-->

Tuesday, October 17, 2017

author photo
Animasi Tempatan Baru Yang Anda Boleh Tonton di Youtube | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar, Cik Ash harap semuanya berada keadaan sihat sokmo deh.. 



Ni Cik Ash nak kongsikan dekat rakan-rakan blogger cik ash yang ada anak-anak masih kecil tentang Animasi tempatan baru korang boleh bagi anak anda tonton di youtube. Cik Ash taw pun pasal ni pun sebab anak saudara suami la dia mai rumah duk layan app kodi dalam tu ada add on  untuk tengok kartun animasi tempatan dalam tu banyak animasi kartun sesuai sangat untuk kanak-kanak, tapi kan bukan kanak-kanak jah layan sikit lagi sampai ibu bapa terlayan sekali ni hahahaha.



Cik Ash duk tengok pun ralik lawak kadang-kadang sebab animasi yang tak berbunyi suara pun hahahahaha.. Animasi tempatan dikeluarkan oleh youtube MonstaChannel  dan Mini Monsta - Playschool Cartoon Channel . So korang boleh klik Subscribe channel untuk memudahkan anak-anak korang nak tengok nanti.. Cik Ash kongsikan dekat blog mana taw nanti boleh jadi rujukan Cik Ash suatu masa nanti bila ada anak sendiri ke. Kartun yang berkualiti tinggi dan bermanfaat untuk ditonton.





Antara animasi tempatan yang anda boleh tonton di youtube ialah seperti di bawah ni jom tengok animasi apa yang Cik Ash nak kongsikan ini. 


Oke Lele
Animasi Oke Lele merupakan animasi bisu yang melucukan. Kisahnya mengenai remaja zaman moden telah kembali ke zaman purba selepas dia terjumpa satu portal. untuk tengok Oke Lele ni boleh klik SINI.


Boboiboy Galaxy 


Animasi Boboiboy Galaxy yang mana pernah tengok boboiboy sebelum ni mesti akan teruja tengok boboiboy ni... termasuk la Cik Ash hahahaha terlayan sekali taw.. Cik Ash memang minat cerita kartun hihihihi..So yang nak tengok siri episode boboiboy galaxy boleh tengok dekat SINI


Impian Remi

Animasi Impian Remi pulak merupakan kartun tentang remaja sekolah yang bernama Remi dan rakan-rakannya. nak tengok Impian Remi ni boleh klik dekat SINI



Ejen Ali
Kalau tak silap Cik Ash Ejen Ali duk tayang dekat TV3 , dekat youtube korang juga nak tengok taw boleh klik dekat SINI


Alif & Sofia 

Ini pulak siri Animasi Alif Dan Sofia bagus untuk dijadikan tontonan kanak-kanak sebab siri ini menyampaikan mesej keagamaan yang positif seperti doa makan, kalimah syahadah , 25 rasul dan lain-lain dibawakan percipta siri Boboiboy iaitu Animonsta. nak tengok siri ni boleh klik dekat SINI

Ok la korang itu saja yang Cik Ash kongsikan dengan korang mengenai Animasi Tempatan Baru yang sangat sesuai untuk tontonan kanak-kanak ni.. Share entri semoga bermaaf untuk korang semua..



your advertise here

This post have 43 komentar

avatar
thisni3za delete October 17, 2017 at 9:09 AM

Skrg anak suka layan ejen ali..huhu

Reply
avatar
Sheila Adziz delete October 17, 2017 at 9:16 AM

oke lele ngan impian remi xpernah tgk lg...

Reply
avatar
Unknown delete October 17, 2017 at 5:05 PM

Haaa betul lah tu kak, bukan kana-kanak je eksaited nengok Ira pun sayang nak lari kalau dah terjebak tengok hehe. Ejen ali dengan boboiboy tu fav :D

Reply
avatar
Najah Mustapa delete October 17, 2017 at 5:43 PM

saya sekarang tengah melayan ejen ali!

Reply
avatar
zuhaira nasrin delete October 18, 2017 at 1:11 PM

thank you share ni. berguna sangat untuk anak2 buah :)

Reply
avatar
Unknown delete December 18, 2017 at 11:43 AM

mantep :D
sekarang adikku sudah suka sekali streaming youtube.
Tar ku kasih tau dia channel animasi biar buat dia betah dirumah .

Reply
avatar
Ezna delete December 18, 2017 at 12:34 PM

Anak sendiri da teenager. Leh share ngan anak2 sedara. Mesti depa happy.

Reply
avatar
Shafyqah Azahar delete December 18, 2017 at 12:42 PM

sha yang dah 21 tahun ni pun kalau kadang stress tengok katun katun ni terus rasa bahagia kejap haha. thnkyou share link nanti boleh bookmark

Reply
avatar
Suria Amanda delete December 18, 2017 at 4:08 PM

Animasi macam ni memang menjadi tarikan anak- anak kecil termasuk la anak buah SA...

