Monday, July 31, 2017

author photo
Puding Roti Kukus |Assalamualaikum...Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya, seperti la bila datang mood nak menaip mesti Cik Ash tulis entri, hahahhaha.. kalau sepi dari entri mood tak berapa la.


Pada hari isnin 24/7/2017 Cik Ash pertama kali cuba buat puding roti kukus kebetulan sangat semua bahan-bahan yang diperlukan semua ada tu yang terbuat puding roti kukus ni, puding ini sebenarnya Cik Ash nak buat nak bekalkan suami Cik Ash bawa pergi kerja, berdebar-debar sangat buat puding roti kukus ini takut la suami tak makan kan, alhamdulilah suami Cik Ash makan banyak jugak, ibu mentua Cik Ash pulak agak kurang hihihihi biasa la orang tua kan makanan yang pelik-pelik memang tak makan.

Cik Ash buat sikit jer tapi masih ada lagi baki puding roti kukus, Cik Ash makan gak banyak so sekarang dah muat nak makan.. hahahaha.... tunggu anak saudara suami mari kat rumah tak ada pulak kalau tak boleh bagi diaorang makan puding roti kukus ni.. dia orang memang suka kalau mak saudara dia buat kuih apa-apa.. hihihihi..

Resepi puding roti kukus ini Cik Ash search dekat google jer pun, banyak resepi yang Cik Ash jumpa,tapi yang simple sesuai dengan barang yang ada dekat rumah Cik Ash ni. Bahan yang digunakan telur,susu cair,kismis,majerin, dan roti itu senang sangat kan.. hihihihihi...

Ok la itu jer Cik Ash kongsikan dengan korang pertama kali Cik Ash buat puding roti kukus ni buat encik suami,hihihihihi..

This post have 10 komentar

avatar
Mazni Azmi delete July 31, 2017 at 9:04 AM

Assalamualaikum Wrmbth

Selamat pagi isnin yang produktif

Memang rajin cik ashikin ni

Buat puding roti ni maznee pun pernah cuba

Cuma maznee ubah sikit

Masa nak makan puding tu maznee panaskan dalam oven dan tabur coklat gelap

Dan kemudian tuang sos custard sejuk

Memang terbaik

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 31, 2017 at 9:55 AM

Sa kurang minat puding roti..

Reply
avatar
Fatin Diana delete July 31, 2017 at 2:02 PM

sedap niii. nak buat tu yg malas. hahaha! tau nak ready made je tau

Reply
avatar
Unknown delete August 1, 2017 at 2:06 PM

sedapnya.. ambil respi ya

Reply
avatar
Cik Ash delete August 2, 2017 at 12:13 AM

Kena rajin la untuk suami nak makan hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete August 2, 2017 at 12:15 AM

Macam mil ekin la x minat gak puding ni

Reply
avatar
Cik Ash delete August 2, 2017 at 12:16 AM

Kalau ikut malas jugak nak buat tapi kena buat jugak hihihihi

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post