Friday, May 27, 2016

author photo
Kenali Daun Dan Khasiatnya |Assalamualaikum, Hari Jumaat hari ini Cik Ash ingin berkongsi satu perkongsian menarik mengenai daun-daun dan khasiatnya. Cik Ash dapat tahu pasal daun ni ada pak saudara kongsi dalam group family dia bagi tentang gambar yang tak dapat jumpa sekarang, Cik Ash sendiri tahu pasal daun ni.

Daun




Daun yang Cik Ash nak kongsi ni adalah Tebu Gajah, ketumpag air,misai kucing, Stevia, Galak Kucing dan lain-lain.

Tebu Gajah 



Tebu Gajah 

Ketumpang Air


Ketumpang Air 
* Menurunkan Tekanan Darah Tinggi 
*Sakit Mata 
* Batuk
*Selesema
*nyeri sendi 


Misai Kucing 


Misai Kucing

Stevia 

Stevia

Galak Kucing 


Galak Kucing


Urang Ariang

Urang Ariang

Dukung Anak 

Dukung Anak

Belimbing Pasir 

Belimbing Pasir


Daun Seri Kersen 


Daun Seri Kersen

Rumput Mutiara

Rumput Mutiara


Ok tu saja ganbar yang ekin ambik dari group whatsapp kalau ada lagi gambar terbaru ekin share balik dengan korang semua,.. ekin undur diri dulu jumpa lagi di entri akan datang.. 






This post have 2 komentar

avatar
el delete May 27, 2016 at 9:53 AM

stevia tu yg diorg buat gula tu kan
eh eh daun rupanya..pasni bolehlah tanam pokok stevia..

Reply
avatar
Cik Ash delete June 8, 2016 at 1:50 PM

Yup daun kak el memang awal dari daun

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post