-->

Saturday, June 25, 2016

author photo
Resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur | Assalamualaikum...Hai korang semua, apa khabar untuk hari ini sihat tak.. puasa macam ner ok ke... sekejap jah puasa kan rasa tahun ni.. seperti biasa la bulan puasa rajin la Cik Ash kongsi resepi masakan kat blog ni hihihihihi... hari ini Cik Ash nak share resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur. Menu dah lama tersimpan dalam draf baru nak share hihihihihi...


Kacang Buncis Goreng Telur Hancur
                          
Menu simple Cik Ash buat ni jom kita usha di resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur kat bawah ini. 


Resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur 
Oleh : Cik Ash 

Bahan-Bahan :- 
Beberapa batang Kacang Buncis 
Separuh Carrot 
1 biji telur 
2 biji bawang putih 
sedikit garam 
sedikit serbuk pati sedap 

Cara-Cara Membuatnya :-
1. Tumis bawang putih naik bau.
2. Pecahkan telur goreng bagi hancur. 
3. Masukkan air lepas tu masukkan la carrot dan kacang buncis tu.. 
4. Masak sampai carrot lembut, perasakan garam dan serbuk perasa.
5. Ok siap boleh di hidangkan.. 



your advertise here

This post have 7 komentar

avatar
el delete June 25, 2016 at 3:04 PM

kat umah sllu je msk mcm ni..kdg2 main ratah2 je..smapi kat meja makan tggl skit dahh ahahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete June 25, 2016 at 4:39 PM

tu la ekin buat abang senyum2 febret dia ni...

Reply
avatar
izzeyda delete June 27, 2016 at 9:28 AM

dah lama tak boleh nak makan kacang buncis nih.. memang sedap tu buat masak simple macam tu..

Reply
avatar
Nina Mads delete June 29, 2016 at 12:09 AM

sedap makan waktu sahur.. hehehe. pinggan kita sama zaman dulu

Reply
avatar
Sha Mohamed delete June 30, 2016 at 12:53 PM

Sha pun suka masak gini.. mudah dan sedap..

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post