TICKER

Thursday, October 26, 2017

Cucur Bawang Goreng

Cucur Bawang Goreng | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat.. 

Cucur Bawang Goreng

Pada hari selasa 10 Okt airtu cik ash ada buat cucur bawang goreng , ni baru share dekat blog hahahaha.. nampak sangat kemalasan nak menaip entri ni duk tersimpan dalam draf jer. 

Sebab petang tu suami request nak makan cucur bawang goreng, cik ash pun try la buat cucur bawang goreng style cucur kembung tu hahahaha.. saja-saja suka nak mereka kan resepi kan.. puas duk saja kita buat la.. alhamdulilah menjadi juga buat style kembung-kembung tu.. hihihihi.. 

Untuk membuatnya pun senang jer guna 3 bahan jer pun.. memang mudah dan senang sangat buat , yang tak pandai boleh buat jer pun.. jom usha resepi dekat bawah ni.

Resepi Cucur Bawang Goreng 

Bahan-Bahan
Tepung gandum
Bawang besar (digoreng dulu) 
Air panas

Cara membuatnya : 
1. Bancuhkan tepung gandum dengan air bagi serbati.
2. Bila dah sebati masukkan la bawang besar yang kita goreng tadi. 
3. Gaul bagi sekata. 
4. Panaskan minyak boleh ambik doh buat bulat-bulat kembung.
5. Goreng hingga kekuningan boleh di angkat.
6. Siap.

Ok la itu jer resepi yang cik ash nak share dengan korang semua senang sangat kan.. hahahahaha....


20 comments:

  1. Salam...Nieyl singgah pagi...
    sedapnya cucur...

    ReplyDelete
  2. nice sharing... akak xpernah goreng dulu bawang selu main campak gaul sekali jer,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin pun pernah buat gitu gak... tu suami yg request nak makan style gitu ekin try buat la

      Delete
  3. Sy suka..Tp anak2 x suka..Last2 buat lempeng cicah susu & gula..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin ni sebab suami yg request hahahaha

      Delete
  4. Cucur bawang / cucur ikan bilis adalah menu breakfast mudah dan cepat kenyang..
    LZ pun suka.. hehehe

    ReplyDelete
  5. menu petang ina time hujan2..sedap

    ReplyDelete