-->

Sunday, February 28, 2016

author photo
Bekalan Air Tak Ada Tiba-Tiba | Assalamualaikum... Hai korang semua, selamat petang... dah lewat update blog hari ini... Maafkan ekin semua ya. 




Sekarang dekat taman perumahan ekin duduk tiba-tiba bekalan air terganggu dah dekat 2 hari berlanjutan ni. Suami ekin ada juga telefon SADA diaorang cakap tak tahu punca air tak ada. Dugaan sungguh dengan air tak ada ni, nak buat kerja memasak,membasuh, mandi dan sebagainya terbantut la. Ekin sakit kepala mandi sikit jah atas kepala demi nak jimatkan air ni. 

Teruk sungguh ni bekalan air terganggu tanpa apa-apa notis bersurat tak ada langsung kesian la kat kami di taman perumahan taman mutiara kulim sungai kob ni. Ni nak memasak untuk makan tengahari sempat la tandah air sikit untuk guna, baju sebakul tak basuh lagi aduhai. Sabar jer la dugaan ni. Baju uniform suami kerja mujur la basuh tangan sempat la basuh pagi tadi air ada sikit dalam tangki. Ni masuk petang air tangki dah berkurang tak tahu dah macam ner kalau berlanjutan sampai esok pagi. 


Last-lash kami satu taman ni tak mandi la kut... hahahaha... badan ekin dah naik biji-biji merah gara panas ruam kut, selalunya 3 kali sehari mandi. Pihak yang bertanggungjawab cepat bertindak dengan masalah air di taman mutiara sungai kob ni.

your advertise here

This post have 8 komentar

avatar
Zafirah Kama delete February 28, 2016 at 3:25 PM

susah kan kalau air tadak.. mungkin ada paip bocor tanpa diketahui...

Reply
avatar
Cik Ash delete March 1, 2016 at 9:39 PM

memang susah... sampai nak mandi pun susah hahhaha

Reply
avatar
Cik Ash delete March 1, 2016 at 9:39 PM

dah ok dah sis jm... 2 hari saja xde air

Reply
avatar
adianiez AIDA delete March 4, 2016 at 12:30 PM

2 hari takde air?
memang seksa, ekin.
lelebih kalau family ramai, ada anak kecik hu hu hu...

Reply
avatar
Unknown delete May 17, 2016 at 8:21 PM

Ni 4 hari dah.sada mcm tahi

Reply
avatar
Unknown delete May 17, 2016 at 8:21 PM

Ni 4 hari dah.sada mcm tahi

Reply
avatar
Unknown delete May 17, 2016 at 8:21 PM

Ni 4 hari dah.sada mcm tahi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post