Thursday, July 27, 2017

author photo
Design Kad Kahwin | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar.. Cik Ash harap semuanya sihat la ya.. Terima kasih juga yang sudi komen dekat entri sebelum ini.

design kad kahwin

Cik Ash update blog ini nak share hasil design kad kahwin buat adik Cik Ash dan bakal adik ipar.. Cik Ash boleh buat design sikit-sikit lagi pun masa Cik Ash dulu pun buat sendiri gak lepas tu print sendiri jer pun.. Cik Ash yang nak buat kat adik kad ni saja-saja nak bagi support dia kahwin tak lama lagi kan.. semoga dipermudahkan kedua-dua mereka nanti..

Bab nak edit kad kahwin ni memang agak susah jugak.. Cik Ash pun kira baru mahir dalam bab design ni tu pun belajar daripada youtube jer pun.. bab yang mencabar Cik Ash nak buat design peta lokasi kad sebelah perempuan hahahahha.. kira first time juga cubaan membuat peta guna photocape tu.. berpandukan lakaran alhamdulilah berjaya juga buat peta hahahaha.. teruja sangat berjaya siapkan peta kad kahwin..

Manakala kad kahwin yang adik Cik Ash semua benda dah tersedia ada dalam simpanan Cik Ash sebab sebelum ni kad kahwin Cik Ash buat sendiri jugak.. hihihihi.. sangat jimat la lagi rasa berbaloi jugak buat sendiri kan..Dekat bawah ni la hasil design cik ash buat untuk kedua-dua kad kahwin tu

kad adik.



alamak kad bakal adik ipar Cik Ash terdelete dalam la pulak alahai..sokmo jadi gini..sory la tak dapat share dengan korang hasil selepas print ... yang sebelah lebih kurang sama yang adik gak cuma di depan tu jer lain.. 

So kepada sesiapa yang suruh cik ash design kad kahwin,watermark,header, cover facebook inshaAllah cik ash akan usahakan buat.. baru belajar buat design ni masih perlu belajar lagi.. Ok la cik ash undur diri dulu ya jumpa lagi di entri lain.. 






This post have 12 komentar

avatar
Anisa Anuar delete July 27, 2017 at 8:20 AM

okay jugak tu...boleh buat sendiri...dah save kos

Reply
avatar
✿Cik Cappuccino Latte ✿ delete July 27, 2017 at 8:31 AM

Kreatif . Lepas ni boleh ambil tempahan

Reply
avatar
Mazni Azmi delete July 27, 2017 at 8:31 AM

Assalamualaikum Wrmbth

Apa khabar cik Ash

Wah adik cik ash dah nak kahwin ya

Tahniah

Akak siap buatkan kad kahwin lagi

Memang untung pandai design sendiri

Dah save sikit kan

Reply
avatar
Cik Nor delete July 27, 2017 at 9:26 AM

wah..kreatif la ekin..:)

Reply
avatar
Busyra Takiyudin delete July 27, 2017 at 9:32 AM

smoga dipermudahkan rezeki cik ash. best kan belajar design ni. hehe

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete July 27, 2017 at 9:39 AM

hehe okla Kak Ekin reti edit2.. CT lagi fail tu suruh orang edit blog hahaha..
buat sendiri tak reti and nak mengadap laptop edit tu tak sempat hehe..

Reply
avatar
Cik Ash delete July 27, 2017 at 4:55 PM

hihihihihi.. kan save kos

Reply
avatar
Cik Ash delete July 27, 2017 at 5:00 PM

waalaikumusalam wrmbth
hihihihi.. akak boring tolong buatkan

Reply
avatar
Cik Ash delete July 27, 2017 at 5:06 PM

tq busyra kan kan best belajar hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 27, 2017 at 5:07 PM

boleh la sikit2
edit hihihihi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post