Wednesday, September 30, 2015

Drama Hello Mr Perfect

Drama  Hello Mr Perfect | Assalamualaikum... Hai korang semua jangan lupa janji temu drama bersiri sebanyak 27 episode yang akan bersiaran hari ini di TV3 jam 7.00 malam ya. 

Drama  Hello Mr Perfect

Drama di arahkan oleh pengarah Nuad Hj.Othman, manakala skrip ditulis oleh Mazelan Manan dan Siti Hawa Ibrahim. Merupakan syarikat terbitan A Aida Production Sdn Bhd. Antara pelakon yang terlibat dalam drama Hello Mr Perfect ni ialah Fattah Amin,Nur Ruhainies,Rafiq Razali,Ezzaty Abdullah,Azlan Mokhtar,Mimi Ernida,Nafiez Zaidi dan lain-lain. 

Sinopsis Drama Hello Mr Perfect 

Muhamad Izzul Islam adalah lelaki yang mementingkan kesempurnaan.Manakala Alya Andriana pula adalah seorang gadis yang terdesak memerlukan wang kerana bapanya berhutang dengan Along
Pertemuan mereka dirancang oleh adik Izzul Muhamad Arif Fikri yang mencari jodoh untuk abangnya.

Ini kerana Arif tidak boleh berkahwin selagi abangnya tidak berkahwin. Keluarga Ainul memberi tempoh 6 bulan kepada Arif, jika tidak Ainul akan dikahwinkan dengan anak kawan ayahnya. Alya adalah kawan baik Ainul. Dalam kekusutan, Ainul memberi cadangan kepada Alya untuk menerima lamaran Izzul kerana dia akan menerima rm500 ribu sebagai ganjaran.
Namun, perkahwinan Izzul dan Alya terlalu banyak dugaan. Kehadiran bekas kekasih Izzul menimbulkan perasaan tidak senang Alya.
Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlalu memikirkan kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan Izzul?




Tak taw la ekin boleh layan ke tak..baca sinopsis macam best tetapi perlakon ekin kurang sikit hihihi.. 








  

24 comments:

  1. Replies
    1. Bukan2 kak yan.. Hero dari cerita playboy itu suamiku

      Delete
  2. Dah lama tak tengok TV... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin ni pun xlayan sgt cerita time pukul 7 sibuk nak sedia mkn utk mkn malam dgn suami

      Delete
  3. Tgk pelakon mcm kureng. Nthla bru lg.kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tgk kure tapi xtaw la mcm.ner lps ni

      Delete
  4. pelakon macam kureng.. tapi tak tau laa lakonannya macam mana.. semalam tak sempat pun tengok, busy macam2..

    ReplyDelete
  5. Semalam tgk first episod...so far oklah..boleh hadam cerita ni..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ekin tengok episide 2 boleh la layan nmpk mcm citer playboy itu suamiku awal2 x best pun

      Delete
  6. semua pelakon hebat2 belaka..

    ReplyDelete
  7. Haha... x kenal pun pelakon2 tu...sbb dh lm x tgk tv.
    Tp sinopsis mcm blh layan.
    Ada novel x ekin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada novel huda novel dia ekin bc on9 best hihihi

      Delete
    2. Smlm TER tengok....

      Ok x best pelakon dia...

      Huhuhu...

      Ermmm novel tajuk apa

      Delete
  8. Fattah dah makin pandai berlakon dengarnya.. ehehe..

    ReplyDelete
  9. ktorg takde tv kt rumah, nak tengok pun kena kat tonton. tapi tula suka buffering lama2 huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kat kiera tu la buffering tu lama kan

      Delete
  10. dia dah x kaku dah ke berlakon? tapi dia hensem juga hahahaha. alahai, pasal kahwin juga eh. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatah aminn dah x kaku sgt ada perubahan sikit...

      Delete
  11. aida baru follow 2 episod.
    heroin kureng la setakat ni...
    slow!
    but, tgk la few episod lagi ok ke tak kan...

    ReplyDelete
  12. hmmm tgk tgk cmtu je cite ni
    dah abis ke blm
    heroin kureng
    biase la artis baru
    fattah dah ok dah berlakon pon

    ReplyDelete

ash.rie8506@gmail.com