-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Tuesday, August 4, 2015

author photo
Projek Buat Instant Shawl Sendiri

                                             
Hai, reader blog Cik Ash entri ini autospot ya... 2-3 hari lepas cik ash  kerajinan membuat projek buat instant shawl sendiri mengunakan selendang dan shawl yang sedia ada dalam simpanan cik ash ni..  rasa teringin buat instant ni bila cik ash ada baca blog Kak Farah Dan  Cikgu Norazimah tu... tu la semangat berkobar-kobar nak buat ni... 

Cik Ash jahit guna tangan jah ni mesin jahit mana ada... ok kat bawah ni adalah sebahagian selendang dan shawl yang cik ash kumpul-kumpul ni separuh jah banyak shawl cik ash tinggal di Kelantan nuh nak bawah lagi xde tempat nak letak dah tu... taip ni guna hp abang tablet yang cik ash sokmo tertiba rosak kuat sangat guna update blog kut...




Lepas dah siap cik ash  jadi model instant shawl sementara hihihi... 

So sesiapa yang ingin buat  instant shawl boleh rujuk tutorial di blog yang berikut link dekat bawah ini




your advertise here

This post have 42 komentar

avatar
Cik Mimie delete August 4, 2015 at 9:27 AM

Tengok Kak Ekin buat IS rasa nak buat jugak lah..hehehe..tunggu rajin tu datang nanti :)

Reply
avatar
Cik Mimie delete August 4, 2015 at 9:27 AM

Tak sabar nak tengok Kak Ekin jadi model :)

Reply
avatar
Sheila Adziz delete August 4, 2015 at 10:19 AM

jom cik ash kita bt sesama... sis pun sama nak buat tudung gk... hehe

Reply
avatar
Sufi delete August 4, 2015 at 12:11 PM

good luck cik ash..wah makin cantik berseri nt..n btmbh puashati pakai jahit sendiri

Reply
avatar
Deanna Morni delete August 4, 2015 at 2:22 PM

rajinnye ekin buat shawl sndiri....hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete August 4, 2015 at 5:48 PM

Akak buat mana nak pakai jah yang lain masih tersimpan dalam plastik tu

Reply
avatar
Cik Ash delete August 4, 2015 at 5:50 PM

Hahahahaha selfie dah duk dalam hp abg malu nak share

Reply
avatar
Cik Ash delete August 4, 2015 at 5:53 PM

Hihihi biasa saja pakai tu yup pushati pakai buat sendiri

Reply
avatar
Cik Ash delete August 4, 2015 at 5:56 PM

Shawl yg sedia ada kak D cuma buat instant shawl tu...

Reply
avatar
Mardiah Diana delete August 4, 2015 at 7:01 PM

salam singgah sini sis...tak sabar nak tengok instal shawl sia ni...hihi

Reply
avatar
adianiez AIDA delete August 6, 2015 at 2:18 PM

terbaik la ekin.
buat sendiri :)
sgt rajin.

Reply
avatar
Zai Zamree delete August 6, 2015 at 3:55 PM

rajinnya...kita ni x pndai bab jahit mjahit..hihihi

Reply
avatar
Anonymous delete August 7, 2015 at 1:18 PM

Kalau minat..memang tak kisah apa pun dugaannya..lepas ni..Ekin kena buat jenama sendiri la..

Reply
avatar
Cik Ash delete August 7, 2015 at 9:47 PM

Wsalam hihihihi ada tapi siap 3 jer yg lain susah sikit nk buat hahahaha

Reply
avatar
Jari Manis delete August 7, 2015 at 11:21 PM

jahit guna tangan je? fuhh..tabik...sis nk jahit kain koyak pun bercinta ni nk jahir shawl..setahu x siap..mesin kat rumah dh jadi barang hiasan..adess

Reply
avatar
Jari Manis delete August 7, 2015 at 11:21 PM

untung kan jahit sendiri lebih jimat

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete August 8, 2015 at 8:27 PM

@Jari Manis Mesin Jahit Industri tu.. Kalu tak nak guna... Jual je laa...

Reply
avatar
Sha Mohamed delete August 12, 2015 at 7:46 AM

Nanti share hasil tgn ekin tau..

Reply
avatar
Puteri Kenari delete September 1, 2015 at 8:30 AM

seronok buat tudung sendiri.lebih jimat dan lebih puas hati.

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:01 PM

Yup jahit tangan ss xcomel pun jnji boleh pakai

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:02 PM

Shawl tu masa ekin keje dulu2 suka la pakai hihihi... tengok comel beli

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:04 PM

Zai ekin ni zaman anak dara xminat nk jahit ni jadi buat terlebih rajin pulak

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:04 PM

Berminat untuk pakai sendiri boleh la hihihi.. nk ada jenama sendiri insyaAllah

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:05 PM

Poh tangan kaku main cuba jah tu hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:06 PM

Yup jahit tangan buat 3helai berhenti lps tu bila ada kerajinan buat lagi hihihi... tu ada lagi tak sudah

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:07 PM

Untung dan puas hati hihihi..

Reply
avatar
Cik Ash delete September 19, 2015 at 11:07 PM

Hihihi insyaAllah nanti ekin share hihihi

Reply
avatar
Rifat Ansari delete March 5, 2018 at 6:59 PM

Made from abalone shells, they are good for keeping a sweater or an open cardigan stay in place.http://www.reclaimingheart.com/hijab-review-hiddenpearls-uk/

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com