-->

Friday, July 1, 2016

author photo
Resepi Popia Goreng Homemade



Hai korang semua, sory lambat update hihihihi.. ni entri yang lama dah terperam dalam draf ... mood malas nak update dah mai balik ni aduh la... sebelum ini mak mentua teringin nak makan popia goreng tu..apa lagi beli bahan-bahan ekin buat sendiri hihihuhi.. 

Resepi Popia Goreng Homemade 
Oleh: Cik Ash 

Bahan-Bahan :-
Kulit popia 
isi ayam sedikit
4 biji kentang 
1 biji carrot 
1 biji bawang putih
1 labu bawang besar kuning 
serbuk pati sedap 
garam

Cara Membuatnya :- 
1. Ubi kentang dan carrot di sagat halus-halus
2. Lepas tu tumis bawang putih,bawang besar, isi ayam hingga kekuningan.
3. Masukkan pati sedap dan secukup rasa garam.. 
4. Bila dah siap digulung boleh di  goreng popia tu sampai kekuningan ya.

taugeh, ubi kentang dan carrot yang telah di goreng ya.

bersedia untuk dilipatkan popia ni

popia sudah  digulung...

gambar sudah di goreng terlupa nak snap hahahahhaha snap sangat kut yang terlupa.. 



your advertise here

This post have 12 komentar

avatar
kimchaa delete July 3, 2016 at 2:38 AM

Weeeee .. Sedaaaapnyaaaa popia. Semua jenis popia semua sedap

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete July 4, 2016 at 2:54 PM

sedap yang penting homemade.. so nak letak inti banyak2 pun xpe..

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 11, 2016 at 11:13 AM

Puas makan kalau buat sendiri kan ekin..

Reply
avatar
Cik Ash delete July 12, 2016 at 6:44 AM

Betul tu ct letak banyak inti baru puas makan hihihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 12, 2016 at 6:44 AM

Memey puas makan sampai ibu mentua request suruh buat lagi

Reply
avatar
Cik Mimie delete July 15, 2016 at 11:33 AM

Sedap..sedap..suka makan time panas2.. krup krap krup krap bunyi dia..hehehe :D

Reply
avatar
Jari Manis delete July 18, 2016 at 11:02 AM

mudah je nak buat rupanya..okey nk copy resipi ni

Reply
avatar
Cik Ash delete July 19, 2016 at 5:11 PM

Betul2 tu semua popia sedap

Reply
avatar
Cik Ash delete July 19, 2016 at 5:12 PM

Sis JM cara ekin kan sangat mudah Hahahahaha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post