-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Sunday, September 4, 2016

author photo

Filem Tombiruo Penunggu Rimba 



                                                             Assalamualaikum...
Hai korang ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat, eh hampir terlupa nak update untuk hari ni.. hihihihi.. dah terlewat dah.. sibuk duk buat keje rumah sat nah.. Siapa kat sini peminat novel Karya dari Ramlee Awang Murshid , kita geng la... ini ekin ada nak bagi satu novel sulung beliau akan difilemkan iaitu novel Tombiruo pada tahun 2017 nanti.. 

Ekin teruja sangat nak tengok filem Tombiruo ini taw sebab kalau sesiapa yang pernah baca novel memang taw macam ner kisah kronologi Tombiruo, Ekin harap memasukkan semua elemen dari novel ke filem, tidak ada yang tertinggal langsung la... antara novel kronologi Tombiruo boleh tengok dekat bawah ini.. Filem yang akan menemui penonton pada tahun 2017 novel Tombiruo saja.. 


Antara pelakon yang akan menjayakan filem Tombiruo Penunggu Rimba ini ialah Zul Ariffn sebagai Ejim/Tombiruo, Farid Kamil sebagai Amiruddin, Nabila Huda  sebagai Wan Suraya, Faizal Hussein sebagai Pondolou,Hasnul Rahmat sebagai Juslan, Michael Chen sebagai Wong,Farah Ahmad sebagai Monsiroi,Dato M.Nasir sebagai Tan Sri Berham, Datin Marlia Musa sebagai Bonda,Faye Kusairi sebagai Salina,Dynas Mokhtar sebagai Baizura,Artu sebagai Ondu,Raja Azmi Ismail sebagai Sani,Muhammad Al Rayyan sebagai Ejim dan Amirul Kecil. 
kredit fb RAMFC

Nantikan ketibaan Filem Tombiruo Penunggu Rimba ini pada tahun 2017 nanti.. hihihihihi


your advertise here

This post have 13 komentar

avatar
Cr. Siti Hazreen Shahrom delete September 4, 2016 at 2:10 PM

patutlah macam pernah dengar je tumbiruo ni...novel rupanya...dah jadi filem, mesti tonton nih!

Reply
avatar
SalbiahM delete September 4, 2016 at 4:44 PM

expectation tinggi..tapi dalam ramai-ramai tu saya nak tengok lakonan Faizal Hussein dan Nabila Huda.harap filem ni best macam novel

Reply
avatar
Zafirah Kama delete September 4, 2016 at 10:35 PM

haaaa... hat ni tak sabar nak tengok, lain sikit dari drama cintan cintun

Reply
avatar
Zafirah Kama delete September 4, 2016 at 10:36 PM

tapi kite nak tengok akak dalam filem tu.. *kedip2 mata sambil buat muka comel*

Reply
avatar
ummizarra delete September 5, 2016 at 8:45 AM

Saya memiliki ketiga-tiga novel ni. memang best. seram. kalau dibuat filem huhhhh teruja nak tengok pasti mendebarkan..

Reply
avatar
Alia Farhan delete September 5, 2016 at 2:59 PM

Wow...da ada filem...
Dulu2 baca novel dia ja

Reply
avatar
Kira Sakura delete September 7, 2016 at 4:20 PM

ohh tahun depan. boleh save the date dengan somi ni hihihi

Reply
avatar
el delete September 10, 2016 at 9:25 AM

cite ape ni ekin
tombiruo tu cam pelik je

Reply
avatar
Sha Mohamed delete September 26, 2016 at 10:28 AM

Hurm.. Sha kurang minat pelakonnya..
Harapnya citer nie tak lari banyak dari novel..

Reply
avatar
Jari Manis delete September 30, 2016 at 11:48 PM

ohh cite ni lah Zul Arifin bina badan eh

Reply
avatar
kisah si dairy delete July 7, 2017 at 4:35 PM

selalu membaca je kan pasal ni,sekarang dah ada adaptasinya...nak gak tengok

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com