-->

Saturday, February 25, 2017

author photo

Rindu Masa Keje Kerani Security | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat..


Sebelum ini Cik Ash pernah update status dekat facebook berkenaan dengan rindu nak keje kerani security tak taw la kenapa hati ni terasa rindu nak keje kerani mungkin dah lama meninggalkan bidang kerani kan... kalau ikut Cik Ash dah 5 tahun tamat kontrak dengan syarikat security tu.. lama sangat kan.. HQ syarikat security itu masih lagi operasi di JB.. kiranya di cawagan Kelantan dah tamat kontrak sedang molek waktu itu Cik Ash dah nak kahwin..

Semasa keje kerani tarikh akhir hujung bulan memang duk kalut buat payroll,timesheet,kwsp,sosco dan lain-lain.. jadi kerani serba serbi boleh buat hahhahaha... 8 tahun berkhidmat sebagai kerani security masih Cik Ash ingat memori kenangan keje.. 

Macam-macam ragam pakcik guard jumpa, ada siap nak mengorat Cik Ash masa tu,hahhahah... ada tu siap mengumpat dekat Pengurus masa tu diaorang tak taw pun cik ash anak pengurus hahahaha.. Cik Ash siap menipu kata pak saudara... dalam 5 tahun keje baru la orang taw Cik Ash anak bos apabila la segelitir guard bocorkan identiti cik ash.. huhuhuhu.. 

Cik Ash sedih bila lihat status tu sebab aboh komen dekat status tu mata tertiba berair sebab kata-kata aboh buat diri Cik Ash terusik sangat.. selama berkerja dengan aboh ada jugak Cik Ash buat aboh masalah, menyusahkan aboh pergi hantar dan ambik Cik Ash berkerja.. Cik Ash rindu aboh.. kini baru Cik Ash rasa rindu pada aboh sangat. dulu duk dekat tak rasa pun.. semoga aboh diberikan kesihatan yang baik.. miss u aboh dan ma di kelantan... rindu nak balik kelantan sangat2..



your advertise here

This post have 26 komentar

avatar
el delete February 25, 2017 at 10:12 AM

amin..ooo anak bos ekin ni ye...wahhh hebat2..semoga diberi kesihatan yang baik pada aboh ekin na amin

Reply
avatar
Syafiqa Hatta delete February 26, 2017 at 9:04 AM

Waa 5 tahun orang tak tau anak pengurus. So sweet ayah ekin :)

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2017 at 7:17 PM

hahhahahah... akhirnya terbongkar jugak.... selama ni rahsia jer keje apa...

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2017 at 7:17 PM

ekin yang rahsiakan hihihihihi...

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2017 at 7:19 PM

tu la sedihhh mata berair bila aboh tulis gitu... :(

Reply
avatar
Nina Mads delete February 26, 2017 at 7:32 PM

kemainn.. hahah. lumrah hidup macam tu lah

Reply
avatar
adianiez AIDA delete February 27, 2017 at 11:40 AM

oiye? bekerja dgn abah ekk?
wow, a great experience tu ekin.

Reply
avatar
Cik Ash delete February 27, 2017 at 12:10 PM

yup ekin berkerja dgn aboh sebelum ni.. hihihihi

Reply
avatar
Sha Mohamed delete March 1, 2017 at 7:32 AM

Pengalaman yang ohsem tu Ekin..

Reply
avatar
Kira Sakura delete March 2, 2017 at 9:33 AM

wahhh anak boss ke hihihihi. mesti orang yang ngata tu tebal muka kan. suka sangat komplen2 ni

Reply
avatar
Unknown delete March 6, 2017 at 3:20 PM

pengalamaan yang xkan dpat da..
heheh mmg lame kak ikin kerja sane kan
mesti la rindue

Reply
avatar
Cik Ash delete March 6, 2017 at 7:53 PM

pengalaman jumpa macam2 ragam hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete March 6, 2017 at 7:54 PM

xde tebal muka pun kira...

Reply
avatar
Cik Ash delete March 6, 2017 at 7:55 PM

lama sangat ayu.. 2005 hingga 2013 rindu sangat hahhahaha...

Reply
avatar
Amyra delete September 22, 2017 at 3:24 PM

Wahhh. Anak boss rupanya. Pandai simpan rahsia ea.

Reply
avatar
Scha Nazri delete September 22, 2017 at 4:22 PM

Sabar ehh cik ash. kenangan lama mengusik jiwa gituu

Reply
avatar
Cik Ash delete November 10, 2017 at 8:16 PM

hahahhaha anak bos.. memang pandai simpan rahsia

Reply
avatar
Mardiah Diana delete November 10, 2017 at 9:02 PM

Salam singgah sini cik ash...wahh..bestnya anak bos rupanya...jadi kerani security ni macam-macam ragam telatah manusia yang di jumpai...

Reply
avatar
Ciktie delete November 11, 2017 at 1:27 AM

Sabar ya cikash.. nanti senang-senang balik la sini. Sementara tu doakan yang baik-baik untuk kedua-duanya

Reply
avatar
Shalimar Yusof delete November 11, 2017 at 7:21 AM

Waaa..cikma baca macam drama dah..hihi..sabarlah ekin..cikma pon merindui kmpung halaman..rindu opis lama..tp pengalaman itu adalah kenangan manis

Reply
avatar
Cik Ash delete November 11, 2017 at 11:03 AM

wsalam mardia hahahhah... betul boleh jumpa macam2 ragam manusia

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post