Thursday, October 20, 2016

author photo
Resepi Roti Sosej Gulung | Assalamualaikum.. Hai korang semua , baru berkesempatan nak share Cik Ash buat roti sosej gulung ini dekat blog...


Biasa la bila datang mood tak mau tulis entri dekat blog macam ni la.. tambah sejak ada hypptv ni jarang pulak main laptop hahhahaha... duk layan filem english , korea jah  dekat tv... aduhhhh... ok la dekat bawah ni cara Cik Ash buat roti sosej gulung guna jah bahan yang ada dekat dapur jah... 


Roti Sosej Gulung
Oleh : Cik Ash

Bahan-Bahan :-
Sebuku Roti 
Sosej 
Tepung Bestari 
Telur 

Cara Membuatnya :- 
1. Roti digelek-gelek bagi sampai mampat tak nak bagi nanti goreng serap minyak. 
2. Rebus sosej dulu ya. 
3. Lepas tu letak sosej atas lapisan roti tu dan gulung-gulung celup dalam telur dan tepung bestari. ratakan bagi tepung bestari lekat betul ya. 
4. bila siap roti siap di salut dengan tepung bestari tu boleh di goreng dengan minyak yang panas dalam kuali ya.. 
5. Goreng sampai warna kekuningan siap goreng angkat hidangkan la dalam pingan bersama sos cili.. 

Ok la itu saja yang ekin nak cara Cik Ash buat roti sosej gulung cara Cik Ash la.. mungkin cara orang lain lagi sedap pada Cik Ash kan.. 

This post have 8 komentar

avatar
el delete October 20, 2016 at 2:33 PM

roti sosej ni semggu 2x buat tuk budak2 bfast g skolah

Reply
avatar
Ardilla Noorezan delete October 21, 2016 at 5:53 PM

Sedapnyaaa kalau dapat petang petang macam ni hehe

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2016 at 10:18 AM

wahhh bestnya kak el.. ekin time rajin baru buat hahhahaha kalau ada barang la

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2016 at 10:18 AM

hihihihihi betul2 tu makan pagi or petang memang sedap

Reply
avatar
Sha Mohamed delete November 1, 2016 at 12:17 PM

Best resepi ekin share nie..
Mudah pula tu..

Reply
avatar
Cik Ash delete November 2, 2016 at 2:32 PM

cara ekin mudah saja.. janji org faham hahahhaa

Reply
avatar
Cik Ash delete November 2, 2016 at 2:33 PM

memang buat time bekfes ni

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post