Friday, December 11, 2015

author photo
Tiga Tanda Kucing  Datang Pada Kita | Assalamualaikum.. Hai, Cik Ash kembali lagi di pagi ini.. ni Cik Ash nak kongsi berkenaan dengan kucing, jom la baca dekat bawah ni.


3 tanda kucing



Pertama

Allah sedang beritahu makanan kita, hak kita itu bukan semuanya rezeki kita. Sebahagiannya rezeki kucing itu. Sebab itu ia datang pada kita.

Kedua

Allah sedang beritahu apabila kita memberi makanan kepada kucing itu, rezeki lain akan Allah ganti yang lebih baik. Sebab 1 kebaikan itu Allah balas 10 kebaikan @ pahala. Allah Maha Mampu bagi lebih dari itu.

Ketiga

Allah sedang bagi tahu apabila kita tak memberi makanan kepada kucing itu, sebenarnya kita sedang menolak rezeki baru yang Allah nak bagi kepada kita. Rezeki itu luas, bukan hanya pada wang. Tetapi meliputi semua kehidupan. Ingin ikhlas memberi, berilah pada haiwan kerana haiwan tak pandai ucap terima kasih kepada kita. Ia hanya tahu minta dan makan.

Kredit: Ustaz Shukri Harun

This post have 13 komentar

avatar
Afidah Azmi delete December 11, 2015 at 8:30 AM

Amin..Alhamdulillah..Fida hari2 bagi kucing makan dan minum..Mungkin ada rezeki lain yang Allah nak bagi.tapi tu la..Bila Fida start sayang kucing tu..memang sayang betui2..

Reply
avatar
Etuza delete December 11, 2015 at 8:55 AM

Subahanallah ..terima kasih Cik Ash...

Reply
avatar
Shikin Razali delete December 11, 2015 at 11:53 AM

Wa'alaikumussalam.. Yea memang betul, rezeki patut dikongsi bersama2... =D

Reply
avatar
dear anies delete December 16, 2015 at 3:03 PM

baca entry ni sy tingat kisah yg penah viral beberapa bln lps. org tu beri mkn kt kucing then kucing tu jg kan dompet dia yg hilang

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete December 16, 2015 at 4:41 PM

oookay.. lepas ni kena rajin2 share makanan dgn kucing..
moga murah rezeki selalu =D

Reply
avatar
Cik Ash delete December 16, 2015 at 11:31 PM

Amin.. Sama kak.ekin dengan kucing sayang gak hihihi..

Reply
avatar
dorsett pink delete December 18, 2015 at 11:15 AM

semalam lepak kat masjid, ade sekor kucing lapar sangat, pastu ade budak kecik ni bagi die makan 'mamee", kucing tu makan dengan pelahapnya sebab die lapar sangat. kesian kucing tu

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post