 AM

Tak leh layan hihihi abe bnyi2 ralik tgk xingat dio

Reply
avatar
Cik Ash delete May 3, 2015 at 9:18 AM

Doa byk pun akak kalaudlm diri ada hati yg hitam memey tak insaf la

Reply
avatar
Shad delete May 4, 2015 at 2:23 PM

Lalalal, singgah jalan2 petang2.. :D

Reply
avatar
Farrah MF delete May 6, 2015 at 9:41 AM

Puas tak cuti panjang, Ekin?

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:18 AM

Xcuti pun akak... hihihi.. tetap jadi jung masak n jaga MIL n anak saudara

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post