-->

Monday, November 16, 2015

author photo
Restoran Nasi Ayam Penyet Kulim | Assalamulaikum.. Hai korang apa khabar seperti biasa Cik Ash  buat entri autopost ni. Ok ahad baru ni Cik Ash pergi shopping barang dapur kat tesco selepas tu Cik Ash pergi Giant ada urusan baiki tablet yeay harap tablet boleh guna lepas ni..  


Air carrot dan layche apa entah tak ingat hihihi
Menu ni ayam penyet Cik Ash punya
Selesai urusan tablet Cik Ash dan MR M rancang nak makan dekat Nasi Ayam Penyet yang beroperasi dibawah Giant Kulim tu.. Masa mula-mula kami masuk tak ada orang sunyi sepi..  lepas kami order dan makan ramai yang masuk dalam makan nasi ayam penyet ini.. 




menu Ni udang penyet yang suami ekin punya... 

Nasi dan sup disediakan juga.. 

Ok bagi Cik Ash nasi ayam penyet boleh la tahan.. nasi dia rasa tak kena dengar selera tekak Cik Ash rasa ada kurang sikit mungkin tekak orang lain ok la kut.. Udang Penyet dan Ayam penyet dia best rangup, mana untuk sambal pedas sambal penyet tu kut... Cik Ash makan sikit jah sambal sebab Cik Ash alahan pada sambal la huhuhu.. bintang Cik Ash bagi kat Nasi ayam penyet 5/10.
your advertise here

This post have 25 komentar

avatar
izzeyda delete November 16, 2015 at 8:46 AM

ooo ekin tak makan laa nasi ayam dia.. sedap laa ekin nasi ayam dia.. tak ada nya sambal mcm sambal belacan tu.. kedai nih nama nasi ayam penyet best..

Reply
avatar
Afidah Azmi delete November 16, 2015 at 8:48 AM

sesungguhnya...Fida tak pernah lagi makan nasik ayam penyet ..entah la tak tahu kenapa..asal nak masuk je kaki mesti stop..hahaha.

Reply
avatar
Sha Mohamed delete November 16, 2015 at 9:42 AM

Ohsem... Suka udang tu..
Tapi xpernah lagi jumpa menu penyet ngn udang..

Ekin.. sha tag ekin joint giveaway nie..
http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

Reply
avatar
PeRdU cINta delete November 16, 2015 at 12:09 PM

kala makan nasi ayam penyet..PC suka minta kuah sup lebih..hehehe..boleh hirup..

Reply
avatar
adianiez AIDA delete November 16, 2015 at 3:20 PM

kat melaka ni ada satu yg aida & family suka.
ayam penyet. pecel lele. terbaru, sotong penyet.
yg paling best nyer kan ekin, sambal belacan nyer.
tu yg paling menyengat!

Reply
avatar
Cik Ash delete November 16, 2015 at 8:00 PM

ada ke nasi ayam dia xtaw hahahahah darat kak jarang pergi kat kedai macam tu kan

Reply
avatar
Farrah MF delete November 17, 2015 at 10:28 AM

Nasi ayam penyet,...favourite akak. Paling suka sambal dia. Then, makan dengan sayur asam :)

Reply
avatar
Cik Ash delete November 18, 2015 at 10:48 AM

kak ekin baru cuba boleh la kena dengan tekak ni

Reply
avatar
Cik Ash delete November 18, 2015 at 10:52 AM

ooo hihihihi sedap hirus sup

Reply
avatar
Cik Ash delete November 18, 2015 at 11:03 AM

tu la sambal belacan dia memang sedap tapi ekin xmakan hihihi

Reply
avatar
Cik Mimie delete November 20, 2015 at 1:08 PM

Nasi ayam penyet..Cik Mimie pernah makan skali je... x berapa nk terima tekak ni..xtau la knap..myb kedai tu x berapa best kot nasi ayam penyet dia.. :)

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:12 AM

nasi dia rasa kurang tak makan nasi ayam? <---- x faham huhuhuh

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:13 AM

ahahaha..itu bukan typo lah Ekin..itu loghat Nogori

Reply
avatar
Jari Manis delete November 21, 2015 at 9:14 AM

pernah try sekali nasi ayam penyet ni tapi mgkin kedai tu x best sbb lalat datang bila ada bau sambal belacan tu terus ilang selera

Reply
avatar
Cik Ash delete November 22, 2015 at 10:52 PM

kak ekin pun sama gak ni xleh terima dah kalau org ajak p lagi la xp dah

Reply
avatar
Cik Ash delete November 23, 2015 at 7:16 AM

hahahah nampak jah.sis jm.ni.. tak macam makan nasi ayam la

Reply
avatar
Cik Ash delete November 23, 2015 at 8:09 AM

sambal belacan tu menarik lalat hihihi

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete November 27, 2015 at 11:21 AM

rasa cem hari tu makan sini gak.. tapi cem kureng sket..
makan okay tapi service ngeh3.. dah improve kot skrang..

Reply
avatar
Zai Zamree delete December 5, 2015 at 1:14 PM

Detin... Kt sini susah nk cr nasi ayam penyet

Reply
avatar
Rodiah Amir delete August 19, 2018 at 10:14 PM

Nasi Ayam ni bahaya la. sambal dia tu..perghhh xsedar mintak nasi tambah

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post