Sunday, February 14, 2016

author photo
Review Restoran Original Tok Hery Char Koay Teow Kulim | Char Koay Teow Ketam Lembut | Assalamualaikum.. Hai korang apa khabar Cik Ash harap semuanya sihat walafiat ya. 


Hari yang bersejarah buat Cik Ash sebabnya kali pertaa join event review dengan blogger dari utara yang bertarikh 8 Februari 2016 masa raya cina aritu... Cik Ash dan Blogger dari utara dapat merasai kesedapan Original Tok HeryChar Koay Teow Ketam Kulit Lembut yang sangat popular di kawasan kulim ni.. cik ash yang dekat kulim pun tak taw kewujudan kedai ini.. hihihihi.. padahal setiap bulan selalu duk lalu jalan itu waktu nak pergi beli barang dapur... rupa-rupanya kedia ini telah lama dah beroperasi selama 9 bulan. Menu special dekat sini ialah Ketam Lembut.




Masa makan Char Koay Teow Ketam Lembut ini wah memang terasa ada kelainana dekat ketam tu la, selalu ketam ni ada kulit cekerang keras tu kan tapi di Original Tok Hery Char Koay Teow ni ketam yang disajikan oleh kami semua memang sangat lembut. Cik Ash dan lama tak makan ketam ni, pada cik ash la specialnya Original Tok Hery Char Koay Teow ni terletaknya pada kelembutan Ketam itu, jika nak dibandingkan dengan tempat lain. So bila ada ketam lembut macam ni memang amat sesuai untuk golongan warga emas, yang pakai gigi palsu atapun kanak-kanak dapat makan dengan senang dan mudah.

Dekat bawah ini Cik Ash share gambar-gambar terbaik daripada review kami ke sana 


Char Koay Teow Ketam Lembut Pilhan Cik Ash dan Suami

Rupa Isi Ketam Yang Lembut

 
Selepas minum air dan pinggan licin hahahahha

Selain Char Keoy Teow Ketam Lembut ada menu lain yang disediakan di Original Tok Hery ini seperti di gambar bawah ni
makanan yang disediakan
Minuman yang disediakan
Aiskrim pun ada nasib baik Cik Ash belum ada anak.. kalau ada harus yang ni dia mintak.. hahahha...
Special Menu  Ketam Lembut

menu baru


minuman

Kuanter Bayaran
Tempat buat Air
Dapur memasak


https://3.bp.blogspot.com/-_55DOF9WRUQ/Vr2Ze2QyxlI/AAAAAAAAF9I/aK2Wcy95QlI/s1600/12654663_1296345790379394_8858488990285892087_n.jpg

 https://4.bp.blogspot.com/-bw5ItCcUrAw/Vr2aJnKlRuI/AAAAAAAAF9o/I2ZFNtES5j0/s1600/20160208_183216.jpg

Gambar atas dan bawah ni sama tapi try tengok muka Tokey Original Tok Hery (baju belang2) buat muka hahahahah... 
P/s : Tokey Original Tok Hery Jangan Kecam saya, secara spontan.

Cik Ash ini mengucapkan terima kasih kepada pemilik Original Tok Hey Char Koay Teow Kulim (baju hitam belang2) sudi menjemput Cik Ash dan team blogger dari utara untuk merasai sendiri keoriginalan Tok Hery Char Koay Teow. Ok la tak lupa juga kepada sesiapa yang nak taw lebih lanjut di mana lokasi dan menu-menu hebat Orginal Tok Hery korang boleh layari maklumat di bawah ini :- 

Alamat Lokasi :  Original Tok Hery Char Koay Teow 
139, Lorong Semarak 1,
Taman Semarak, Kulim Kedah. 