Reply
avatar
SalinaJohari delete December 18, 2017 at 4:43 PM

info yang sangat berguna , Sal pun baru tahu ni...tq share

Reply
avatar
Bella Jamal delete December 18, 2017 at 6:27 PM

Saya dah lama tak menonton TV. Rupanya ada banyak animasi tempatan terbaru untuk tontonan anak-anak ye. Best juga Oko Lele kartun bisu ni. Kualiti animasi tempatan pun banyak meningkat. Suka juga tengok kartun ni hilang stress. Hehe.

Reply
avatar
Blog AzlindaAlin Bicara Mummy delete December 18, 2017 at 8:14 PM

Banyak rupanya mummy tak tahu huhu. Anak..mesti tahu punya tu.kalau tye dorang

Reply
avatar
Jia Shin Lee delete December 18, 2017 at 9:01 PM

Thanks for sharing, just got to know about this, might be useful in the future for my child.

Reply
avatar
Bro Framestone delete December 18, 2017 at 11:41 PM

Alamak, xpernah perasan anak ada layan animasi tempatan atau tidak....

Reply
avatar
Cik Ash delete December 18, 2017 at 11:49 PM

Layan kartun jarang2 sekali beat gak

Reply
avatar
Cik Ash delete December 18, 2017 at 11:49 PM

Kena tgk la tu kak.sheila hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete December 18, 2017 at 11:51 PM

Hahahahha tu la kan syok gak.layan kartun sekali sekala kan

Reply
avatar
Bonde Zaidalifah delete December 19, 2017 at 12:32 AM

alamak... disebabkan dekat rumah ni x ada kanak-kanak , kadang2 Bonde yg jadi kanak2 menonton dan menggekek ketawa...

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:21 AM

Aira mak saurdara pun boleh join sekali tu

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:24 AM

Bukan anak saudara jer happy mak saudara pun happy gak nanti hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:25 AM

Sama2 benda yang baik harus la dikongsi bersama..

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:26 AM

Bukan kanak2 jer layan kita sendiri pun boleh layan gak hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:42 AM

Oko lele best saya tengok ralik hahahahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:54 AM

budak-budak selalunya mesti taw tu kak linda

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 7:56 AM

try la bro tengok diaorang mesti layan nanti tu..

Reply
avatar
Alia Farhan delete December 19, 2017 at 8:03 AM

First time dengar pasal oko lele dgn impian remi

Reply
avatar
Cik Ash delete December 19, 2017 at 8:07 AM

kita geng la bonde sama gak layan sambil2 relax minda...

Reply
avatar
Unknown delete December 19, 2017 at 9:23 AM

oh baru tau pasal oke lele tu, jap tadi buka tengok, hahaha kelakar

yanmieonline.com

Reply
avatar
Nuha Nawawi delete December 19, 2017 at 10:05 AM

Bagus ada banyak karya animasi tempatan ini,sangat perlu juga ditingkatkan kesedaran masyarakat agar menyokong karya dan produk tempatan. Monsta mempunyai portfolio karya IP yang besar. Semoga mereka terus kekal berkarya.

Reply
avatar
Henry Tan delete December 19, 2017 at 10:17 AM

yeah now tak perlu astro ad, everything can get from youtube.

YourFinanceDoctor

Reply
avatar
Zayani Zulkiffli delete December 19, 2017 at 2:36 PM

Uih. Tak sangka dah banyak kartun animasi Malaysia yang best-best. Saya masih fan Boboiboy.

Reply
avatar
NEEZA delete December 20, 2017 at 3:44 AM

wah.. kanak2 mesti suka. sekarang animasi kartun dah pelbagai dan lebih advance tak macam dulu2

Reply
avatar
yaya_flanella delete December 20, 2017 at 11:07 AM

Suka tengok ejen Ali! Banyak episode dah terlepas kat tv. Thanks sharing!

Reply
avatar
Betty's Journey delete December 20, 2017 at 11:40 AM

This cartoon too new to me. Seem I have lost track for Malaysia cartoon. Only watch Upin n Ipin

Reply
avatar
mrschantek.blogspot.com delete December 22, 2017 at 11:11 AM

Terbaik...selain anak2 sy sendiri suka menonton kartun...boleh melayan berjam2 depan TV atau HP sbb tengok kartun bersama2

Reply
avatar
mrschantek.blogspot.com delete December 22, 2017 at 11:11 AM

Terbaik...selain anak2 sy sendiri suka menonton kartun...boleh melayan berjam2 depan TV atau HP sbb tengok kartun bersama2

Reply
avatar
Ika Sani delete December 30, 2017 at 7:03 AM

Wah menarik la animasi ni. Nanti ika cuba tengok boleh ajak anak saudara tengok sekali ni.

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post