TICKER

Sunday, August 27, 2017

Sandwich Sayuran+Mayonis

Sandwich Sayuran+Mayonis | Assalamualaikum, Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya.. 


Nampak tak gambar dekat atas tu, sebenarnya roti sandwich sayuran+mayonis dah lama cik ash buat ada share dekat facebook sebelum ni, dalam blog jer belum berpeluang kongsikan cara membuatnya.. hahahhaha...

Biasa la bila mood malas nak menaip dah kembali pulak lagi pulak cik ash sekarang duk sibuk jaga MIL sakit baru lepas jatuh bilik air hari rabu  2 minggu lepas, dah 2 minggu lebih jatuh, nak tumpukan perhatian dekat blog agak kurang la sikit bila fikirkan kesihatan mil kan, cik ash bila dah mengadap laptop ni memang ralik la sikit. 




Suami dan Mil cik ash suka sandwich sayuran+mayonis siap request suruh buat lagi nanti.. hihihihi.. cara nak membuatnya pun senang sangat cik ash guna jer bahan-bahan yang ada kat dapur jer pun... 

Resepi Sandwich Sayuran+Mayonis 

Bahan-Bahan 
Roti Gardenia 
Salad 
Kubis Bunga
Timun
Tomato 
Mayonis 

Cara Membuatnya 
1. Salad ,kubis bunga hiris halus macam kita nak buat coslaw kfc tu. 
2. Timun hiris bulat dan nipis taw.
3. Tomato pun sama hiris bulat dan nipis.
4. Gaulkan salad,kubis bunga dengan 2 sudu besar mayonis,gaul hingga sebati.
5. Ambik roti gardenia letak la sayuran+mayonis tu atas roti lepas kapit dua,hiris la setiga buat macam kat kedai jual tu.. 
6. Senang sangat kan buat tak ada susah pun nak buat.. 


Ok la itu saja resepi sandwich sayuran+mayonis yang cik ash kongsikan, mudah sangat nak buat, jimat duit bila difikirkan balik loni sandwich gini agak mahal dah kan satu rm2.50 kalau tak silap cik ash.. selamat mecuba ya korang, jumpa lagi nanti di entri yang lain.. 





6 comments:

  1. nak buat tu mmg senang..tapi malas tu banyak..haha

    ReplyDelete
  2. Seronok buat bila ada yang nak makan

    ReplyDelete
  3. Sedap ni..
    Betul tu, sandwich dah mahal, Better buat sendiri

    ReplyDelete
  4. abe kie x suka mkn sayur aje. kena masukkan sardin sikit..

    ReplyDelete
  5. arrr. mek tak suka sayur.
    hihihi.
    tkpe, ganti dengan telur, sedap jugak

    ReplyDelete