Monday, September 28, 2015

author photo
Suasana Hari Raya Aidiladha 2015 |Assalamualaikum... Hai reader blog Cik Ash apa khabar sihat ke tu best tak rayahaji tahun ni bagi korang. Entri autopost seperti biasa la ya.. Mood raya tu dah tak ada boleh la update blog ni. Bagi Cik Ash best la family suami berpakat-pakat memasak menu pagi raya pada malam raya tu. Siap memasak pukul 2 pagi tu. Lauk pauk untuk pagi raya kakak-kakak ipar memasak dalca daging, ayam masak merah, tapai,ketupat, nasi impit,mee kari dan tak lupa kami order satay. 


raya haji 2015

Bangun pagi terlewat sikit, biasa la terlampau letih kut banyak duk buat kerja malam nak clear apa-apa barang yang dah siap masak.Lagi pulak kak ipar mari dekat rumah nak panaskan lauk-lauk untuk dijamu makan untuk anak beranak yang ada tak balik beraya di kelantan. Meriah tengok anak-anak saudara datang dekat rumah ni. 

Belah petang pulak Cik Ash pergi beraya di rumah mak saudara dekat Sungai Petani.Sambil-sambil nak jumpa kakak Cik Ash dan anak-anak saudara Cik Ash kak Fathnin, Rukniah dan Fateh. Cik Ash di jamu makan nasi minyak,ayam masak merah dan roti perancis bakar dah dapat cara nak buat bahan tak ada lagi tunggu ada bahan Cik Ash cuba buat la nanti. 

Tahun ni dapat daging dari jiran dan daging datang dari jauh iaitu dari Kelantan, bulan ni makan daging banyak sudah pening kepala ni darah tinggi naik ke hahaha...

Ok la itu jer entri yang Cik Ash kongsi pasal raya haji untuk tahun 2015, semoga raya tahun akan datang dipanjangkan umur lagi untuk bertemu dan berharap raya nanti Cik Ash bertiga or berempat ke doakan Cik Ash dan suami dikurniakan zuriat nanti.
Psstt: gambar makanan xsempat snap hp xde di tangan malu la semua orang pakai hp mahal2 kita hp murah jah dah la kecik baik simpan saja dalam bilik..

This post have 11 komentar

avatar
SalbiahM delete September 28, 2015 at 10:12 AM

salam aidiladha cik ash..meriah la jugak raya cik ash tu.saya raya sehari je..jumaat n sabtu dah keje

samalah kita, hp tak canggih, nak tangkap gambar pun segan..hehe

Reply
avatar
iryantyismail delete September 28, 2015 at 11:15 AM

Mestilah best ekin..dapat tengok lembu korban..dpat jalan2

Reply
avatar
Shad delete September 28, 2015 at 7:16 PM

selamat hari raya kak ekin.. penin pala makan dagin banyak ngat, hehe..

shad tag kak ekin, http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/09/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

Reply
avatar
Murni Alysa delete September 29, 2015 at 8:43 AM

selamat hari raya Ekin..akak pon baru start bw harini..bercuti raya seminggu..kikikiki

Reply
avatar
dorsett pink delete September 30, 2015 at 2:05 PM

hari raya haji saya macam biasa jer.. window shopping kat klcc.. hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete October 3, 2015 at 2:02 PM

sama la suami ekin cuti 1 gak
tu la malu.nak tangkap gmbr dgn.hp.tecik

Reply
avatar
Cik Ash delete October 3, 2015 at 2:03 PM

hahahahahaha kak ya tengok yg siap bagi.dah.. masa kat kelantan dulu sempat.gak real sembelih seekor lembu

Reply
avatar
Cik Ash delete October 3, 2015 at 2:04 PM

wow best windows a
shopping tu

Reply
avatar
adianiez AIDA delete October 7, 2015 at 3:07 PM

aida plak terlupa snap gambo makanan!
sibuk nak makan aje...
sebab da penat masak :)

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post