Tuesday, October 18, 2016

Install Kodi Dalam Android Box HyppTv

Install Kodi Dalam Android Box  HyppTv | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya.




Sekarang mudah dah nak tengok filem english, filem melayu, drama melayu bila ada android box Hypptv ni.. aritu orang TM call suami ekin untuk upgrade pakej internet ke 8mbps dan akan android box hypptv tu.. sebelum ni pakai yang 4mbps jah.. suami setuju untuk upgrade dengan tambahan RM10.00 je daripada pakej asalnya sebelum , dulu masa suami Cik Ash guna 4mbps tu harga RM130.00 je, sekarang harga untuk pakej 8mbps ada tambahan RM10.00 je kalau dicaj di GST mesti la harga RM140 lebih gitu la.. pakej ni hanya untuk pelanggan lama  Streamyx dengan tawaran dari TM.. Kalau tak silap Cik Ash bagi pelanggan baru pakej 8mbps untuk Unifi ni RM180 la...manakala yang 4mbps pulak RM140..

Bila dapat android box mesti la terfikir macam ner nak tengok filem english, melayu dengan mudah kan.. so dekat bawah ini Cik Ash akan ajar dengan korang semua cara nak install app KODI dalam android box tu ya..



Macam Mana Nak Install Kodi?
Masa Cik Ash nak install ni sepupu suami Cik Ash bagi caranya melalui english punya hahahhaha... aduhhh mujur la Cik Ash faham sikit. mudah jah sebenarnya kena pandai tekan jah.. yang penting korang kena ada Hypptv dulu la ya, korang klik My Application yang ada di Hypptv tu lepas tu pergi la dekat playstore cari la Kodi dowload la lepas tu install di dalam Hypptv korang..tapi sekarang hypptv dah tak ada app play store dah. Untuk makluman kepada korang Cik Ash ada dapat cara terbaru nak masukkan ke dalam add ons cerita  boleh tengok cara terbaru boleh rujuk dekat website SINI

17 comments:

  1. wahhh bestnya kak kin layan tv smbil blogging.. kt umh dh lama ptong TM hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha layan tv blogging jadi malas dah la

      Delete
  2. baru tahu kewujudan kodi ni hehe thank you kak ekin!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hihihihihi ha ah best.. cerita lama2 boleh layan

      Delete
  4. Perghhhh....

    Bro masih lagi bersama Astro....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin astro ada lagi dalam proses nak potong dah

      Delete
  5. Kalau seharian kat umah mmg berbaloi pasang hypptv ni kan ekin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul tu sis JM.. ekin anak2 mai dumah dia org pulun layan cerita dia org

      Delete