-->

Sunday, July 12, 2015

author photo
#Cabaran20Hari | Menu Wajib Di Pagi Raya , Assalamulaikum...Hai reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 17 ekin menglengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  17 ialah #Cabaran20Hari Menu Wajib Di Pagi Raya. Jom baca Menu Wajib Di Pagi Raya.



Cerita masa ekin belum kahwin ya Menu Wajib Di Pagi Raya yang pertama Roti Jala dan Gulai Ayam.. roti jala selalu aboh tempah dengan kawan dia... Gulai tu ma ekin yang masak ekin tolong kacau hihihi.. tahun ni balik Kelantan roti jala dah tempah gak dan gulai tu ekin n kakak yang akan buat ma ekin tak Berapa sihat lagi sejak masuk hospital 9hbln 6 aritu.. ..

Lepas tu Menu Wajib Di Pagi Raya Kedua pulak Satay aboh tempah kawan dia gak. 
lama tak makan satay Kelantan harap tahun ada la aboh tempah hihihi.. 

Menu Wajib Di Pagi Raya yang ketiga mesti la Biskut Raya selalu tak buat ekin sponsor beli yang tunjuk-tunjuk saja seperti almond London,tart nenas dan lain.. 

Itu saja yang ekin dapat kongsi secara ringkas Menu Wajib Di Pagi Raya di dalam #cabaran20hari ini.. Terlepas baca entri ekin yang boleh terjah link di bawah ini :-


your advertise here

This post have 18 komentar

avatar
Jari Manis delete July 12, 2015 at 10:14 PM

satay tu paling daebak!! susah nk cari org serve satay di hari raya

Reply
avatar
Dunia Zumal delete July 13, 2015 at 3:25 AM

Wah, makan satay hari raya yer...

Reply
avatar
Deanna Morni delete July 13, 2015 at 7:47 AM

sy pun suka satay dan of kosss laa roti jala....kuah kariiiiii....hehehe

Reply
avatar
Cik Mimie delete July 13, 2015 at 2:02 PM

KAlau rumah Cik Mimie..ayam masak merah mak..paling wajib,..mmg tiap2 tahun ada :)

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 13, 2015 at 2:52 PM

Sedapnya makan roti jala di pagi raya.. Hohoho...

Reply
avatar
adianiez AIDA delete July 13, 2015 at 5:00 PM

yes. roti jala cicah kari.
raya pertama umah aida memang ada kari.
tahun ni nak menjala la.
tq for the idea, ekin :)

Reply
avatar
Farrah MF delete July 13, 2015 at 7:05 PM

Umah akak pun menu wajib sate. Tapi bukan sate kelantan lah! Err,..ada beza ye sate kelantan dgn sate kl?

Reply
avatar
Cik Ash delete July 13, 2015 at 8:01 PM

sate kelantan memey sedap

Reply
avatar
Cik Ash delete July 13, 2015 at 8:05 PM

memey susah sis JM nk cari.alhamdulilah kelantan ada org buat tempahan ... aboh p.ambik kat rumah org buat sate

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:26 PM

Yup setiap tahun mesti ada satay hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:26 PM

Mesti la kuah kari paling best kan

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:27 PM

Oooo.... kira mkn dengan nasi la cik mimie ayam masak merah tu

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:28 PM

Memang sedap byk gak ekin mkn hihihi...

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:28 PM

Sedap roti jala sebab febret ekin hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 28, 2015 at 12:30 PM

Kalau dengan kedah beza saiz harga dan rasa.... di kelantan isi besar2 rasa rempah2 dia mcm2 ada rasa..n harga pulak mahal di kelantan

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post