Saturday, August 8, 2015

author photo
Menu Memikat Selera Suami #3 | Assalamualaikum...Hai selamat malam semua... malam ni boleh update blog guna hp encik suami hiihihi... abang layan bola Kelantan Vs Terengganu kita ambik kesempatan guna hp abang hihihi...


Gambar Design sendiri comot sangat..


Hai, selamat malam semua.. malam ni ekin nak share Menu Memikat Selera Suami #3 hihihihi..  menu ni ekin masak petang tadi untuk Encik Suami bawa bekal pergi keje... minggu ini  abang keje syif malam kan..


paprik telur 

Menu Ayam  Daun Kari ekin tengok dari blog Kak Farah tapi ekin tak ikut sangat resepi kak Farah tu ekin tambahkan sos tiram dan serbuk perasa hihihi.. menu Kedua pulak ekin buat sambal tumis petai..  Gambar lupa pulak simpan dekat mana hahaha sory ya.


Ok apa yang ekin nak kongsi malam ni berkenaan percubaan pertama buat paprik telur ni. Resepi ini ekin intai di blog Kak Farah dan ekin olah sendiri guna bahan-bahan yang ada kat rumah ekin ini.. ekin tambah perencah tomyam dalam paprik telur Tu... yang penting abang ekin bertambah makan nasi 2 pingang kalau ikut paprik ni abang tak berapa suka taw..


Terima kasih Kak Farrah idea resepi ini... hihihihihi... nak kan lagi resepi yang best-best, hasil craf yang comel, code guitar lagu boleh terjah blog kak farah taw..

With Love 
Cik Ash

This post have 23 komentar

avatar
Jari Manis delete August 8, 2015 at 10:49 PM

tambah 2 pinggan? wahhhh...sedap lah tu boleh masak lagi nampaknya...sesekaliu tukar selera kan sedap gak

Reply
avatar
Jari Manis delete August 8, 2015 at 10:50 PM

kalau nk tukar selera di blog kak Farrah ko tu byk resipi mudah dan sedap

Reply
avatar
Cik Ash delete August 8, 2015 at 11:34 PM

Ye kut sedap la tu... Hihihi suka tengok dia makan

Reply
avatar
Pha Is delete August 9, 2015 at 11:21 AM

ni bukan takat selera suami je yg terpikat, tapi sekali dengan selara pembaca blog.. hehehe

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete August 9, 2015 at 11:30 AM

Macam pernah tengok menu ni... He He He...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete August 9, 2015 at 11:31 AM

@Jari Manis Agak2 bila Jay Emm nak masak utk SS? Dah banyak kali mintak nih...

Reply
avatar
Farrah MF delete August 10, 2015 at 11:00 AM

@Jari Manis Time malas nak masak pun leh buat resepi ni, sis. Campak2 je siap :)

Reply
avatar
Farrah MF delete August 10, 2015 at 11:03 AM

Nampak meriah & menyelerakan telur paprik, Ekin :)

Reply
avatar
Cik Ash delete August 10, 2015 at 10:59 PM

hahahaha phs is selera pembaca ambik.gambar jah.

Reply
avatar
Cik Ash delete August 10, 2015 at 11:01 PM

hahhhahaha kita ambik kat.blog kakak kesayangan kita la

Reply
avatar
Cik Ash delete August 10, 2015 at 11:03 PM

Sis JM sila2 masak utk SS tu

Reply
avatar
Cik Ash delete August 10, 2015 at 11:07 PM

hahaha akak ekin letak carrot n kubis bunga,brokoli n tomato jah tu... telur 3 biji saja..

Reply
avatar
Cik Mimie delete August 11, 2015 at 11:19 AM

Wah, Kak Ekin dah buat dulu..Cik Mimie ingat baru hari ini nak buat :) hehehe :)

Reply
avatar
Sha Mohamed delete August 12, 2015 at 7:37 AM

Berselera suami ekin ye..kena cuba nie.. nampak sangat menarik..

Reply
avatar
Jari Manis delete August 12, 2015 at 7:51 AM

Ekin...kalau nk tahu SS tu byk menda tak boleh makan..so kita buat roti bakar je lah senang!

Reply
avatar
Jari Manis delete August 12, 2015 at 7:52 AM

pergh...main campak2 je katanya...itu cara chef masak hihih

Reply
avatar
adianiez AIDA delete August 12, 2015 at 10:45 AM

yes aida pun pernah tgk menu ni kat blog mana ekk?
aida lom try lagi, ekin.
sejak raya ni, dapur kurang berasap la plak.
letih... open house lagi kan...

Reply
avatar
Deanna Morni delete August 12, 2015 at 5:00 PM

huihhhh....sedapnyerrrr....simple dan sedap ni....hihiih

Reply
avatar
Murni Alysa delete August 17, 2015 at 10:55 AM

memula tgk gambar akak ingat tomyam..tak tau pulak ada paprik telur..boleh cuba ni

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post