Saturday, June 6, 2015

author photo
Baru Sempat Update Entri Ini | Assalamualaikum...Hai reader blog cik ash...Apa khabar hari ini,maaf agak lewat  ekin update blog hari ini disebabkan abang cuti Hari Keputeraan Agung kan banyak aktiviti la.. 


permandangan Matahari 



permandangan Tasik Taman Mutiara

Start pukul 7pagi ekin,abang dan 2 orang anak saudara pergi berjogging di Tasik Taman Mutiara ini.. selama duk taman ni first time ekin keluar pergi berjogging ini. Biasa la abg nk cuti kemain susah kan.. Abang dan  anak saudara laki dia berjogging, manakala ekin dengan anak saudara perempuan berjalan saja.. berjalan saja dah nak semput hahaha syok lagi mengebom blog tak semput pun hihihi...Pukul 8 lebih kita orang pun balik la berjalan lagi nak sampai rumah kan dah sakit habis peha ni...huhuhu


kabus jauh terrrr



Bila dah sampai rumah tak terus duduk sambung buat keje rumah sikit..sapu sampah la pulak.. lepas siap sapu sampah  kitaorg sarapan lauk ayam pedas dan sayur goreng 2 makanan MIL dah siap masak dah hehehe dibantu anak saudara perempuan yang lain.. biasa la cuti sekolah kan ramai kat rumah ni mari tido.. boleh jadi teman MIL...

Selepas dah siap makan dalam pukul 10 kita orang pergi jalan rumah pak saudara abang dekat dengan kawasan taman ni gak... duk kat rumah pak saudara abang sampai pukul 12 lebih gitu la.. 

Eh ada lagi taw cerita ini biasa hari cuti kan banyak la program kan... dalam pukul 1.30ptg pulak ekin dengan abang pergi kenduri kawan abang tempat keje buat kenduri akikah anak dia... Lauk kenduri ekin tak snap pun pergi tadi tak bawa hp pun...huhuhu...masa kenduri jumpa pulak anak saudara yang ekin mengasuh siap menyuap dia lagi... Dah siap makan kita org balik rumah... 

Balik rumah pulak ekin main batu serembang dengan anak saudara yang ikut ekin g jogging tadi...lama la gak main tapi diaorg main style diaorg tak macam ekin main dulu2 la.. Selesai main ekin dan abang g keluar cari daging burger dan sosej nak jual kat anak saudara hihi.. lupa nak nak snap pic la pulak, sory taw... 

Ok itu saja untuk hari ini ya....esok pun ada urusan di luar gak maybe blog tak update pagi2 la huhuhu..

This post have 16 komentar

avatar
Cekgu Norazimah delete June 7, 2015 at 7:58 PM

p/s:Jemput join segmen Bloglist Julai-Ogos CN yer ;) http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/Segmen-Bloglist-Julai-Ogos-2015.html

Reply
avatar
Ain Athirah delete June 8, 2015 at 8:13 AM

Singgah jenjalan pagi. Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam

Reply
avatar
Anonymous delete June 8, 2015 at 9:09 AM

syoknyer berjogging...dah lama sgt tak jogging...lemak tepu dah membiak sakan ni..

Reply
avatar
izzeyda delete June 8, 2015 at 12:08 PM

ingat ari minggu baru nih nak ajak anak jogging jugak.. lastly jogging dalam umah jer.. hehehe..

Reply
avatar
Cik Mimie delete June 8, 2015 at 3:14 PM

Wah, bestnye...lamanya Cik Mimie tak g Jogging..huhu

Reply
avatar
Cik Ash delete June 8, 2015 at 9:40 PM

Sama la ni lemak tepu byk gak ni

Reply
avatar
Cik Ash delete June 8, 2015 at 9:41 PM

Keluarkan peluh dlm umah ok gak

Reply
avatar
Farrah MF delete June 8, 2015 at 11:11 PM

Bestnya jalan2 pagi sedut udara segar!

Reply
avatar
Unknown delete June 9, 2015 at 8:18 AM

alaaa bestnye
xpernah rasai berjoging dgn en asben
dulu dgn abah and adik2 xpon kengkawan kolej
lepas subuh tu ters kuar gelap2 tu

Reply
avatar
adianiez AIDA delete June 9, 2015 at 11:54 AM

Lama sudah aida and asben x jogging gini.
sibuk la dgn urusan keje hu hu hu...

Reply
avatar
Jari Manis delete June 14, 2015 at 3:03 PM

x pe Ekin..jln2 dulu...kuar gak eluh dan jantung pun bekerja sikit...nanti hari2 kan datang leh lari2 anak....baru badan sihat

Reply
avatar
Jari Manis delete June 14, 2015 at 3:04 PM

tapi kalau di rumah x duduk diam..byk keje rumah nk sia pun sihat gak janji kuar peluh kan

Reply
avatar
Norihanyusuf delete June 18, 2015 at 5:20 AM

akak ni jogging dalam rumah dengan anak-anak ja. kejap kat depan, kejap kat belakang..

Reply
avatar
arysha_fayyadh delete June 26, 2015 at 2:06 PM

Assalam ekin,
tu la pasai
buat kojer rumah pun dah larat nak berexcercise dah kan3

Reply
avatar
Cik Ash delete August 28, 2015 at 11:35 AM

Best kak lps tak p dah abg sibuk keje

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post