Sunday, November 27, 2016

author photo
Cucur Campur | Assalamualaikum....Hai korang semua, harap semuanya sihat walafia deh... Hari ini Cik Ash terajin nak update entri dekat blog hihihihihii...

Cucur Campur

Nampak tak gambar dekat atas tu cucur ini Cik Ash buat pada 18hbl aritu baru ada mood nak share dekat blog hahahhaha... loni rasa malas nak update blog tak taw la nape... nampak sedap kan cucur ni... ekin buat cucur ni tak taw nama cucur apa letak cucur campur guna jah bahan-bahan yang ada kat dapur tu..

Suami dan mak mektua kata sedap cucur ni hiihihihi... Cik Ash time rajin buat la apa-apa kuih untuk kami bertiga makan kadang-kadang ada anak saudara suami mai dia orang pun makan gak.. siap dapat pujian daripada anak-anak saudara moksu buat cucur sedap la... eh apa la ekin terlebih-lebih mebebel pasal ekin jom kita usha resepi dekat bawah ni :-

Resepi Cucur Campur 
Bahan-Bahan
5 Senduk Tepung Gandum
2 sudu kecil serbuk kunyit
1 sk oregano
daun bawang
daun sup
1 sk garam
2sk pati sedap
air


Cara Membuatnya :-
1.Campurkan semua bahan gaul sampai sebati.
2. Goreng dalam minyak yang panas hingga kuning...
3. Siap Goreng boleh makan sos cili...


ok la itu saja resepi cucur campur yang Cik Ash buat hihihihi.. bagi Cik Ash sedap gak buat macam ni ubah-ubah selera sikit..

This post have 8 komentar

avatar
Mazni Azmi delete November 27, 2016 at 11:28 AM

Pati sedap tu apa cik ash? 😅 Tak pernah dengar mazni ni

Reply
avatar
Warisan Petani delete November 27, 2016 at 3:41 PM

Tenguk gambar cucur petang2 macam ni rasa lapar pulak.

Reply
avatar
Cik Ash delete November 27, 2016 at 6:40 PM

jenama Knorr punya pati sedap tu

Reply
avatar
Cik Ash delete November 27, 2016 at 6:40 PM

hihihihihi.. habis dah akak

Reply
avatar
Sha Mohamed delete December 3, 2016 at 1:21 PM

Rajin Ekin masak-masak.. resepi Sume senang nak buat.. bagus Ekin..

Reply
avatar
Cik Ash delete February 10, 2017 at 10:47 AM

hahahahha kalau ekin tak memasak mok n suami nak makan apa sha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post