Thursday, October 26, 2017

author photo
Cucur Bawang Goreng | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat.. 

Cucur Bawang Goreng

Pada hari selasa 10 Okt airtu cik ash ada buat cucur bawang goreng , ni baru share dekat blog hahahaha.. nampak sangat kemalasan nak menaip entri ni duk tersimpan dalam draf jer. 

Sebab petang tu suami request nak makan cucur bawang goreng, cik ash pun try la buat cucur bawang goreng style cucur kembung tu hahahaha.. saja-saja suka nak mereka kan resepi kan.. puas duk saja kita buat la.. alhamdulilah menjadi juga buat style kembung-kembung tu.. hihihihi.. 

Untuk membuatnya pun senang jer guna 3 bahan jer pun.. memang mudah dan senang sangat buat , yang tak pandai boleh buat jer pun.. jom usha resepi dekat bawah ni.

Resepi Cucur Bawang Goreng 

Bahan-Bahan
Tepung gandum
Bawang besar (digoreng dulu) 
Air panas

Cara membuatnya : 
1. Bancuhkan tepung gandum dengan air bagi serbati.
2. Bila dah sebati masukkan la bawang besar yang kita goreng tadi. 
3. Gaul bagi sekata. 
4. Panaskan minyak boleh ambik doh buat bulat-bulat kembung.
5. Goreng hingga kekuningan boleh di angkat.
6. Siap.

Ok la itu jer resepi yang cik ash nak share dengan korang semua senang sangat kan.. hahahahaha....


This post have 20 komentar

avatar
Nieyla Nadia delete October 26, 2017 at 9:10 AM

Salam...Nieyl singgah pagi...
sedapnya cucur...

Reply
avatar
Shafyqah Azahar delete October 26, 2017 at 9:18 AM

uish tiga bahan je? kena cuba ni

Reply
avatar
Unknown delete October 26, 2017 at 9:24 AM

Boleh try test cuba ni hehehee

Reply
avatar
Sheila Adziz delete October 26, 2017 at 9:38 AM

nice sharing... akak xpernah goreng dulu bawang selu main campak gaul sekali jer,,,

Reply
avatar
thisni3za delete October 26, 2017 at 9:58 AM

Sy suka..Tp anak2 x suka..Last2 buat lempeng cicah susu & gula..huhu

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2017 at 12:04 PM

wsalam.. tu la sedap hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2017 at 12:06 PM

ekin pun pernah buat gitu gak... tu suami yg request nak makan style gitu ekin try buat la

Reply
avatar
Cik Ash delete October 26, 2017 at 12:09 PM

ekin ni sebab suami yg request hahahaha

Reply
avatar
I am LZ delete October 26, 2017 at 3:28 PM

Cucur bawang / cucur ikan bilis adalah menu breakfast mudah dan cepat kenyang..
LZ pun suka.. hehehe

Reply
avatar
azlina ina delete November 17, 2017 at 11:18 PM

menu petang ina time hujan2..sedap

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post