Sunday, June 28, 2015

author photo
#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur  | Assalamualaikum...Hai agak lewat sikit update blog hari ini.. ekin tak Berapa sihat perut meragam dan rasa muntah pulak...hari Kedua ekin menulis #Cabaran20Hari ekin iaitu pengalaman sahur ekin sepanjang bulan Ramadan ni.. Jom baca pengalaman bersahur pada ekin kat bawah ni. 

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015


Tahun Kedua ekin berpuasa sebagai isteri pengalaman sahur Alhamdulilah tak sekalut masa tahun lepas nak masak sahur ni.. tahun lepas ekin kalut sikit la sebab baru cukup sebulan kahwin dan sesuaikan diri jadi isteri masak sahur MIL yang bagitaw hihihi... bangun sahur MIL kejutkan lagi hihihi..  kalau MIL tak kejut alamak tak sahur la kami ni...Menu sahur yang ekin selalu buat sayur air,sup sayur saja dan panaskan lauk ekin lebih masa berbuka tu simpan dalam peti esok panaskan saja.. semudah ABC saja..  tu pengalaman masa tahun lepas.

Pengalaman Sahur tahun ni pulak bersahur berdua dengan MIL tanpa abang nak makan tak lalu bila berdua kan.. kebetulan bulan puasa ni abang start keje shift pagi dan malam.. seminggu pagi dan seminggu malam... masak sahur ekin pun jadi simple saja hihihihi... bangun sahur awal tu MIL lagi kejut hihihi.. sekarang dah bangun sendiri dah la...

Itu saja la pengalaman ekin bersahur buat pembaca blog ekin.. tunggu esok pulak cabaran yang lain pulak ya.


This post have 12 komentar

avatar
Farrah MF delete June 28, 2015 at 2:07 PM

Selamat menyudahkan cabaran, Ekin! :)

Reply
avatar
Farrah MF delete June 28, 2015 at 2:08 PM

Hikhikhik kiranya tahun ni dah expertla prepare sahur,...bagus! bagus!

Reply
avatar
Maria Firdz delete June 28, 2015 at 2:18 PM

Sahur je kan..memang kita dh biasa tak makanpagikan..jadi tak beriyasngat sahurni kan.

Reply
avatar
Cik Ash delete June 28, 2015 at 4:34 PM

Harap dapat menyudahkan cabaran ni

Reply
avatar
Cik Ash delete June 28, 2015 at 4:35 PM

Boleh la sikit2 da perubahan tu.hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete June 28, 2015 at 4:36 PM

Ekin sarapan pukul 9 pgi nak mkn..

Reply
avatar
Deanna Morni delete June 29, 2015 at 8:53 AM

sy pun sahur xbape nk mkn sgt....minum jer la hihih

Reply
avatar
Cik Mimie delete June 29, 2015 at 1:23 PM

Hehehehe..pengalaman mngajar kita mnjadi lebih baik..kn kak Ekin :)

Reply
avatar
arysha_fayyadh delete July 2, 2015 at 3:13 PM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Cik Rose delete July 4, 2015 at 6:31 AM

Sahur simple pun tak pe kan, asalkan kita bersahur;)

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post