-->

Monday, August 7, 2017

author photo
Makaroni Kuah Kacang | Assaalamualaikum, Hai korang semua apa khabar, Cik Ash harap semuanya sihat sokmo la ya.. Semoga urusan hari ini dipermudahkan. Sebelum ini Cik Ash ada buat kuah kacang nak makan dengan nasi impit,lepas itu ada la lebihan kuah kacang tu Cik Ash simpan dalam peti sejuk sayang la nak buang kan. 

Makaroni 

Bila datang ideal malam tu kebetulan sangat rasa lapar la pulak tu la Cik Ash rebus makaroni makan dengan kuah kacang buat macam makan dengan nasi impit.. Hahahahaha.. Best jugak makan dengan makaroni hahahaha.. Tapi kalau orang tak pernah makan makaroni memang tak leh makan taw.. Mil Cik Ash tawar dekat dia tak mau sebab mil ni tak suka makan makanan barat biasa la orang tua kan makanan yang pelik-pelik ni dia agak kurang la. 

Tu kadang-kadang Cik Ash nak buat apa-apa makanan yang pelik terfikir gak la takut sangat mak mentua Cik Ash tak makan, kalau buat kuih yang dia suka makan memang habis dia makan. Suami Cik Ash buat apa semua dia makan alhamdulilah.. Hihihihi.. Tapi kalau masakan lauk tomyam dan panprik dia agak kurang hihihihihi.. Cik Ash pulak minat dua menu tu makan tak ingat kalau dua menu tu hihihihihi... 

Ok la setakat ini dulu Cik Ash bercerita dengan korang semua pasal makaroni kuah kacang ni.. Cuba try buat kalau ada lebihan kuah kacang tu try jer makan dengan makaroni dan nikmatilah rasa dia macam mana ya.. Cik Ash tak leh nak bagitaw macam ner rasanya. 
your advertise here

This post have 17 komentar

avatar
thisni3za delete August 7, 2017 at 8:52 AM

wa...1st time dengar makan macaroni dgn kuah kacang..huhu

Reply
avatar
nini delete August 7, 2017 at 1:30 PM

Kuah kacanf....kalau.makan dengan cucir sedappp...dgn makaroni belum lagi...nanti boleh la cuba =)

Reply
avatar
Farhana Jafri delete August 7, 2017 at 2:10 PM

fav kita kuah kacang ni so kalau makan dengan makaroni sedap je kot rasanya :P

Reply
avatar
Shalimar Yusof delete August 7, 2017 at 4:12 PM

aaaa..cmne rasanya yeaa..huhhu..kuah kacg sedap..sedap laa..

Reply
avatar
Mia Liana delete August 7, 2017 at 5:04 PM

dah lama tak masak makaroni...

psttt.. jemput join http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html

Reply
avatar
I am LZ delete August 8, 2017 at 7:40 PM

Menu baharu.. Creative Cik Ash mempelbagaikan resepi makaroni..
Boleh cuba satu hari nanti..

Reply
avatar
Zai Zamree delete August 9, 2017 at 10:30 AM

akak smpai skrg fail masak macaroni n spagethi ni

Reply
avatar
Cik Ash delete August 9, 2017 at 11:47 PM

Nini kena try tu.. Hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete August 9, 2017 at 11:50 PM

Rasa dia cik ash xleh nk bgitaw hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete August 9, 2017 at 11:52 PM

InsyaAllah nanti ekin join

Reply
avatar
Cik Ash delete August 12, 2017 at 4:36 PM

Cuba la hihihihi tertiba datang idea nak buat kan ekin buat jer la

Reply
avatar
Cik Ash delete August 12, 2017 at 4:37 PM

Ekin pun xreti jugak try buat juga yakin boleh buat

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post