Wednesday, July 29, 2015

author photo
Gambar Design sendiri comot sangat..



Hai, selamat malam semua.. malam ni ekin nak share Menu Memikat Selera Suami #2  hihihihi..  menu ni ekin masak petang tadi untuk Encik Suami bawa bekal pergi keje... minggu ini  abang keje syif malam kan..
 
menu Ayam  Daun Kari ekin tengok dari blog Kak Farah tapi ekin tak ikut sangat resepi kak Farah tu ekin tambahkan sos tiram dan serbuk perasa hihihi.. menu Kedua pulak ekin buat sambal tumis petai..  jom usha pic kat bawah ni...
                                                 
Ayam Daun Kari ni first time buat sedap di makan dengan nasi panas taw... 


Ahad aritu abang ekin beli seikat petai... banyak dia beli petai katanya nak makan masa dalam bulan puasa lagi... tu yang beli banyak... dan ni la hasilnya sambal petai saja tak ada letak ikan bilis dan udang.. ekin letak sedikit udang baring tu... boleh di makan bertambah-tambah nasi kita orang makan.. 

Ok la itu saja yang ekin nak kongsikan dengan korang semua mengenai Menu Memikat Selera Suami #2


This post have 27 komentar

avatar
Sweet red cherry delete July 29, 2015 at 10:11 PM

assalam ekin..

lama wana x singgah sini..

salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari wana..

Reply
avatar
PeRdU cINta delete July 29, 2015 at 10:14 PM

Petai....menggigil lutut..favorite kitewww.,

Reply
avatar
Ain Athirah delete July 30, 2015 at 8:50 AM

Ayam daun kari tu, nmpak sedapppp t.t Singgah pagi ^^

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 30, 2015 at 12:38 PM

Ekin.. ayam tuh menggoda la..

Reply
avatar
Zai Zamree delete July 30, 2015 at 1:22 PM

amboi tajuk...dh mcm rncgn kt astro ja

Reply
avatar
Farrah MF delete July 30, 2015 at 6:28 PM

Yummy yummmm! Ekin tambah sos tiram ye,..menarik gak. Baru2 ini akak buat guna kicap ABC pulak. Not bad.

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:27 PM

@Bbwana adienia wsalam sana.. selamat hari raya gak ekin pun lama tak singgah blog wana

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:29 PM

@PeRdU cINta mengigit lutut den... boleh la join Abe dia hantu petai

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:31 PM

@AinAthirah Anuar memang sedap Cuba la buat la athirah

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:33 PM

@Shahida Dzulkafli hahahaha memang mengoda ayam tu ekin yg ada kat depe telan air liur siap masak

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:34 PM

@zai zamreehahahahaha zai nak bagi pemes macam jihan muse la gak

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:36 PM

@Farrah MFha ah ekin tambah sos tiram lagi pulak ekin guna kicap ABC ni..pekat kuah dia

Reply
avatar
Cik Ash delete July 30, 2015 at 8:37 PM

@aeinna Musahihihihi sambal petai memang sedap

Reply
avatar
Cik Mimie delete July 31, 2015 at 1:38 PM

Kak Ekin post la kat Cik Mimie sikit..laparnya..hehe

Reply
avatar
Dunia Zumal delete July 31, 2015 at 7:19 PM

Menu yang sangat menyelerakan...

Reply
avatar
Jari Manis delete August 2, 2015 at 12:38 AM

jgn kata suami Ekin je terpikat ngan menu ni..sis JM pun tergoda...kalau x de ayam gantilah dengan daging

Reply
avatar
adianiez AIDA delete August 6, 2015 at 2:37 PM

sib baik umah jauh, ekin.
if not, skang jugak aida nak minta ekin masak.
nak sepinggan :)
bikin laparrr...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete August 8, 2015 at 8:46 PM

Kalu ayam tak ada di hari raya... Memang terasa nak makan orang pulakkkk! Ha Ha Ha...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete August 8, 2015 at 8:47 PM

@Jari Manis Masakkan untuk SS boleh? He He He..

Reply
avatar
Cik Ash delete August 11, 2015 at 11:30 AM

Menyelerakan buat tu bertambah hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete August 11, 2015 at 11:31 AM

Hihihihi tergoda nah kak JM

Reply
avatar
Cik Ash delete August 11, 2015 at 11:32 AM

Hahahaha mkn org jdi zombi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post