Wednesday, August 31, 2016

author photo
Drama Razia Sultan Di TV3 | Hai korang ekin harap semuanya berada dalam sihat walafiat la ya. ni ekin ada nak kongsi drama Razia Sultan yang akan ke udara di Slot Sinetron pada hari ini jam 4.00 petang di TV3.  kalau tak silap ekin sebelum ni sinteron indonesia kan sekarang dah beralih ke drama Hindi dari Delhi pulak ya... 




Sinopsis Drama Razia Sultan

Drama Razia Sultan ni merupakan drama diinpirasi dari kisah benar memceritakan tentang seorang Sultan wanita  dalam memerintah kerajaannya, ia merupakan satu-satunya sultan wanita yang berjaya dan berhasil memerintah dengan baik. 


Pengolakkan bermula apabila terjadi pengalihan kepemimpinan dari Sultan IItutmish (Shooraj Thapar) memberikan pimpinan kesultanan kepada Razia (Pankhuri Awasthy) sebelum dia meninggal. Memaksa Razia sebagai penerus kepemimpinan Kesultanan tanpa alasan, ternyata Razia dipilih oleh Sultan IItutmish kerana kemampuannya yang memang sangat baik dalam memimpin kesultanan. 


Namun keputusan itu ternyata membuat Ruknuddin Firuz (Ankit Arora) tidak terima dengan keputusan yang diambil oleh sultan IItutmish. Dia mengakui bahawa dirinyala yang lebih layak daripada Razia yang hanya seorang wanita.

 

This post have 10 komentar

avatar
Farrah MF delete August 31, 2016 at 4:09 PM

Masa tengok iklan kat tv, tertanya-tanya gak citer apa nih? :)

Reply
avatar
Sha Mohamed delete September 2, 2016 at 10:23 AM

Best owh citer ni.. Tapi tu lah.. tak dan nak tengok.. sebab tayang waktu keje..

Reply
avatar
el delete September 2, 2016 at 11:04 AM

wow menarik ni..dah xde sinetron ke hahaha

Reply
avatar
Jari Manis delete September 3, 2016 at 8:25 PM

jam 4 tgk..x sempat lah nk tgk..jam 6 baru sampai umah

Reply
avatar
Cik Ash delete September 7, 2016 at 7:11 AM

sama la dengan ekin kak farah nampak macam best hihihihi... tak mish lagi drama ni

Reply
avatar
Cik Ash delete September 7, 2016 at 7:13 AM

sha tengok online jah loni semua ada tak pun klik kat atas link yg ekin share tu

Reply
avatar
Cik Ash delete September 7, 2016 at 7:13 AM

hahahahahaha betul2 tu kak el... kalau sinetronn xlayan pun

Reply
avatar
Cik Ash delete November 2, 2016 at 11:11 PM

sisi JM ekin yg duk rumah tak layan... sempat tonton online dekat link atas tu jah..

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post