-->

Thursday, November 19, 2015

author photo
Resepi Paprik Telur | Assalamualaikum... Sejak 2 mejak ni mood menulis blog dan blogwalking sedikit down tak tahu la kenapa. Paprik telur ini Cik Ash dah lama masak asyik tersimpan dalam draf jer entri ni.Maafkan Cik Ash semua ya. 

https://3.bp.blogspot.com/-eh5NczQWgy0/Wu1g8NZfTdI/AAAAAAAAPOs/4KgbY7ieqA8IprLulDwSJ-6TqZDMseo0ACLcBGAs/s1600/IMG20180427153051.jpg
Paprik Telur

Pernah cuba tak buat paprik versi telur mesti korang tak pernah cuba kan.. jom apa kata kita usha resepi paprik telur kat bawah ni

Resepi Paprik Telur 
Oleh : Cik Ash

Bahan-bahan
6 biji telur
1 labu bawang besar
2 biji bawang putih
Halia
Kubis bunga sikit
Carrot sikit
Brokoli sikit
Daun limau purut
Tomato
1 sudu cili kering 
1 sudu sos cili 
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap
Garam dan secukup rasa

Cara membuatnya:-
1. Mula2  goreng telur sampai jadi kelongsong tu. 

2. Tumis bawang besar ,bawang putih dan halia hingga bau wangi 

3. Lepastu masukkan cili kering,sos cili,sos tomato,sos tiram,kicap.

4. Lepastu masuk daun limau purut perasa garam dan serbuk perasa. 

5. Akhir sekali masukkan telur dah siap boleh hidangkan dengan nasi panas. 

Ok la korang itu cara Cik Ash masak paprik telur kalau nak cuba resepi lain jer tengok koleksi di #dapurcikash. Selamat memcuba resepi ini ya.


your advertise here

This post have 38 komentar

avatar
adianiez AIDA delete November 19, 2015 at 11:05 AM

jgn la down ekin :)
releks dulu... tarik nafas dan kembali menaip.

Reply
avatar
Zafirah Kama delete November 19, 2015 at 11:42 AM

ohh..

macam masak telur bungkus ja... cume berkuah

Reply
avatar
Cik Ash delete November 19, 2015 at 1:22 PM

insyaAllah tengah usaha ni harap ok la ni

Reply
avatar
Wak Lat delete November 19, 2015 at 10:18 PM

wak pon dh lama x mamam tomyam., huhu2

Reply
avatar
Cik Mimie delete November 20, 2015 at 1:14 PM

Memang sedap makan dengan nasi panas.. :)

Reply
avatar
Murni Alysa delete November 20, 2015 at 2:16 PM

xpernah masak ni..nak kena cuba gak ni

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:04 AM

Ekin...mood down utk update n BW tu sis JM pernah rasa dan lalui..faham sgt perasaan tu so jgn gundah gulana ehh

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:05 AM

ni bukan Tom Yam lah Wak...Tom Gary pun bukan ni Paprik eheheheeh

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:06 AM

Belum pernah biasa masak paprik ayam je

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:06 AM

Daun limau puru? x pernah tgk..mcm mana bentuk nya..kah kah kah saje carik pasal

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:07 AM

Nahh..menarik..nak cuba..nampak mudah..campak je semua bahan siap...kalau n ketuk serai masukkan sekali boleh tak?

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 5:33 PM

sedap sangat pak saudara abe kak ekin terliur sapa

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 5:35 PM

yup alia abang makan bertambah

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 6:21 PM

gundah gulana dah sis jm ni 3 hari dah tak ada entri ni

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 6:31 PM

hahaahahaha ni la bila sis jm datang sini harus kena selalu

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 6:33 PM

akak boleh la.sangat tu.. ekin sebab xada serai tu yg tak letak

Reply
avatar
arzmoha delete November 23, 2015 at 11:01 AM

sedap nampak ni cik ash....nak kena demand juga ni

Reply
avatar
Farrah MF delete November 23, 2015 at 11:26 AM

Sedapnya masam-masam paprik :)

Reply
avatar
Cik Ash delete November 23, 2015 at 4:48 PM

hihihi tu la sedap sangat ni

Reply
avatar
FarahFerraDotCom delete November 25, 2015 at 8:52 AM

tak pernah makan paprik telur lagi..boleh cuba nie..=D

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete November 27, 2015 at 11:11 AM

makan ni ngan nasik panas ngamhoooo =D

Reply
avatar
Zai Zamree delete December 5, 2015 at 1:10 PM

Br 1st time tau ada paprik telur

Reply
avatar
irdagarmin delete June 10, 2016 at 9:49 PM

sedapnya.salam ukhuwah.singgah blogwalking

Reply
avatar
nadiaizzaty delete June 10, 2016 at 11:32 PM

Nampak sedap lah Ekin ... Boleh try nie ... nia pun la tak blogwalking ... Nie baru ada masa nak blogwalking balik and update entri . ... Nway , salam ramadhan dear =)

Reply
avatar
Cik Ash delete June 24, 2016 at 1:25 PM

cuba la nadiah... memey sedap bila cuba ni hihihihihi.. salam ramadan

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post