Monday, September 25, 2017

author photo
Dapat Juga Merasa Aiskrim Pulut | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat. 


Happy sangat balik kelantan aritu dapat juga cik ash merasa makan Aiskrim Pulut yang telah lama cik ash mengidam sebab lama dah tak makan hahahahha, mengidam jer pun tak mengandung pun, kejadian dapat makan aiskrim pulut pada hari raya haji yang ketiga cik ash pergi jalan-jalan dekat pasar siti khadijah ternampak ada pakcik jual aiskrim tu cepat-cepat bagitaw kat encik suami nanok aiskrim tu hahahaha.. 

Suami dan mak saudara pertama kali tengok aiskrim yang di campur macam-macam dalam tu, cik ash ni selalu nya taw sebelum ni kalau ternampak ada pakcik jual aiskrim ni mesti beli bukan la selalu kadang-kadang jer, makan sokmo boleh kena kencing manis la awokkkkkk hahahahha... manis la sangat la duk campur macam-macam tu.. 






Tapi aiskrim  cik ash makan kali ni tak ada manis sangat sebab bahan-bahan yang digunakan tak manis sangat,hihihihi.. Aiskrim ni diaorang buat sendiri taw, aiskrim di tambah dengan topping yang menarik sangat siapa tengok mesti terpikat la.. hahahaha..Dalam aiskrim tu ada roti,cocokruch,jeli,kacang dan macam-macam lagi harga sebekal ni rm3.00 dan ada juga harga rm2.00.

Kalau korang sampai di kelantan mudah sangat nak cari selalunya pakcik-pakcik yang menjual aiskrim ini menggunakan motorsikal, selalunya diaorang berhenti dekat sekitar pasar siti khadijah sebab kat situ ramai orang sokmo..cik ash dapatkan aiskrim ni masa lalu nak balik ke kereta daripada pasar siti khadijah tu ternampak la pakcik ni duk jual dekat dengan bangunan bazar buluh kubu tu di antara bertentangan pasar siti khadijah. Loni kawasan tu dah berubah siap ada bumbung yang cantik tak akan ada yang kena panas dan hujan pun beruntung sangat orang yang berniaga dekat situ. 

Rasa tak puas makan aiskrim ni pulak.. hahahaha.. nanti balik kelantan bila-bila nak cari lagi la pakcik hak jual aiskrim ni.. aritu makan berkongsi dengan suami jer.. saja-saja nak ambik rasa hihihihi.. sebenarnya kalau suami beli dekat cik ash seorang makan habis jer.. 

Ok la korang duk sibuk bercerita pasal aiskrim jer cik ash ni kan.. ada yang jemu nanti pulak.. cik ash out dulu ada nak buat kerja sikit dekat rumah ni.. biasa la tugas surirumah ada jer tak selesai walaupun belum ada anak pun.. hihihihi

This post have 24 komentar

avatar
Mummy Julia delete September 25, 2017 at 12:03 PM

Ala dah lama tak pi sana..camana nak rasa ni..sobsss

Reply
avatar
Mummy Julia delete September 25, 2017 at 12:03 PM

Taoi unik la ice cream pulut cam ni, asyik cendol pulut je kan..

Reply
avatar
Mummy Julia delete September 25, 2017 at 12:04 PM

Makan manis2 takpa sekali sekala.. katanya petua nak manis kan muka..hahaha :P

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2017 at 12:20 PM

KEna pergi melancong sana tu mummy

Reply
avatar
azlina_ina delete September 25, 2017 at 12:25 PM

wow..mana la tau ade isi.SA doakan aje dr jauh ni..moga moga rezeki tahun baru islam. ehehehe..btw,aiskrim tu sedap.Tapi langgar pantang ni setahun pantang pulut.. hikss

Reply
avatar
ezyra taharin delete September 25, 2017 at 12:39 PM

tak pernah makan aiskrim pulut. next time nak cari juga la area kl ni hehe

Reply
avatar
Abe Jaq delete September 25, 2017 at 12:50 PM

Napok macey sedap. Cerita bab ais krim ni, lama dah saya tak makan CPT (cendol pulut tapai). Tapai pulut yang sedap tu.huhu

Reply
avatar
sis gee delete September 25, 2017 at 12:59 PM

tak pernah makan lagi..kalau pergi kelantan boleh cari ni!hehe

Reply
avatar
Najah Mustapa delete September 25, 2017 at 1:34 PM

Tak pernah cuba aiskrim ni. Mungkin juga sebab abc pun x brapa gemar.

Reply
avatar
Rabiahtul adawiyah delete September 25, 2017 at 1:56 PM

sedapnya ice cream.rabia lama dah tak makan ice cream

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2017 at 2:13 PM

hahahhaha bahaya kena jaga2 ni

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2017 at 2:18 PM

amin insyaAllah harap begitu la.. ekin balik kelantan pun langgar pantang minum ais banyak

Reply
avatar
naomei delete September 25, 2017 at 7:47 PM

Wah nampak.sedap....adsense dah ada ditengah post...

Reply
avatar
el delete September 26, 2017 at 12:22 PM

kat sini mcm ni jual mahal kut dlm 5 keatas gitu

Reply
avatar
Azhafizah MN delete September 28, 2017 at 10:01 AM

wow! menggodanya aiskrim pulut ni. macam-macam ada.

Reply
avatar
adianiez AIDA delete October 10, 2017 at 9:29 PM

wow! nanti ke kelantan, boleh carik.
mcm menarik ni, ekin.
mcm sedap :)

Reply
avatar
atiehilmi.com delete November 2, 2017 at 5:25 AM

sesetengah aiskrim macam ni terlampau manis sebab dia tambah susu pekat lagi.. huu~ dah lama tak makan.. mana la nak cari kat Bukit Jalil ni.. sob.. sob..

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post