TICKER

Tuesday, October 17, 2017

Animasi Tempatan Baru Yang Anda Boleh Tonton di Youtube

Animasi Tempatan Baru Yang Anda Boleh Tonton di Youtube | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar, Cik Ash harap semuanya berada keadaan sihat sokmo deh.. 



Ni Cik Ash nak kongsikan dekat rakan-rakan blogger cik ash yang ada anak-anak masih kecil tentang Animasi tempatan baru korang boleh bagi anak anda tonton di youtube. Cik Ash taw pun pasal ni pun sebab anak saudara suami la dia mai rumah duk layan app kodi dalam tu ada add on  untuk tengok kartun animasi tempatan dalam tu banyak animasi kartun sesuai sangat untuk kanak-kanak, tapi kan bukan kanak-kanak jah layan sikit lagi sampai ibu bapa terlayan sekali ni hahahaha.

Cik Ash duk tengok pun ralik lawak kadang-kadang sebab animasi yang tak berbunyi suara pun hahahahaha.. Animasi tempatan dikeluarkan oleh youtube MonstaChannel  dan Mini Monsta - Playschool Cartoon Channel . So korang boleh klik Subscribe channel untuk memudahkan anak-anak korang nak tengok nanti.. Cik Ash kongsikan dekat blog mana taw nanti boleh jadi rujukan Cik Ash suatu masa nanti bila ada anak sendiri ke. Kartun yang berkualiti tinggi dan bermanfaat untuk ditonton.




Antara animasi tempatan yang anda boleh tonton di youtube ialah seperti di bawah ni jom tengok animasi apa yang Cik Ash nak kongsikan ini. 


Oke Lele
Animasi Oke Lele merupakan animasi bisu yang melucukan. Kisahnya mengenai remaja zaman moden telah kembali ke zaman purba selepas dia terjumpa satu portal. untuk tengok Oke Lele ni boleh klik SINI.


Boboiboy Galaxy 


Animasi Boboiboy Galaxy yang mana pernah tengok boboiboy sebelum ni mesti akan teruja tengok boboiboy ni... termasuk la Cik Ash hahahaha terlayan sekali taw.. Cik Ash memang minat cerita kartun hihihihi..So yang nak tengok siri episode boboiboy galaxy boleh tengok dekat SINI


Impian Remi

Animasi Impian Remi pulak merupakan kartun tentang remaja sekolah yang bernama Remi dan rakan-rakannya. nak tengok Impian Remi ni boleh klik dekat SINI


Ejen Ali
Kalau tak silap Cik Ash Ejen Ali duk tayang dekat TV3 , dekat youtube korang juga nak tengok taw boleh klik dekat SINI


Alif & Sofia 

Ini pulak siri Animasi Alif Dan Sofia bagus untuk dijadikan tontonan kanak-kanak sebab siri ini menyampaikan mesej keagamaan yang positif seperti doa makan, kalimah syahadah , 25 rasul dan lain-lain dibawakan percipta siri Boboiboy iaitu Animonsta. nak tengok siri ni boleh klik dekat SINI

Ok la korang itu saja yang Cik Ash kongsikan dengan korang mengenai Animasi Tempatan Baru yang sangat sesuai untuk tontonan kanak-kanak ni.. Share entri semoga bermaaf untuk korang semua..


44 comments:

  1. Skrg anak suka layan ejen ali..huhu

    ReplyDelete
  2. oke lele ngan impian remi xpernah tgk lg...

    ReplyDelete
  3. Haaa betul lah tu kak, bukan kana-kanak je eksaited nengok Ira pun sayang nak lari kalau dah terjebak tengok hehe. Ejen ali dengan boboiboy tu fav :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha tu la kan syok gak.layan kartun sekali sekala kan

      Delete
  4. saya sekarang tengah melayan ejen ali!

    ReplyDelete
  5. thank you share ni. berguna sangat untuk anak2 buah :)

    ReplyDelete
  6. mantep :D
    sekarang adikku sudah suka sekali streaming youtube.
    Tar ku kasih tau dia channel animasi biar buat dia betah dirumah .

    ReplyDelete
  7. Anak sendiri da teenager. Leh share ngan anak2 sedara. Mesti depa happy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan anak saudara jer happy mak saudara pun happy gak nanti hihihihi

      Delete
  8. sha yang dah 21 tahun ni pun kalau kadang stress tengok katun katun ni terus rasa bahagia kejap haha. thnkyou share link nanti boleh bookmark

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 benda yang baik harus la dikongsi bersama..

      Delete
  9. Animasi macam ni memang menjadi tarikan anak- anak kecil termasuk la anak buah SA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kanak2 jer layan kita sendiri pun boleh layan gak hihihihi

      Delete
  10. info yang sangat berguna , Sal pun baru tahu ni...tq share

    ReplyDelete
  11. Saya dah lama tak menonton TV. Rupanya ada banyak animasi tempatan terbaru untuk tontonan anak-anak ye. Best juga Oko Lele kartun bisu ni. Kualiti animasi tempatan pun banyak meningkat. Suka juga tengok kartun ni hilang stress. Hehe.

    ReplyDelete
  12. Banyak rupanya mummy tak tahu huhu. Anak..mesti tahu punya tu.kalau tye dorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak-budak selalunya mesti taw tu kak linda

      Delete
  13. Thanks for sharing, just got to know about this, might be useful in the future for my child.

    ReplyDelete
  14. Alamak, xpernah perasan anak ada layan animasi tempatan atau tidak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la bro tengok diaorang mesti layan nanti tu..

      Delete
  15. alamak... disebabkan dekat rumah ni x ada kanak-kanak , kadang2 Bonde yg jadi kanak2 menonton dan menggekek ketawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita geng la bonde sama gak layan sambil2 relax minda...

      Delete
  16. First time dengar pasal oko lele dgn impian remi

    ReplyDelete
  17. oh baru tau pasal oke lele tu, jap tadi buka tengok, hahaha kelakar

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  18. Bagus ada banyak karya animasi tempatan ini,sangat perlu juga ditingkatkan kesedaran masyarakat agar menyokong karya dan produk tempatan. Monsta mempunyai portfolio karya IP yang besar. Semoga mereka terus kekal berkarya.

    ReplyDelete
  19. yeah now tak perlu astro ad, everything can get from youtube.

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  20. Uih. Tak sangka dah banyak kartun animasi Malaysia yang best-best. Saya masih fan Boboiboy.

    ReplyDelete
  21. wah.. kanak2 mesti suka. sekarang animasi kartun dah pelbagai dan lebih advance tak macam dulu2

    ReplyDelete
  22. Suka tengok ejen Ali! Banyak episode dah terlepas kat tv. Thanks sharing!

    ReplyDelete
  23. This cartoon too new to me. Seem I have lost track for Malaysia cartoon. Only watch Upin n Ipin

    ReplyDelete
  24. baru lepas abais tgk boiboi kat maps 4d, hope kita dapat perekembangkan lagi cartoon kat malaysia nie.

    ReplyDelete
  25. Terbaik...selain anak2 sy sendiri suka menonton kartun...boleh melayan berjam2 depan TV atau HP sbb tengok kartun bersama2

    ReplyDelete
  26. Terbaik...selain anak2 sy sendiri suka menonton kartun...boleh melayan berjam2 depan TV atau HP sbb tengok kartun bersama2

    ReplyDelete
  27. Wah menarik la animasi ni. Nanti ika cuba tengok boleh ajak anak saudara tengok sekali ni.

    ReplyDelete