-->

Monday, June 29, 2015

author photo
#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas | Assalamualaikum...Hai... hari ketiga ekin menglengkapkan cabaran20hari iaitu Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas pernah sepanjang sahur di bulan Ramadan ni... Jom baca kat bawah ni. 

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Hari ini merupakan hari ke 12 kita berpuasa kan dan hari ke 12 ekin masak untuk sahur.. menu yang ekin masak untuk sahur selalunya Sup Sayur, Tumis sayur, telur tumis la, ayam goreng ,nasi goreng pun pernah buat sahur semalam.. resepi itu semua senang ekin tak share pun korang boleh buat gak kan hihihi.. tu time abang keje shift pagi la.. kalau abang keje malam panas saja lauk yang ekin masak lebih tu...

Masa mula2 sahur aritu ekin masak lauk lebih sebab nak bekalkan untuk abang pergi keje bawa 3 bekal kebetulan keje shift malam kan... 3 bekal tu untuk berbuka, rehat pukul 11.30mlm dan Sahur pukul 5 pagi... ikan aya gulai kuning kalau tak silap ekin madsa first sahur hihihi... lupa sudah la... 


Nak Cuba Resepi Carrot Goreng Tepung untuk menu bersahur boleh gak mana taw untuk bangkitkan selera kita waktu sahur kan... 


Ok itu saja ekin nak share resepi Hidangan yang ekin buat untuk sahur...

Love you

your advertise here

This post have 15 komentar

avatar
Deanna Morni delete June 29, 2015 at 8:51 AM

waaa....kalau cenggini pun kategori ringkas yg xrgkas agaknye macam mana la yee hehhehehe

Reply
avatar
Zafirah Kama delete June 29, 2015 at 8:56 AM

sup sayur pepanas.. yummeh ~~

Reply
avatar
Zai Zamree delete June 29, 2015 at 10:55 AM

sup sayur pon ringkas jugak

#bloggerutara

Reply
avatar
Cik Mimie delete June 29, 2015 at 1:24 PM

Cik Mimie nk ringkas greng ikan n lauk sardin je..hihi

Reply
avatar
aizamia3 delete June 29, 2015 at 4:02 PM

Bagi kita nampak ringkas tapi mungkin bagi orang lain nak susah.. tapi apa2pun banyak resepi ringkas boleh diguna untuk Ramadhan kali ni.. ;)

Reply
avatar
Sha Mohamed delete June 29, 2015 at 4:26 PM

Ringkas je.. Sha pun suka wat nasi goreng utk sahur.. cepat..

Reply
avatar
Cik Ash delete June 29, 2015 at 9:33 PM

Ringks pun menyenyangkan gak.akak.

Reply
avatar
Cik Ash delete June 29, 2015 at 9:38 PM

Yup memey ringkas sangat

Reply
avatar
zarul farhana delete July 2, 2015 at 2:39 AM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
arysha_fayyadh delete July 2, 2015 at 3:09 PM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Unknown delete July 3, 2015 at 9:57 AM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Cik Rose delete July 4, 2015 at 6:29 AM

Carrot goreng tepung? First time dengar ni.. Nanti nak try!

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post