Maps ke tempat Lokasi 

This post have 23 komentar

avatar
Murni Alysa delete February 14, 2016 at 10:08 AM

nanti p kulim memang kena terjah lagi ni..memang sedap..ketam tu bleh mkn semua sampai ke kulit dia

Reply
avatar
My New Blogger delete February 14, 2016 at 10:39 AM

memang aktif sangat korang semua ni...
Team Blogger Perak nak plan xtvt macam ni ke?heheehe

Reply
avatar
Cik Ash delete February 14, 2016 at 11:05 AM

mai kulim bagitaw la mana taw leh jumpa pulak hihihii

Reply
avatar
Cik Ash delete February 14, 2016 at 11:07 AM

munirah nak join team kami pun boleh la... jadi blogger jemputan :) kalau ada aktiviti boleh usha kat facebook pages

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete February 14, 2016 at 12:44 PM

ehehe lepas ni Kak Ekin boleh banje ceq plak k.. lama x jalan2 Kulim..

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete February 14, 2016 at 12:45 PM

ketam lembut sedap2.. terus ngap je senang xyah kopek2 da..

Reply
avatar
Cik Ash delete February 14, 2016 at 1:09 PM

hahahahhah nak jemput retis paling mahal kemain susah taw

Reply
avatar
Cik Ash delete February 14, 2016 at 1:09 PM

ha ah memang senang dan mudah sangat

Reply
avatar
Ardilla Noorezan delete February 14, 2016 at 1:33 PM

Sedapnyaaa Kak Ekin! Char kuey teow tu banyak ke sikit eh?

Reply
avatar
Alia Farhan delete February 15, 2016 at 9:20 AM

sedapnyaaa....
nk ketam kulit lembut tu

Reply
avatar
suria lekatlekit delete February 16, 2016 at 3:36 PM

saya bukan peminat ketam sangat tapi suami memang suka makan.. nanti balik kulim boleh la try. Ketam lembut ni aritu tengok majalah 3 kalau tak silap.. macam kejam je nak dapatkan ketam lembut. depa tangkap ketam hidup kemudian simpan. buang penyepit & kaki tangan dia. Masa ketam tu bersalin kulit yang tu depa ambil masak untuk jadikan menu ketam lembut

Reply
avatar
THE KEHALUSAN KELEMBUTAN delete February 16, 2016 at 4:35 PM

salam kak ,,,teringinnya nak makan char kuey teow

Reply
avatar
Nadratul Syazwana delete February 16, 2016 at 11:06 PM

Hihi. Kemain eh blogger blogger utara ni buat review. Nak join ekeke.

Reply
avatar
Cik Ash delete February 16, 2016 at 11:37 PM

nad nk join kah...tnya kat fb pages ya

Reply
avatar
wardahannesa delete February 17, 2016 at 11:58 AM

Sedap plak tgok kuew teow tu. Kecurrr. Haisyh dah la peminat kuew teow. Aduduhh

Reply
avatar
wardahannesa delete February 17, 2016 at 11:58 AM

Nak join gakkk tapi duk selatan hahaa

Reply
avatar
wardahannesa delete February 17, 2016 at 11:59 AM

Kak ekin belanja kita sekali la eh hha

Reply
avatar
el delete February 17, 2016 at 4:11 PM

teringat2 isi ketam yg lembut giler..xyah nak kopek2 dah terus ngap je..isi dia manis sedap...yg xde gg tu elok lah mkn hahaha..terbaik ketam lembuttttt terbaikkkkkkk

Reply
avatar
Nina Mads delete February 21, 2016 at 9:04 PM

kannn kaka ruhil! sesuai utk org veteren pakai gigi palsu dan kanak2.. nanti boleh bawa mak ayah sbb depa veteren.

Reply
avatar
Nina Mads delete February 21, 2016 at 9:05 PM

nk buat entri kena makan kenyang2 dlu k.kin nanti dok tahan lapaq. memang mengugat iman tgk ketam2 ni.

Reply
avatar
Nina Mads delete February 21, 2016 at 9:08 PM

aipp bukan dh balik selangor ke.. hehee

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post