-->

Sunday, July 26, 2015

author photo
1st Day Raya 2015 Beraya Di Kelantan | Assalamualaikum... Hai, reader blog Cik Ash yang dikasihi, apa khabar semua sihat ke, masih dalam mood beraya lagi ke. Baru sempat nak kongsi cerita raya Cik Ash. Cik Ash dah balik kedah ni tak puas lagi beraya di Kelantan. Balik sekejap tak puas lagi beraya di Kelantan.

                                                                                                                              
Ok raya Kelantan tahun ini menu tahun ini yang ada hari raya pertama ialah Sate Ayam... bermula di rumah cik ash roti jala, nasi impit, lemang, sate ayam, kuih muih... majoriti semua rumah yang cik ash pergi beraya kebanyakannya ada sediakan sate ayam... siap cik ash bertanya sate tu harga Berapa... hihihihi.. aboh cik ash boleh rasa ayam macam-macam rasa ada yang sedap, isi keras, kuah sate Kelantan lagi power dari sate kat kedah..

Sate Ayam

Roti Jala dan kuah Sate


Raya pertama rumah family Cik Ash buat rumah terbuka sempena sambutan besday ma n ulang tahun perkahwinan aboh dan ma.. banyak saudara mara sebelah aboh yang Mari, jiran-jiran ma, penat layan Tertamu sampai tak sempat nak bergambar dengan family Cik Ash... sayangnya peluang terlepas menyesal sudah...  sempat welfie dengan abang jah la.


Nasi impit

Sambal nasi impit




lemang dari Melaka

                                   
Kek Hari Lahir Ma dan Ulangtahun Perkahwinan Aboh n Ma



Balik aritu tak sempat nak makan nasi tumpang,pulut pagi, nasi kak wook, nasi berlauk sob sob sedih tak ada lagi orang jual raya ke tiga tu.. raya ke empat Cik Ash dah bertolak balik ke kedah bertolak jam 7.00 pagi sampai di kedah pukul 12.30pm Alhamdulilah perjalanan berjalan lancar tak ada jem mana.. masa perjalanan balik sempat la Cik Ash singgah di kedai Aneka Keropok tu.. beli keropok keping dan kerepok lekor.. 


Sekian cerita Cik Ash beraya di Kelantan...




your advertise here

This post have 21 komentar

avatar
PeRdU cINta delete July 26, 2015 at 11:37 AM

Salam lebaran ye...wah sate..syoknya..

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete July 26, 2015 at 9:59 PM

Tgk food rase lapo plak... Aduss...

Reply
avatar
Deanna Morni delete July 27, 2015 at 1:25 PM

amboiii...seronok ekin leh beraya dikpg kan....rasa meriah jerr kan....selamat hari raya ekin hihihih

Reply
avatar
Farrah MF delete July 28, 2015 at 12:00 AM

Mesti hati penuh bunga dapat beraya di Kelantan :)

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 11:41 AM

Memang syok mkn sate hihihi...

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 11:41 AM

Hihihi tahun ni baru blh sedondon lan..

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 11:42 AM

Ok nanti kak ekin singgah blog thirah

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 11:44 AM

Hihihi seronok sangat tapi tak puas lagi sebab tak dapat nak makan mknan yg mengidam hihihihi... mcm org mengandung pulak ni

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 11:44 AM

Hati berbunga sangat dapat beraya dengan ma aboh dan family hihihi

Reply
avatar
Cik Mimie delete July 28, 2015 at 1:35 PM

Kelik kelantan tahun ni..mesti best kan.. :) Raya dekat kampung sendiri..hihi...

Wah, cntik2 tudung kak ekin :)

Reply
avatar
arysha_fayyadh delete July 29, 2015 at 10:46 AM

Assalam ekin,
tu laaa kan3
jalan2 time ghayer ni semua kedai tutup
tak dapat nak merasa kan3

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 9:05 PM

@Cik Mimiehihihi harus best jumps saudara boleh makan makan makanan Kelantan last puasa tu hihhi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 9:07 PM

@Cik Mimietudung menang GA jimat xyah beli dah hihihihi

Reply
avatar
Jari Manis delete August 2, 2015 at 12:33 AM

aha,,,ni ke Ekin tu...cantik gambar selfie..kalau sis JM selfie..fuh..malu nak tgk muka sendiri huhuh

Reply
avatar
adianiez AIDA delete August 6, 2015 at 3:07 PM

beraya di kelantan, makan lemang melaka :)
1malaysia...

Reply
avatar
♥ ROS ♥ delete August 7, 2015 at 1:50 PM

Nyum nyum. Sy dpt mkn suma tu.. lpasngidam mkn roti jala umah cikdah.. hihihi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post