-->

Thursday, February 23, 2017

author photo
Tip Mudah Nak Betulkan Zip Rosak | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat. Hari ini ada peluang nak menulis di blog jap. hihihihi.. loni ruang nak menulis tak ada lagi biasa la sibuk sikit dengan dunia luar banyak perlu diselesaikan.


Pernah tak berlaku Zip tersekat dekat beg , seluar , kain sarung ke.. mesti terfikirkan macam ner nak betulkan balik zip yang dah tersekat tu.. Cik Ash tengok ramai yang kongsikan guna lilin.. memang pernah try guna lilin tu menjadi jugak zip dah ok.. 

Ni tips dari MIL Cik Ash nak bagi guna pensil 2B atau apa-apa jenis pensil dan brand la korang gosok-gosok dekat zip kedua-duanya  bagi sama rata taw.. bila dah buat sampai habis try zip balik.. kalau menjadi tu korang dah berjaya.. kalau belum menjadi lagi cuba lagi gosok pensil tu dekat zip.. 

Korang faham ke yang Cik Ash share tu.. kalau tak faham nanti Cik Ash update semula cara-cara yang mudah difahami hihihihihi... ok la itu saja nak kongsi dengan korang semua.. jumpa lagi .

your advertise here

This post have 10 komentar

avatar
SalbiahM delete February 23, 2017 at 9:28 AM

biasa pakai lilin...rumah takde pensil 2b. sebab semua dalam rumah dah habis sekolah.huhu

Reply
avatar
Junzie delete February 23, 2017 at 1:45 PM

xperna try tp rasa nya akan praktikkan sekira nya ada zip rosak nnti, xjuga syg kan brg2 kita tu =)

Reply
avatar
Nina Mads delete February 26, 2017 at 7:38 PM

baru buang beg.. hahaha. selamat tinggal dh kt indon

Reply
avatar
adianiez AIDA delete February 27, 2017 at 11:43 AM

aida mcm faham cara ekin tu.
nanti aida try.
berlambak pensel 2b kat umah.
anak skola ler kan. memang borong kat mydin tu berkotak2 :)

Reply
avatar
Cik Ash delete February 27, 2017 at 12:14 PM

pensil apa2 ok jer janji pensil la

Reply
avatar
Cik Ash delete February 27, 2017 at 12:15 PM

hihihihihi ekin ni MIL yg ajarkan cara buat tu share kat blog

Reply
avatar
Sha Mohamed delete March 2, 2017 at 5:31 AM

Sha faham.. nanti boleh cuba nie..

Reply
avatar
Del Asyraf delete April 4, 2018 at 12:53 AM

menarik info ni,nanti Del cuba. #blogwalking here done follow sis

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post