BERITA TERKINI BLOG CIK ASH

Monday, September 28, 2015

Suasana Hari Raya Aidiladha 2015

Suasana Hari Raya Aidiladha 2015 |Assalamualaikum... Hai reader blog Cik Ash apa khabar sihat ke tu best tak rayahaji tahun ni bagi korang. Entri autopost seperti biasa la ya.. Mood raya tu dah tak ada boleh la update blog ni. Bagi Cik Ash best la family suami berpakat-pakat memasak menu pagi raya pada malam raya tu. Siap memasak pukul 2 pagi tu. Lauk pauk untuk pagi raya kakak-kakak ipar memasaka dalca daging, ayam masak merah, tapai,ketupat, nasi impit,mee kari dan tak lupa kami order satay. 


Bangun pagi terlewat sikit, biasa la terlampau letih kut banyak duk buat kerja malam nak clear apa-apa barang yang dah siap masak.Lagi pulak kak ipar mari dekat rumah nak panaskan lauk-lauk untuk dijamu makan untuk anak beranak yang ada tak balik beraya di kelantan. Meriah tengok anak-anak saudara datang dekat rumah ni. 

Belah petang pulak Cik Ash pergi beraya di rumah mak saudara dekat Sungai Petani.Sambil-sambil nak jumpa kakak Cik Ash dan anak-anak saudara Cik Ash kak Fathnin, Rukniah dan Fateh. Cik Ash di jamu makan nasi minyak,ayam masak merah dan roti perancis bakar dah dapat cara nak buat bahan tak ada lagi tunggu ada bahan Cik Ash cuba buat la nanti. 

Tahun ni dapat daging dari jiran dan daging datang dari jauh iaitu dari Kelantan, bulan ni makan daging banyak sudah pening kepala ni darah tinggi naik ke hahaha...

Ok la itu jer entri yang Cik Ash kongsi pasal raya haji untuk tahun 2015, semoga raya tahun akan datang dipanjangkan umur lagi untuk bertemu dan berharap raya nanti Cik Ash bertiga or berempat ke doakan Cik Ash dan suami dikurniakan zuriat nanti.
Psstt: gambar makanan xsempat snap hp xde di tangan malu la semua orang pakai hp mahal2 kita hp murah jah dah la kecik baik simpan saja dalam bilik..

11 comments:

  1. salam aidiladha cik ash..meriah la jugak raya cik ash tu.saya raya sehari je..jumaat n sabtu dah keje

    samalah kita, hp tak canggih, nak tangkap gambar pun segan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la suami ekin cuti 1 gak
      tu la malu.nak tangkap gmbr dgn.hp.tecik

      Delete
  2. Mestilah best ekin..dapat tengok lembu korban..dpat jalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha kak ya tengok yg siap bagi.dah.. masa kat kelantan dulu sempat.gak real sembelih seekor lembu

      Delete
  3. selamat hari raya kak ekin.. penin pala makan dagin banyak ngat, hehe..

    shad tag kak ekin, http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/09/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya Ekin..akak pon baru start bw harini..bercuti raya seminggu..kikikiki

    ReplyDelete
  5. hari raya haji saya macam biasa jer.. window shopping kat klcc.. hahaha

    ReplyDelete
  6. aida plak terlupa snap gambo makanan!
    sibuk nak makan aje...
    sebab da penat masak :)

    ReplyDelete